Ekim 18, 2026
Hyundai IONIQ3 Banner
iRobor Banner

PHINIA, stoba Group Satın Almasını Tamamladı

PHINIA, stoba Group Satın Almasını Tamamladı

PHINIA, stoba Group’un yüzde 100 hissesini satın alma işlemini tamamladı. Yüksek hassasiyetli mühendislik ve ileri üretim teknolojilerindeki uzmanlığıyla öne çıkan stoba Group, PHINIA’nın teknoloji portföyüne katıldı. Satın alma, şirketin yarı iletkenler, havacılık ve savunma dahil farklı sektörlerdeki büyüme hedeflerini destekleyecek.

100 yılı aşkın üretim deneyimine sahip küresel endüstriyel tedarikçi PHINIA, stoba Group satın almasını tamamlayarak faaliyet alanlarını genişletme stratejisinde önemli bir adım attı. Yüksek hassasiyetli komponentler, sistemler ve müşteriye özel üretim çözümleri geliştiren stoba Group’un tamamının satın alınmasıyla PHINIA, ileri mühendislik ve üretim kabiliyetlerini bünyesine kattı.

Otomotiv sektöründeki yakıt sistemleri, elektrik sistemleri ve satış sonrası çözümleriyle tanınan PHINIA, bu satın almayla geleneksel faaliyet alanlarının ötesinde büyümeyi hedefliyor. Şirketin yeni dönemde otomotiv ve ticari araçların yanı sıra endüstriyel uygulamalar, yarı iletkenler, havacılık ve savunma sektörlerindeki varlığını güçlendirmesi bekleniyor.

PHINIA, ileri üretim teknolojilerine yatırım yapıyor

stoba Group’un mühendislik ve üretim uzmanlığı, PHINIA’nın mevcut teknolojik altyapısını tamamlayacak. Yüksek hassasiyetli parça üretimi ve özel mühendislik çözümleri, şirketin farklı sektörlerdeki müşterilerine sunduğu ürün ve hizmetlerin kapsamını genişletecek.

Satın almayla birlikte PHINIA’nın portföyüne havacılık ve savunma alanında sertifikalı yeni bir tesis de dahil oldu. Yüksek performanslı ekipman bileşenlerinin ise şirketin küresel yarı iletken endüstrisindeki faaliyetlerini desteklemesi amaçlanıyor.

İki şirketin yetkinliklerinin bir araya getirilmesiyle tedarik zinciri dayanıklılığı, üretim verimliliği ve maliyet yönetimi alanlarında avantaj sağlanması hedefleniyor. Bu entegrasyonun PHINIA’nın farklı pazarlardaki rekabet gücünü artırması da bekleniyor.

PHINIA CEO’su Brady Ericson satın almayı değerlendirdi

PHINIA Başkanı ve CEO’su Brady Ericson, stoba Group’un entegrasyonunun şirketin arazi araçları, endüstriyel uygulamalar ve farklı nihai pazarlardaki varlığını genişleteceğini belirtti.

Ericson, satın almanın sağlayacağı katkıları şu sözlerle açıkladı:

“Bu entegrasyonun tedarik zinciri dayanıklılığı, bütünleşik yetkinlikler ve maliyet verimliliği sayesinde kârlı büyümemize katkı sağlamasını bekliyoruz. Satın alma aynı zamanda portföyümüze havacılık ve savunma alanında sertifikalı yeni bir tesis kazandırırken, yüksek performanslı ekipman komponentleri sayesinde küresel yarı iletken endüstrisindeki konumumuzu da güçlendirecek. Böylece büyüme ve çeşitlenme açısından yeni fırsatlar yaratacağız”

Ericson, stoba Group’un yüksek hassasiyetli mühendislik ve ileri üretim alanındaki uzmanlığının PHINIA’nın mevcut yetkinliklerini geliştireceğini ve birleşmenin müşteriler ile hissedarlar açısından uzun vadeli değer yaratma hedeflerini destekleyeceğini ifade etti.

PHINIA 21 ülkede faaliyet gösteriyor

Merkezi ABD’nin Michigan eyaletindeki Auburn Hills kentinde bulunan PHINIA, yaklaşık 13 bin 500 çalışanıyla 21 ülkede 40’tan fazla lokasyonda faaliyet gösteriyor. Şirketin marka portföyünde DELPHI®, DELCO REMY®, HARTRIDGE™ ve satın alma sonrasında portföye dahil edilen stoba® markası yer alıyor.

PHINIA; binek otomobiller, hafif ve ağır ticari araçlar, inşaat ve tarım makineleri, denizcilik, enerji üretimi ve endüstriyel uygulamalar için yakıt ve elektrik sistemleri geliştiriyor. Şirket ayrıca orijinal ekipman üreticilerinin yetkili servis ağları ve bağımsız satış sonrası kanalları üzerinden yeni ve yeniden üretilmiş yedek parça çözümleri sunuyor.

Alternatif yakıt teknolojilerine yönelik yatırımlarını da sürdüren PHINIA, daha verimli ve sürdürülebilir mobilite çözümleri geliştirmeyi amaçlıyor. stoba Group’un ileri üretim yetkinliklerinin şirkete katılmasıyla PHINIA’nın otomotiv dışındaki sektörlerde büyüme ve teknoloji çeşitliliğini artırma hedefi daha da önem kazanıyor.

İlgili Haberler

Reklam