Sosyal Medya

Sağlık

Ramazan’da Şehirlerarası Yolculuk Yapacaklara Önemli Uyarı!

Türkiye’nin en çok tercih edilen otobüs ve uçak bileti satış platformu obilet.com, seyahatlerdeki güncel durum hakkında bilgi verdi.

Kısmi Kapanma Genelgesi Yayımlandı – Seyahatlerdeki Son Durum Belli Oldu!

Kovid-19 tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığı kısmi kapanma genelgesi yayımladı. Türkiye’nin en çok tercih edilen otobüs ve uçak bileti satış platformu obilet.com, seyahatlerdeki güncel durum hakkında bilgi verdi.

İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine “Ramazan Ayı Tedbirleri” konulu bir genelge gönderdi. Bu genelge kapsamında şehirler arası seyahatler, sokağa çıkma kısıtlamalarının bulunduğu saatlerde (sabah 05:00’ten akşam 19:00’a kadar) ve hafta sonlarında sadece otobüs, uçak, tren gibi toplu ulaşım araçlarıyla yapılabilecek. Özel aracıyla seyahat etmeyi düşünen vatandaşların ise sokağa çıkma kısıtlamasının olmadığı bir saatte yola çıksa dahi, varış yerine ulaşana kadar kısıtlama dilimlerine takılmaması gerekiyor. Genelgeye yönelik açıklamalarda bulunan Obilet.com Strateji ve Kurumsal Gelişim Direktörü Sertaç Keleş,

“Şehirlerarası seyahatte otobüs ve uçak gibi toplu taşıma araçlarını tercih edecek vatandaşlarımızın biletlerini mutlaka önceden satın almaları gerekiyor. Yolcular, önden aldıkları biletlerine ait çıktıları yanlarına almayı unutmamalı. Çıktı yerine, biletlere ait ekran görüntüleri, onay e-postaları ve hatta SMS’ler de yeterli olacaktır. Küçük bir detay gibi gözükse de bu şekilde elektronik bilet ibraz edecek yolcuların cep telefonlarını şarjı dolu şekilde hazır tutmalarında fayda var. Bu şekilde çok sayıda mağduriyet yaşayan yolcu olduğunu biliyoruz’’ dedi.

“Seyahat biletlerini online kanallardan almalarını tavsiye ediyoruz”

Keleş sözlerine şöyle devam etti;

“Şu an için araç içi düzenlemelere ilişkin yeni bir düzenleme yok. HES kodu kontrolü, yolculara ateş ölçümü ve araç içinde devamlı maske takılması gibi uygulamalar, denetimler sıkılaştırılarak devam edecektir. Vaka sayılarındaki artış nedeniyle yükselen riskleri göz önünde bulundurarak yolcuların da kurallara uyulmasını sağlamak üzere daha aktif olmalarında fayda var. Gerek son dakika sefer değişiklik ve iptallerinden otomatik olarak haberdar edilmek, gerek terminallere gidiş-dönüşlerde ceza almamak için biletleri ibraz edebilmek, gerekse fiziksel teması en aza indirmek amacıyla tüm tüketicilere seyahat biletlerini online kanallardan almalarını tavsiye ediyoruz’’