Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

PayTR 2021’i yüzde 118 büyümeyle kapattı

Türk mühendislerinin geliştirdiği yenilikçi ürün ve çözümler sunan ödeme kuruluşu PayTR, 2021 yılında yüzde 118 büyüme sağlayarak, yılı 6.5 milyar TL hacimle kapattı. PayTR'ın 2022 yılındaki hedefi ise 13 milyar liralık bir hacme ulaşmak.

PayTR 2021’i yüzde 118 büyümeyle kapattı

Türk mühendislerinin geliştirdiği yenilikçi ürün ve çözümler sunan ödeme kuruluşu PayTR, 2021 yılında yüzde 118 büyüme sağlayarak, yılı 6.5 milyar TL hacimle kapattı. PayTR’ın 2022 yılındaki hedefi ise 13 milyar liralık bir hacme ulaşmak.

Geliştirdiği ürün ve teknolojilerle üye iş yerlerinin hayatlarını kolaylaştırmaya devam eden ödeme kuruluşu PayTR; sektörde 12’nci yılı olan 2021’de yüzde 118 büyüyerek, yılı 6.5 milyar TL hacimle kapatırken, üye iş yeri adedini de yüzde 21 oranında artırdı. 2020 yılına oranla çalışan sayısını ise yüzde 72 oranında büyüten PayTR, istihdama katkıda bulunmaya devam etti.

2021 yılında PayTR üzerinden en çok işlem kasım ayında gerçekleşti. En çok işlem gören kategoriler sırasıyla ev eşyaları, kozmetik, giyim ve aksesuar oldu.

2021 yılında önemli gelişmeler yaşayan PayTR, Türkiye’nin en büyük özel sermaye fonu Actera ile yatırım ortaklığı anlaşması imzaladı. Aldığı yatırımla insan kaynağı, yazılım, donanım altyapıları ve ürün geliştirme yatırımlarını artırarak ürün portföyünü çeşitlendiren PayTR; büyüme hızındaki ivmeyi artırarak, çok yönlü bir FinTech şirketi olma hedefine daha da yaklaştı.

Haziran ayında ise E-Para lisans sürecini tamamlayarak, bu alanda yeni hizmetleri hayata geçirmek üzere geliştirmelere başlayan PayTR, elektronik para alanında uzman yeni ekip arkadaşlarını bünyesine kattı.

Önemli iş birliklerine imza atıldı

PayTR’ın bir diğer önemli iş birliği, Türkiye’nin ilk banka iştiraki olan E-Para şirketi Aköde’nin geliştirdiği yenilikçi finansal mobil platformu Tosla ile oldu. PayTR üye iş yerlerinde Tosla bakiyesiyle ödeme imkanına sahip olan kullanıcılar, ödeme adımına geldiklerinde Tosla uygulamasını açarak ekranda çıkan QR’ı tarıyor ve Tosla bakiyeleriyle pratik şekilde ödemelerini tamamlayabiliyor. Aynı zamanda Tosla ile harcadıkça TL iade kazandıran Tosback programıyla kullanıcılar internet ve dijital platform alışverişlerinde yüzde 50’ye varan Tosback fırsatlarından yararlanabiliyor. Banka müşterisi olmayan ya da kart kullanmayan müşterilerin e-ticaret ekosistemine dahil edilmesi PayTR ve Tosla iş birliğinin en önemli katkıları arasında yer alıyor.

Sektörde bir ilk gerçekleşti

Yılın son günlerinde yaşanan bir diğer gelişme ise cep telefonlarını POS cihazına çeviren PayTR NeoPOS ürününün kullanıma sunulmasıydı. Bu ürünü kullanmak isteyen üye iş yerleri, yüz yüze satışlarda PayTR POS ile ödeme almayı deneyimleme şansı yakalıyor. Mastercard ve Propay iş birliğiyle gerçekleştirilen bu projeyle PayTR; NFC özellikli Android işletim sistemine sahip telefon veya tabletler üzerinden temassız özellikli kartlar ve cihazlarla ödeme almayı mümkün kılan ilk ödeme kuruluşu oldu.

Ödüllerle dolu bir yıl daha

2021 yılında pek çok ödülün sahibi olan PayTR; TOBB Türkiye 100, Deloitte Teknoloji Fast 50 ve Bilişim 500 Türkiye listelerinde bir kez daha yer aldı, ayrıca ‘Great Place to Work’ sertifikası almaya hak kazandı. PSM Awards 2021’de Aköde ile hayata geçirdiği TOSLA projesiyle ‘Etkin Rekaberlik’ kategorisinde ödül sahibi olan PayTR, Şikayetvar 6. ACE Awards – Mükemmel Müşteri Memnuniyeti Başarı Ödülleri “Ödeme Sistemleri” kategorisinde Gold ödülü alırken; Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Kulübü ENSO tarafından 10’uncu kez düzenlenen, Boğaziçi Üniversitesi’nin en prestijli ödül töreni olan Boğaziçi İş Dünyası Ödülleri’nde ‘Yılın Fintek Şirketi’ seçildi.

2022’de hedef 13 milyar TL’lik hacim

PayTR Genel Müdürü Tarık Tombul,

PayTR Genel Müdürü Tarık Tombul,

“Finansal veriler açısından yılı yüzde 118 büyümeyle kapatıyoruz. Geçtiğimiz yılı 2.9 milyar TL, bu yılı ise 6.5 milyar TL hacimle kapattık. 2022 yılında yüzde 100 büyümeyle 13 milyar TL’lik bir hacim hedefliyoruz. Yeni yılla birlikte, çok yönlü bir FinTech şirketi olma hedefimiz doğrultusunda yeni ürün ve hizmetlere odaklandık. Bu amaçla Cep Telefonları ve Tabletleri POS cihazına çeviren PayTR Neo POS ürünümüzü 58.000 işyerimizin kullanımına sunduk, Ödeme Kaydedici Cihazlar ve Android tabanlı POS cihazları üzerinden de ödeme almalarını sağlamak adına fiziki pos çözümlerimizi başlattık. Yazılım ve donanım altyapılarımızı geliştirdiğimiz gibi uzmanlık alanı ödeme sistemleri olan yazılım ekiplerini bünyemize kattık. Önümüzdeki dönemde Elektronik Para ve Mobil Ödeme çözümlerimizi de tamamlayarak satıcı ve alıcılara geniş yelpazede ödeme çözümleri sunacak, PayTR’la çok çeşitli, hızlı, kolay ve güvenli ödeme deneyimi yaşamalarını sağlayacağız. 6493 sayılı kanunun yönetmelik ve tebliğinde yapılan değişikliklere uyum süreçlerini de hızla tamamlayıp, iş birliklerimizi çoğaltacağımız bir yıl bizi bekliyor” dedi.