Sosyal Medya

Mobil Uygulamalar

Poddy’de “Çok Sesli Çalıştay” etkinliği gerçekleştirildi!

Poddy, henüz test sürecinde olmasına rağmen, Türkiye ve Suriye'yi etkileyen depremler sonrasında toplumsal iyileşmeye katkı sağlayacak bir araç olması amacıyla 24 Şubat 2023'te genel kullanıma açıldı. Sadece konuşarak içerik üretmeye ve farklı seslere kulak vermeye imkân tanıyan Poddy'nin afet sonrası bireysel ve toplumsal iyileşmeye katkı sağlama amacına paralel olarak ise “Çok Sesli Çalıştay” etkinliği gerçekleştirildi. 

Çok Sesli Çalıştay deprem sonrası sorunlara çözüm aramak üzere gerçekleştirildi 

“Yepyeni çok sesli podcast platformu” olarak geliştirilen Poddy, afet sonrası toplumsal iyileşmeye katkı sağlayacak bir araç olması bakış açısıyla 24 Şubat 2023’te genel kullanıma açıldı. Uygulama ile hem bireysel hem de toplumsal açıdan iyileşmeye katkı sağlama amacına paralel olarak ise “Çok Sesli Çalıştay” etkinliği podcast üreticileri, konu ile ilgili akademisyenler, bilirkişiler ve ilgili STK’ların çalışanlarının katılımıyla 9 Mart Perşembe günü gerçekleştirildi. 

Podcast dinleyicilerinin de seslerini duyurabilmeleri ve içerik üreticilerin dinleyicilerle etkileşim kurabilmeleri adına “çok sesli podcast platformu” olarak geliştirilen mobil uygulama Poddy, henüz test sürecinde olmasına rağmen, Türkiye ve Suriye’yi etkileyen depremler sonrasında toplumsal iyileşmeye katkı sağlayacak bir araç olması amacıyla 24 Şubat 2023’te genel kullanıma açıldı. Sadece konuşarak içerik üretmeye ve farklı seslere kulak vermeye imkân tanıyan Poddy’nin afet sonrası bireysel ve toplumsal iyileşmeye katkı sağlama amacına paralel olarak ise “Çok Sesli Çalıştay” etkinliği gerçekleştirildi.

9 Mart Perşembe günü Kadıköy Müze Gazhane’de gerçekleştirilen Çok Sesli Çalıştay’a podcast üreticileri, konu ile ilgili akademisyenler, bilirkişiler ve ilgili STK’ların çalışanları katılırken, çalıştayda Travma Sonrası Psikolojik İyileşme, Afet Sonrası Eğitim Süreçleri konularında paylaşımlar gerçekleştirildi.

“Konuşmanın iyileştirici gücüne inanıyor, Poddy’yi değer yaratacak bir platform olarak görüyoruz” 

Afet sonrası iyileşme sürecine fayda sağlamak üzere gerçekleştirilen Çok Sesli Çalıştay ile amaçlananları değerlendiren Poddy Kurucusu ve CEO’su Cüneyt Göktürk,

“En başından beri herkesin özgürce sesini duyurabilmesi ve herkes için iyileştirici olması hedefiyle geliştirdiğimiz Poddy’yi, deprem sonrasında konuşmanın ve paylaşmanın iyileşmemize yardımcı olacağına inanarak beta döneminde olmasına rağmen hızlı bir şekilde kullanıma açtık. Kısa bir süre içerisinde çok sayıda dinleyici ve podcast üreticisinin katılım gösterdiği Poddy’nin bu amacını güçlü bir zemine taşımak, platformumuzda deprem sonrası iyileşme ve afet sonrası eğitim odaklı içeriklerle dinleyicilere fayda sağlamak üzere Çok Sesli Çalıştay etkinliğimizi gerçekleştirdik. İşaret etmiş olduğum bu konulara yönelik bilgi birikimi ve deneyimleriyle değerli paylaşımlarda bulunan katılımcılarımız çalıştayımızın içeriğini zenginleştirdiler. Eğitim ve psikoloji alanında meydana gelen büyük yıkımları depremin birincil ve ikincil tanıkları olarak onarmaya çalıştığımız çalıştayda, farklı seslerin birleşerek uyumlu bir yankıya dönüşmesini ve herkesin kendince pay çıkarabileceği dalga etkisi yaratmayı da hedefledik. Çıktılarının geniş kitlelere ulaşarak bir yol haritası olmasını sağlamaya çalıştık. Eğitim ve psikoloji olmak üzere iki çalışma masasında gerçekleştirilen programda iyileşme alanlarına ve bu iyileşme alanlarında neler yapılabileceğine yakından temas ettik. Çıktıları ise Poddy üzerinden yayına alarak herkesin erişimini sağladık. Poddy ailesi olarak, ulaştığımız çıktılara ve sonrasındaki aksiyonlara dair destek sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

Afet sonrası iyileşmeye eğitim ve psikoloji alanlarında katkı sağlamak, çözüm geliştirmek amacıyla çalıştaya katılan isimler:

Öğretmen Ağı Ağ Etkileşim Sorumlusu Aişe Nur Uğurlu
Beats by Girlz’de Etkinlik ve Proje Sorumlusu Ayça Akkın
Akademisyen Dr. Ayşe Bengi Özçelik
Merak Listesi Podcasti Kurucusu Çağrı Küpeli
Üzerine Bir Şeyler Podcasti Kurucu Ortağı Fulden Ergen
Bir İZ – Birey ve Toplum Ruh Sağlığında İZ Derneği Proje Uzmanı Gökhan Fidan
Travma ve Afet Ruh Sağlığı Çalışmaları Derneği Gönüllüsü Haliç Üniversitesi Psikoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Nermin Gündüz
Genç Hayat Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Ozan Çetin
Genç Hayat Vakfı Eğitim Koordinatörü Yelda Özdemir
Fugimundi Kurucu Ortağı Yeşim Özşen

Çalıştayın çıktıları Poddy üzerinden dinlenebiliyor.

Çalıştay içeriklerine ulaşmak için Poddy.co/indir adresini kullanabilirsiniz.