Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Robotistan, Türkiye’de üretmeyi seven nesillerin yetişmesi için çalışıyor

Robotistan, bugün Amazon.com.tr üzerinden açtığı mağaza ve Amazon Lojistik'in (FBA) sunduğu imkanlardan faydalanarak okul öncesi yaş grubuna yönelik bilgisayarsız kodlama ürünlerinden savunma sanayisinde kullanabilecek geliştirme kartları ve sensörlere kadar 6 binden fazla ürünü müşterileriyle buluşturuyor.

Gençlere “üretmeyi öğretme” hayali ile yola çıkan Robotistan, Türkiye’de üretmeyi seven nesillerin yetişmesi için çalışıyor

On iki yıl önce gençlere üretmeyi öğretme hayali ile yola çıkan Robotistan, bugün Amazon.com.tr üzerinden açtığı mağaza ve Amazon Lojistik’in (FBA) sunduğu imkanlardan faydalanarak okul öncesi yaş grubuna yönelik bilgisayarsız kodlama ürünlerinden savunma sanayisinde kullanabilecek geliştirme kartları ve sensörlere kadar 6 binden fazla ürünü müşterileriyle buluşturuyor.

Elektronik,  robotik kodlama ve maker ürünlerinin yerli üretimini yapan Robotistan, üretmeyi öğretmek hayali ile çıktığı yolda bugün, okul öncesi yaş grubuna yönelik bilgisayarsız kodlama ürünlerinden savunma sanayisinde kullanılabilecek geliştirme kartları ve sensörlere kadar 6 binden fazla ürünü müşterilerine sunuyor. Eğitim teknolojileri alanında faaliyet gösteren global markaların Türkiye distribütörlüğünü üstelenen Robotistan, kendi markası altında da üretim yapıyor. Kendi markasına ek olarak Tinylab, REX ve Picobricks gibi alt markalarla da 3B yazıcılar ve eğitim teknolojileri alanlarında yerli ürünler üretiyor.

Kendi online mağazasının yanı sıra ürün yelpazesinin yarısından fazlasını Amazon.com.tr üzerinden teknoloji severlerle buluşturan Robotistan, Amazon Lojistik (FBA) ile güçlerini birleştirerek  ürünlerini evinde robotik kodlama alanında çalışan her yaştan maker’lara, eğitim kurumlarına, Ar-Ge ve savunma sanayi firmalarına kolaylıkla ulaştırabiliyor.

 Robotistan'ın Kurucu Ortaklarından Aziz Aydın, sözlerine şöyle devam etti:

“Yaşadığımız dünyanın sıkıntılarını üretebilen nesiller çözecek”

2010 yılında öğrenci bütçesiyle kurulan bir şirket olarak amaçlarının elektronik ile yeni tanışan herkese ürünleri ve eğitici içerikleriyle bu yolculuklarında eşlik etmek olduğunu söyleyen Robotistan’ın Kurucu Ortaklarından Aziz Aydın, sözlerine şöyle devam etti:

“On iki yıldır elektronik, robotik kodlama ve maker ürünlerini müşterilerimizle buluşturuyoruz. Bizim için üretmek kadar heyecanlı bir diğer konu da üretmeyi öğretmek. Çünkü Robotistan olarak, yaşadığımız dünyamızın sıkıntılarını,  problem çözme yeteneği gelişmiş, fikir, sanat, teknoloji ve çözüm üretebilen nesillerin çözeceğine inanıyoruz. Bu nedenle ülkemizde üretmeyi seven nesillerin yetişmesi için tüm gücümüzle çalışıyor ve elektronik ile yeni tanışan herkese bu yolculuklarında ilk adımlarından itibaren eşlik ediyoruz. Bu amaç doğrultusunda 6 binden fazla ürünü müşterilerimizin beğenisine sunarken hazırladığımız içerik, video ve yönergelerle de bu ürünlerin nasıl kullanılması gerektiğini örnek projelerle ekosisteme aktarıyoruz.”

“Amazon Lojistik ile satış potansiyelimizi artırdık”

Aydın, başarılarının ardındaki en önemli unsurlardan birisinin de Amazon Lojistik (FBA) olduğunu belirterek şunları söyledi: “Amazon Türkiye ile yaklaşık 2 yıl önce tanıştık. Şu anda da Amazon.com.tr üzerinden 3 binden fazla ürünümüzü teknoloji meraklılarıyla buluşturuyor ve çok iyi geri dönüşler alıyoruz. Bunda, satış potansiyelimizi artırmak ve müşterilerimize daha iyi hizmet sunabilmek adına Amazon Lojistik ile güçlerimizi birleştirmiş olmamızın payı büyük. İki yıl öncesiyle kıyasladığımızda şu anda Amazon.com.tr üzerinden yaptığımız satışlar yüzümüzü güldürüyor diyebilirim. Amazon Lojistik sayesinde biz kargo, depolama ve personel gibi farklı alanlardaki giderlerimizi sıfıra indirgerken, ürünlerimize ilgi duyan müşterilerimiz de ürünlerimizdeki Prime etiketi sayesinde ertesi gün teslimat, kampanya gibi fırsatlardan ve iade yönetimi, müşteri hizmetleri gibi servislerden memnuniyetle yararlanabiliyor.”

Amazon Lojistik (FBA) nedir?

Amazon Lojistik (FBA), Amazon’un satış ortaklarına güvenilir ve hızlı teslimat olanağı sunarak işlerini büyütmelerini desteklediği programıdır. Amazon Lojistik desteğini kullanan satış ortakları, Amazon.com.tr’nin anlaşmalı lojistik sağlayıcılarından ve müşteri hizmetlerinden faydalanabilirler. Amazon Lojistik desteği, satış ortaklarının ürünlerini Amazon Türkiye’nin anlaşmalı lojistik merkezlerinde depolamalarına olanak sağlayarak siparişlerin hazırlama, paketleme, hızlı teslimat ile gönderme süreçlerini yönetir ve bu siparişler için 7/24 müşteri hizmeti sağlar. Böylece Amazon Lojistik, işletmelerin işlerini büyütmelerinde ve daha fazla müşteriye ulaşmalarında onlara destek olur.