Sosyal Medya

Güvenlik/Koruma

PCI Checklist “Yılın Teknoloji Sağlayıcısı” Ödülünü Aldı!

Banka ve ödeme kuruluşları adına üye işyeri olan e-ticaret sitelerinin siber güvenliğini değerlendiren yerli girişim PCI Checklist, ödeme dünyasının Oscar’ı olarak gösterilen PSM Awards 2021’de ‘Yılın Teknoloji Sağlayıcısı’ kategorisinde ‘Altın’ ödül aldı.

Finans ve teknoloji dünyasının Oscar töreninde PCI Checklist’e altın ödül!

Banka ve ödeme kuruluşları adına üye işyeri olan e-ticaret sitelerinin siber güvenliğini değerlendiren yerli girişim PCI Checklist, ödeme dünyasının Oscar’ı olarak gösterilen PSM Awards 2021’de ‘Yılın Teknoloji Sağlayıcısı’ kategorisinde ‘Altın’ ödül aldı.

Banka, ödeme kuruluşlarının üye işyeri ve e-ticaret sitelerinin siber güvenlik risklerinin ölçümlenmesi, PCI-DSS’nin Türkiye ve dünyadaki uygulamalarının iyileştirilmesi amacıyla 2019 yılının Nisan ayında Workup İş Bankası hızlandırma programından çıkarak kurulan ve Ocak 2020 tarihinde İş Bankası Yenilikçi Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Maxis liderliğinde ilk yatırım turunu kapatan PCI Checklist, sunduğu çözümlerin yanı sıra aldığı ödüllerle de sektörde dikkat çekiyor. PCI Checklist tarafından geliştirilen PCI Checklist v2.0 projesi, finans ve teknoloji dünyasının Oscar’ı olarak gösterilen PSM Awards 2021’de ‘Yılın Teknoloji Sağlayıcısı’ kategorisinde ‘Altın PSM’ ödülüne layık görüldü. 2018 yılından bu yana düzenlenen ve banka, FinTech’ler ve sigorta şirketlerinin ayrı kategorilerde değerlendirildiği PSM Awards’de bu yıl 60 şirket 12 ayrı alanda 79 ödülün sahibi oldu.

“HEDEFİMİZ DÜNYADA ONLINE ÖDEME GÜVENLİĞİNİN MARKASI OLMAK”

PCI Checklist Kurucu Ortağı ve CEO’su Kıvanç Harputlu, finans dünyasında yeniliklerin ödüllendirildiği en önemli organizasyon olan PSM Awards 2021’de altın ödül almaktan çok mutlu olduklarını ifade ederek, şunları söyledi: “2020 yılındaki organizasyonda ‘Yılın Startup’ı kategorisinde ‘Gümüş’ ödül almıştık. Henüz 3 yaşında bir şirket olarak 2021’de ise geliştirdiğimiz inovatif çözümlerden biri olan PCI Checklist v2.0 ile ‘Altın’ ödülün sahibi olduk. Bu son derece gurur verici. 2022 yılında yapacağımız yeni yatırım turu ve yurtdışında yaygınlaşan partner ağımızla yüzde 300’lük bir büyüme hedefimiz bulunuyor. Henüz yolun çok başındayız. PCI Checklist’i dünyada online ödeme güvenliğinin markası yapmak ve Türkiye’nin en büyük siber güvenlik topluluğu olmak adına tüm gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz.”


PCI Checklist hakkında:

4 kurucu ortak Kıvanç Harputlu, Emre Aydın, Cem Karaca ve Tunç Yıldırım tarafından Ankara merkezli olarak kurulan FinTech girişimi PCI Checklist 2019 yılının Nisan ayında faaliyetlerine başladı. 2019 yılının Ocak ayında İş Bankası’nın hızlandırma programı Workup’ın 4. dönemine seçilen girişimler arasında yer aldı. PCI Checklist, bankalar, ödeme sistemleri şirketleri ve e-ticaret firmaları gibi FinTech ekosistemindeki oyuncuların üçüncü parti güvenlik denetimlerini ve dijital sürdürülebilirlik ihtiyaçlarını karşılayan bir SaaS yazılımı şirketidir.