Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Radisson Otel Grubu’ndan sürdürülebilirlik için önemli adımlar!

Radisson Hotel Group’un, 2025’e kadar karbon ve su ayak izini azaltma, bilim temelli emisyon azaltma hedeflerine uyma, tek kullanımlık plastiklerin kullanımına son verme ve sorumlu bir tüketici tavrıyla en iyi uygulamaları teşvik etmeye devam etmek de dahil olmak üzere, ana hatları 2020 Sorumlu İşletme Raporunda açıklanan kurumsal sorumluluk hedeflerine ulaşma kararlılığı devam ediyor.

2021 Yılına Bakış: Radisson Hotel Group, Sorumlu İşletme Taahhüdünde Önemli Dönüm Noktaları

Radisson Hotel Group, EMEA portföyündeki 400’den fazla oteli genelinde toplantı ve etkinlikleri karbon negatif hale getirerek bu başarıyı sergileyen ilk otel grubu olduğu, sağlık, güvenlik ve yeşil enerji odaklı ortaklıklar kurduğu ve mevcut ortaklıkları genişlettiği ve 2022’de Küresel Sürdürülebilirlik Temel İlkeleri çerçevesini uygulamaya koyduğu başarılı Sorumlu İşletme girişimleriyle dolu bir yılı geride bıraktı.

Radisson Hotel Group’un, 2025’e kadar karbon ve su ayak izini %30 azaltma, bilim temelli emisyon azaltma hedeflerine uyma, tek kullanımlık plastiklerin kullanımına son verme ve sorumlu bir tüketici tavrıyla en iyi uygulamaları teşvik etmeye devam etmek de dahil olmak üzere, ana hatları 2020 Sorumlu İşletme Raporunda açıklanan kurumsal sorumluluk hedeflerine ulaşma kararlılığı devam ediyor. Grup, 2021 yılında önemli başarılara ve üç temel ilke olan İnsanları Düşün, Toplumu Düşün ve Gezegeni Düşün çerçevesinde yenilikçi girişimlere imza attı.

Karbon Negatif ve Nötr Toplantılar: 2019 yılından bu yana karbon nötr toplantılar konusunda sektörde standardı belirleyen Radisson Hotel Group, dünyanın her yerindeki otellerinde düzenlenen toplantı ve etkinliklerden doğan karbon ayak izini katılımcılara ve organizatörlere hiçbir ek maliyet yüklemeden dengeleyen tek oteller grubudur.  2021 yılında Grup, EMEA portföyündeki 400’den fazla otelde düzenlenen toplantı ve etkinlikleri karbon nötr hale getirmek için, bu toplantı ve etkinlikler sonucunda ortaya çıkan CO2 emisyonunun iki katını dengeleme taahhüdünde bulunduğu Karbon Negatif, Gezegen Pozitif  girişimini başlattı. Grup, 2019 yılından bu yana toplantı ve etkinliklerden kaynaklanan 30.300 ton CO2 emisyonunu müşterilere hiçbir ek maliyet yansıtmadan dengeledi. Bu miktar, 6.500’den fazla benzinli aracın [1] trafiğe çıkmaması ile eşdeğer.

Sorumlu tüketim ve tedarik zinciri ortaklıkları: Radisson Hotel Group, 2021 yılında e-mobilite alanında çığır açan ve bu alandaki liderliğini ortaya koyan iki yeni ortaklık yaptığını duyurdu. Bu ortaklıklardan ilki, 2025 yılına kadar Avrupa’daki tüm Radisson Hotel Group tesislerinde elektrikli taşıt şarj istasyonu kurmak amacıyla Avrupa’da lider elektrikli taşıt şarj ağı sağlayıcısı olan Allego ile, ikincisiyse Hindistan’daki 100’den fazla Radisson Hotel Group tesisinde elektrikli taşıt şarj istasyonları kurmak amacıyla Sunfuel şirketiyle yapıldı.

