Sosyal Medya

Otomobil

Peugeot Türkiye, Rifter ile Hafif Ticarinin de Zirvesinde!

Yükselen performansıyla tüketiciler kadar otomotiv sektörünün de yakından takip ettiği PEUGEOT Türkiye, mayıs ayında Türkiye’deki en yüksek tarihi aylık satış rakamına ulaştı.


Peugeot Türkiye, Rifter ile Hafif Ticarinin de Zirvesinde!

 

Yükselen performansıyla tüketiciler kadar otomotiv sektörünün de yakından takip ettiği PEUGEOT Türkiye, mayıs ayında Türkiye’deki en yüksek tarihi aylık satış rakamına ulaştı.

Mayıs ayını 9 bin 954 adetlik satış ve yüzde 8,9’luk pazar payıyla kapatan PEUGEOT Türkiye, podyumda yerini aldı. Yeni ve yenilikçi PEUGEOT modellerine olan ilgininartarak devam ettiğini söyleyen PEUGEOT Türkiye Genel Müdürü Gülin Reyhanoğlu,İlk 5 ayda elde ettiğimiz 34 bin 457 adetlik satışla, 2022 yıl toplamında gerçekleştirdiğimiz 32 bin 666 adetlik satışı geride bıraktık. Markamıza olan ilginin büyüklüğünü gördük ve sene başındaki 57 bin adetlik satış hedefimizi de yükselttik” dedi. Bu performansın PEUGEOT dünyasında Türkiye’nin de konumunu etkilediğini ifade eden Gülin Reyhanoğlu, “Mayıs ayında gerçekleştirdiğimiz satış rakamıyla Fransa ve İtalya’nın ardından, dünyada en fazla PEUGEOT satılan ülke olmayı başardık. Bu başarıda tüm modellerimizin önemli bir rolü var. Her segmentte zirveye oynayan modellerimiz var. 2008, 3008, 5008 ve 408 olmak üzere 4 farklı tasarım ve yetenekte SUV modelimizle ilk 5 aylık dönemde ulaştığımız 19 bin 518 adetlik satış ve yüzde 12,5 payla Türkiye SUV pazarında liderliğimiz devam ediyor” diye konuştu.

Türkiye otomotiv pazarınınGöz Alıcı markası PEUGEOT, yıl başından beri sergilediği performansıyla güçlü büyüme hamlesine devam ediyor. Birbirinden iddialı modelleriyle zirveye oynayan PEUGEOT Türkiye, mayıs ayı satışlarıyla tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Mayıs ayında 9 bin 954 adetlik satışla tarihinin en yüksek aylık satışına ulaşan PEUGEOT Türkiye, yüzde 8,9’luk dikkat çekici bir pazar payına ulaştı. Markanın mart ayının ardından mayısta da rekor seviyeye ulaşan performansı, ilk 5 aylık verilere de yansıdı.

Türkiye; Fransa ve İtalya’nın ardından üçüncü sıraya yükseldi!

Yılın ocak-mayıs aylarını kapsayan döneminde PEUGEOT Türkiye, gerçekleştirdiği 34 bin 457 adetlik satışla yüzde 7,7’lik pazar payına ulaştı ve toplam pazarda 4üncü sırada yerini aldı. Yılın ilk 5 aylık döneminde 25 bin 81 adetlik satış ve yüzde 7,4’lük pazar payıyla binek araçta 4’üncü sıradaki yerini koruyan PEUGEOT Türkiye, ticari araçtaki büyümesini de sürdürüyor. Ocak-Mayıs 2023’te 9 bin 376 adet hafif ticari araç satışı gerçekleştiren PEUGEOT Türkiye, yüzde 8,9’luk payla ticari araç pazarında podyumda yer almaya devam etti. Markanın hafif ticari araç pazarında dengeleri değiştiren modeli Rifter, mayıs ayında 1.735, ilk 5 ayda ise 5 bin 428 adetlik satış rakamıyla segmentinin yeni lideri oldu. Markanın C-HB pazarındaki yeni oyuncusu 308, mayıs ayında segmentinin en çok satılan ikinci modeli olurken, ilk 5 aylık dönemde de payını yüzde 17’ye çıkararak zirveye göz kırptı.

Yıl başından bu yana sürekli artan satış rakamlarının kendileri için şaşırtıcı bir sonuç olmadığını söyleyen PEUGEOT Türkiye Genel Müdürü Gülin Reyhanoğlu, “Yeni ve yenilikçi modellerimize olan ilgi artarak devam ediyor. İlk 5 ayda elde ettiğimiz 34 bin 457 adetlik satışla, 2022’nin toplamında gerçekleştirdiğimiz 32 bin 666 adetlik satışı geride bıraktık. Markamıza olan ilginin büyüklüğünü gördük ve sene başındaki 57 bin adetlik satışhedefimizi de yükselttik. Bu performansın PEUGEOT dünyasında, Türkiye’nin de konumunu etkilediğini ifaden eden Gülin Reyhanoğlu, “Mayıs ayında gerçekleştirdiğimiz satış rakamıyla Fransa ve İtalya’nın ardından, dünyada en fazla PEUGEOT satılan ülke olmayı başardık. Her segmentte zirveye oynayan modellerimiz var” diye konuştu.

SUV pazarının lideri yine PEUGEOT!

PEUGEOT SUV ailesinin elde ettiği başarılı sonuçlara da işaret eden Gülin Reyhanoğlu, “2008, 3008, 5008 ve 408 olmak üzere 4 farklı tasarım ve yetenekte SUV modelimizle ilk 5 aylık dönemde ulaştığımız 19 bin 518 adetlik satış ve yüzde 12,5 payla, Türkiye SUV pazarında liderliğimiz devam ediyor. Mayıs ayında ise 5 bin 250 adet SUV satışıyla yine zirvede yer aldık. C-SUV modelimiz3008, mayıs ayı sonuna kadar elde ettiği yüzde 9,1’lik pazar payıyla kendi segmentinde üçüncü sırada yer aldı. B-SUV modelimiz 2008 ise mayıs ayında ikinci, 5 aylık toplamda ise birinci sırada konumlandı. Türkiye pazarı da büyümesini sürdürüyor. Pazardaki durum böyle devam ederse, 1 milyonun üzeri bu yıl görülebilir. Fakat biz biraz daha iyimser ama temkinli tarafta durup, pazarın 920-950bin adet seviyesinde kapanacağı öngörüyoruzaçıklamasında bulundu.