Sosyal Medya

Sosyal Medya

Pinterest’te seçimle ilgili içerik aradığınızda reklam olmayacak!

ABD seçimleri için Pinterest yanlış bilgiler ile mücadeleyi arttırdı. Pinterest'te seçimle ilgili içerik aradığınızda reklam olmayacak!

Pinterest kullanıcıları, seçimle ilgili içerik aradıklarında reklam görmeyecekler

Şirket ayrıca çalışanlarına sandık merkezlerinde oy kullanmaları ve çalışmaları için izin veriyor.

3 Kasım’dan önce Pinterest, yaklaşan ABD başkanlık seçimleriyle ilgili yanıltıcı bilgilerin miktarını ve yayılmasını sınırlamak için yeni politikalar uyguluyor. Başlangıç ​​olarak, iki ay içinde nasıl oy verileceği gibi konuları aradığınızda, sonuç sayfasının üst kısmında, bunlara kesin yanıtlar bulabileceğiniz partizan olmayan bir kaynak olan Vote.org’a götüren bir başlık göreceksiniz. Ayrıca, yakın zamanda başlatılan Bugün sekmesinde , uygulamanın iOS ve Android’deki üst gezinme çubuğundan hızlı bir şekilde erişebileceğiniz ek oylama kaynakları bulacaksınız .

3 Kasım ABD Başkanlık Seçimleri yaklaştıkça şirket, Pinterest’in ana akışındaki, bildirimlerdeki ve uygulamanın her yerindeki memler de dahil olmak üzere seçimle ilgili içerik için önerileri sınırlamayı planlıyor. Şirket ayrıca belirli politik terimler için otomatik arama tamamlamayı kapatmayı vaat ediyor.

Bugünün uygulanan politikaları, şirketin 2018’deki platformunda siyasi reklamları yasaklama kararına dayanıyor.

Daha önce olduğu gibi, Pinterest’te siyasi reklamlar görmeyeceksiniz ve şirket, “oy verme yeri” gibi genel seçim terimlerini aradığınızda herhangi bir reklam göstermeyecek. Donald Trump ve Joe Biden ile ilgili pinleri aramaya karar verirseniz de aynı şey geçerli. Pinterest;

“Bunun herkes için daha iyi ve daha ilham verici bir deneyim olduğuna inanıyoruz” diyor.

Pinterest’in yeni politikalarından yararlanacak olan yalnızca kullanıcılar değil. Şirket, 2.200’den fazla çalışanına sivil katılım için kullanmak üzere sekiz saatlik ücretli izin verecek. Oylama ve sandık merkezinde çalışma gibi şeyleri yapmak için bu zamandan yararlanabilirler. Söz konusu bu hareket, Apple ve Twitter gibi diğer teknoloji şirketlerinin benzer girişimlerini takip ediyor .

Şirket yaptığı açıklamada

“Demokratik sürece katılmanın ilham verici olabileceğine inanıyoruz ve Pinterest’in insanların topluluklarına tam olarak katılmaları için ilham veren güvenilir bilgileri bulabilecekleri bir yer olmasını istiyoruz” dedi.

Pinterest, diğer bazı çevrimiçi platformlardan çok daha fazla, geçmişte platformunda yanlış bilgilerle mücadele konusunda iyi bir iş çıkardı. Koronavirüs salgını ilk ortaya çıktığında ise, Dünya Sağlık Örgütü gibi kaynaklardan alınan güvenilir bilgileri kullanıcıların önüne hızlıca koydu .