Grubun COVID-19 pandemisine verdiği yanıtın bir parçası olarak, Radisson Hotel Group, SGS tarafından yürütülen üçüncü taraf doğrulamasının ve 234 otelin Safehotels belgesi almasının ardından portföyündeki otellerin tamamı genelinde Radisson Otelleri Güvenlik Protokolünü hızla devreye soktu.

Ayrıca EcoVadis tarafından sürdürülebilirlik alanında gümüş seviye şirket olarak değerlendirilen Grup, Ecovadis ile bu standardı grubun küresel tedarik zincirine uygulama konusunda bir anlaşma imzaladı. 2021’de Radisson Group Hotel ayrıca, gıda israfını azaltmak ve Avrupa genelindeki otellerde artan yemekleri yeniden dağıtmak için yenilikçi bir start-up şirketi olan Too Good To Go ile işbirliği yaptı.

Küresel Sürdürülebilirlik Temel İlkeleri: Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi, Sürdürülebilir Ağırlama İttifakı ile lider otel şirketleri arasındaki eşsiz işbirliği çerçevesinde 2021 yılı sonunda uygulamaya konan Temel Sürdürülebilirlik çerçevesi, küresel olarak otelcilik sektöründe temel sürdürülebilirlik seviyesini yükseltmeyi hedefleyen rekabet amacı taşımayan bir girişimdir. Radisson Hotel Group’un da lansmanına destek verdiği Temel Sürdürülebilirlik çerçevesi, sürdürülebilir otelcilik faaliyetleri için uluslararası bir grubun parçası veya bağımsız olması fark etmeksizin dünya genelindeki tüm otellerin erişebileceği ortak bir başlangıç noktası sunuyor. Küresel olarak tüm otellere bu ortak imkanların sağlanması gezegenimizi olumlu etkileyecek ve sorumlu seyahate olan talebi artırarak gerçek anlamda bir değişime teşvik edecektir.  Çerçevenin henüz geliştirilmekte olan tam versiyonu Mart 2022’de yayınlanacak.

Sorumlu İşletme Ödülleri: Radisson Hotel Group, geçtiğimiz yıl, tamamen yenilenebilir enerjinin kullanıldığı ve benzer bir tesise kıyasla yüzde 40 daha az su tüketen Radisson Collection Hotel, Magdalena Plaza Sevilla’ya verilen, İspanya’nın ilk LEED (Enerji ve Çevre Tasarımında Liderlik) Ağırlama Sektörü Altın derecesi belgesi de dahil bir dizi ödüle layık görüldü.

Radisson Hotel Group Sürdürülebilirlik, Güvenlik ve Kurumsal İletişimden Sorumlu Global Kıdemli Başkanı Inge Huijbrecht şu açıklamayı yaptı: “Pandemi süresince,sürdürülebilir seyahat seçenekleri aranışı devam etti. COP26 zirvesinden bu yana iklim değişikliğinin azaltılması hem işletme stratejilerinde hem de insanların zihninde daha önemli hale geldi. Sürdürülebilirlik konusu sektörümüz ve müşterilerimiz için birincil öncelik teşkil ediyor. Radisson Hotel Group olarak, net sıfır emisyona ulaşma hedefimiz doğrultusunda çalışmaya devam ediyoruz ve sektörümüz için zorlu geçen bu yılda elde ettiğimiz önemli başarılarla gurur duyuyoruz. 2021 yılı, hem Grubumuza hem de ağırlama sektörünün geneline, odaklandığımız sorumlu işletmecilik girişimlerimiz üzerinde daha çok çalışma fırsatı sundu. 2022’nin seyahat sektörünün güçlü stratejik ortaklıklar kurarak yeniden toparlanması ve sorumlu bir şekilde faaliyetlerine devam etmesi için hep birlikte çalıştığımız bir yıl olmasını diliyoruz.”

2022 yılının ikinci çeyreğinde yayınlanacak 2021 Sorumlu İşletmecilik raporunda Radisson Hotel Group’un başarıları ve plan hakkında daha ayrıntılı bilgi verilecektir.