Sosyal Medya

Yazılım

Perakende Sektöründe Ticari Yazılımlar Rekabet Gücünü Belirliyor

Ekonomide gerçekleşen büyüme, yükselen gelir düzeyi, artan genç nüfus, kentleşme hızı, ürün çeşitliliğine artan talep, artan kredi kartı kullanımı gibi özellikler Türkiye’de perakende satış ve mağazacılık sektörünü daha da önemli hale getirdi.

Perakende Sektöründe Ticari Yazılımlar Rekabet Gücünü Belirliyor

Ekonomide gerçekleşen büyüme, yükselen gelir düzeyi, artan genç nüfus, kentleşme hızı, ürün çeşitliliğine artan talep, artan kredi kartı kullanımı gibi özellikler Türkiye’de perakende satış ve mağazacılık sektörünü daha da önemli hale getirdi. DİA Yazılım Genel Müdürü Suha Onay, kullanılacak ticari yazılımlarda bulut teknolojisiyle çalışan en gelişmiş ERP programını kullanmanın ve maliyetlere dikkat etmenin önemine değindi.

DİA Yazılım Genel Müdürü Suha Onay, Perakende sektörü için her şubeden sisteme anlık erişimin önemini vurgulayarak, “Bu noktada ise maliyet konusu öne çıkıyor. DİA’da işletmelerin, şube başına ekstra ücret vermeden yapılan tüm işlemlerin anlık takibini sağlamaları mümkün” ifadelerini kullandı.

Tüketicilerin, kişisel gelirlerinin yaklaşık yüzde 60’ını perakende satış ve mağaza yönetimi yapan işletmelere harcadığını belirten Onay,

“Yeni bir alışveriş ve yaşam kültürü oluştu. Bu da Türkiye’de geleneksel küçük ölçekli perakendeciliğin yerini büyük ölçekli, teknolojik gelişmelerden yararlanan, uluslararası pazarlara açılan, hizmet ve müşteri odaklı bir perakendeciliğe bıraktı” dedi.

Mağazacılıkta fiyat güncellemenin de önemli bir konu olduğuna değinen Onay;

“DİA’nın pratik ve hızlı fiyat güncelleme yöntemleriyle, mağazaların şube bazlı fiyat listeleri kolayca güncellenebiliyor. Fiyatlar güncellendikten sonra etiket tasarlama aracıyla istenildiği gibi fiyat-ürün-raf etiketi gibi yeni etiketler oluşturuluyor. Bu yeni etiketler okutularak satış yapılabiliyor” şeklinde konuştu.