Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Reebok Liquid Speed, 3D Enerji Geri Dönüşlü Taban

Reebok Liquid Speed 3D Enerji Geri Dönüşlü Taban. 3D çizim teknolojisi ile üretilen yeni ayakkabı kalıpları geleneksel ayakkabı kalıplarının

Reebok Liquid Speed geleneksel ayakkabı kalıplarına karşı 3D Çizim teknolojisini kullanıyor.

Reebok Liquid Speed – 3D çizim teknoloji ile üretilmiş taban sayesinde hareket halindeyken elde edilen enerjinin bir bölümü geri dönüyor.

reebok-liquid-speed-1consumer-image-grey-drip-1 Reebok Liquid Speed

Reebok Liquid Speed son dönemde gördüğünüz 3 boyutlu yazıcılar kullanılarak üretilmiş bir çok ayakkabılardan oldukça farklı örneğin Adidasın 3D baskılı kalıp kullanan Adidas FutureCraft gibi . Reebok geleneksel ayakkabı kalıplarına karşı yeni ve farklı bir çözüm üretmiş durumda.

Reebok Liquid Factory yani Reebok Sıvı fabrikası 3 boyutlu olarak ayakkabı kalıpları çizer.

BASF tarafından üretilen ‘high rebound’ yüksek geri dönüşlü bir sıvı kullanılıyor. Bu 3D enerji geri dönüşlü taban geleceğin ayakkabılarında kullanılacak.

reebokliquidspeed_blackonwhite_bottom-right- Reebok Liquid Speed

Esnek ve ayakkabıyı aşağı ve yukarıdan oldukça sıkı kavrayan bu taban sayesinde ayakkabı ayağınıza tam olarak oturuyor.


Reebok Liquid Speed ayakkabısı yapmak için üretilen sistem Michigan’daki Reebok BASF ve Rampf Group işbirliği ile yapıldı. Son montaj ise Massachusetts’de yapılıyor. Seri üretime ise 2017 yılında geçilecek.

Galeri: Reebok Liquid Speed | 15 Foto

 

 

Gerçek zamanlı ayakkabı tasarımı oluşturmak artık çok kolay gibi görünüyor. Geleneksel ayakkabı kalıpları yerini bilgisayarlara verilmiş programlar sayesinde işçi robotlar tarafından çizilecek.

Ayakkabı teknolojinde belkide bir devrim.

Bu arada özel olarak üretilmiş 300 çift ayakkabı Reebok.com and Finishline.com üzerinden 189$ fiyatla satışta. Devamı gelecek bu çok belli.

Reebok (Businesswire)