Sosyal Medya

Kripto Para

Piyasa düşüşte; Doodles NFT satışları 54 milyon dolar artıştan sonra dalgalandı

Bybit tarafından hazırlanan günlük değerlendirmede ABD'de beklenen yapılması beklenen baz faiz artışlarına ve Bitcoin hash ağındaki yükselmeye değiniliyor.

Piyasa düşüşte; Doodles NFT satışları 54 milyon dolar artıştan sonra dalgalandı

Bybit tarafından hazırlanan günlük değerlendirmede ABD’de beklenen yapılması beklenen baz faiz artışlarına ve Bitcoin hash ağındaki yükselmeye değiniliyor. Çarşamba günü değerlendirmesinin tamamı:  Kripto piyasası, en son enflasyon verilerinin yükselen fiyatların tersine döneceğine dair umutları kırmasından sonra düşüş gösterdi. ABD borsasında en az 75 baz puanlık bir artış beklentisi, yatırımcıların Eylül ayında 100 baz puanlık bir artış olasılığına bahis yapmaya başlamasıyla kesinlik kazanmış görünüyor. Çoğu büyük kripto para birimi, BTC’nin 22 bin dolar ve 21 bin dolar civarında yeni bulunan destek seviyelerine nüfuz etmesi ve ETH’nin 1,600 dolar seviyesini tekrar ziyaret etmesiyle geriledi. Yazının kaleme alındığı esnada, piyasa değerine göre en büyük kripto para birimi olan BTC, son 24 saat içinde piyasa değerinin %9’unu kaybettikten sonra 20 bin dolarlık desteğin üzerindeki kayıpları konsolide ediyor. BTC yukarı yönde 20,6 bin ila 20,8 bin dolar bölgesinin yakınında acil bir dirençle karşı karşıya. Bu direnç bölgesinin üzerine çıkılmaması, muhtemelen daha fazla düşüşleri tetikleyerek fiyatı 20 bin dolar eşiğinin altına itecek. Son haftalarda türev piyasasında oluşan yükseliş hissi anında silinip gitmiş görünüyor. Yatırımcılar gelecekteki dalgalanmaları mümkün olduğunca çabuk fiyatlamaya çalıştıkça volatilite artıyor.

Bu arada, Bitcoin ağının hash oranı son zamanlarda tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı ve bu da blok üretiminde rekabet etmek için daha fazla teçhizatın çevrimiçi hale geldiğini gösteriyor. Son yedi gün içinde, madenciler blokları saatte 6.28 blok hızına çıkardılar, bu da hedef oran olan 6’dan önemli ölçüde yüksek. Bu ardışık düzenlemeler, kâr marjları üzerinde baskı oluşturuyor BTC madencilerini spot fiyatlardaki büyük düşüşlere karşı giderek daha savunmasız hale getiriyor.

Benzer şekilde, ETH aynı dönemde %6,2 düşüş kaydettikten sonra şu anda 100 saatlik hareketli ortalamanın altında el değiştiriyor. Piyasa değerine göre en büyük ikinci kripto para birimi olan ETH yukarı yönlü ivmeyi yeniden alevlendirmek için 1.620 dolar ile 1.670 dolar arasında kilit bir direnç bölgesini kırmayı planlıyor. Çoğu büyük altcoin kırmızıya döndü ve birkaç L1 tokeni, benzer bir dönemde çift haneli yüzde kayıpları üzerinde aşağı yönlü düzeltmeye öncülük etti.

Bir NFT profil resmi projesi olan Doodles, NFT alanındaki en son hit oldu. Reddit’in kurucu ortağının VC firması tarafından yönetilen 54 milyon dolarlık bir finansman turunun yakın zamanda duyurulmasının ardından, Ethereum NFT koleksiyonu tek bir gün içinde 2,1 milyon dolarlık satış üreterek satış hacminin %1200’den fazla artmasına neden oldu. Bu arada, taban fiyatı aynı dönemde %19 arttı.