Sosyal Medya

Otomobil

Rolls-Royce Ghost ile kendimi F1 Pilotu gibi hissettim!

Rolls-Royce'un en güçlüsü Ghost'un bu denli güçlü ve spor olabileceğini düşünmemiştim. Rolls-Royce'un Sofya'daki Sihirli Halı Sürüş Deneyimi etkinliğinde kullandığım ikinci Rolls-Royce olan Ghost hakkındaki deneyimlerimi sizlere aktarmak için çok heyecanlıyım.

Rolls-Royce Ghost ile kendimi F1 Pilotu gibi hissettim!

Rolls-Royce’un en güçlüsü Ghost’un bu denli güçlü ve spor olabileceğini düşünmemiştim. Rolls-Royce’un Sofya’daki Sihirli Halı Sürüş Deneyimi etkinliğinde kullandığım ikinci Rolls-Royce olan Ghost hakkındaki deneyimlerimi sizlere aktarmak için çok heyecanlıyım.

Bir önceki yazımda belirttiğim gibi Rolls-Royce Türkiye, Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da muhteşem bir özel sürüş etkinliği yaptı ve sayılı davetliler arasında bende vardım.

Milyon TL’lik bu lüks araçları deneyimlemek zaten başlı başına bir ayrıcalık ve bu ayrıcalığı bize yaşatan Sayın Frank Tiemann (Rolls-Royce Motor Cars – Orta/Doğu Avrupa ve Orta Asya Kurumsal)’a ve Sayın Hilal Aysal (Royal Motors Başkan Yardımcısı ve Rolls-Royce Motor Cars İstanbul Marka Direktörü) hanım’a tekrar teşekkür etmek istiyorum.

Sanırım etkinliğin en mutlu kişilerinden birisi benim, zira dede toprağı Bulgaristan’ın başkenti Sofya’ya çok isteyen babamdan da önce adım atmış olmaktan memnuniyet duyuyorum.

Bu etkinlik bu bağlamda benim için zaten oldukça özel oldu…

İlk test ettiğim Rolls-Royce Cullinan modeliydi. SUV modeli benim her zaman favorilerimden birisi olmuştur.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

TeknoTalk (@teknotalkweb)’in paylaştığı bir gönderi

Ancak dönüşte Rolls-Royce’un en güçlüsü Ghost benim sürüş arkadaşım oldu.

SUV’den Sedan’a geçiş başlı başına bir fark yaratır diye düşünüyordum ki öyle oldu ama ben bu kadar sportif bir araç olabileceğini düşünmemiştim.

Size yaklaşık 600 beygirlik bir güçten ve her gaza bastığınızda seri bir şekilde geçişlerden bahsediyorum.

“Bilmeyenler için kısaca Rolls Royce Ghost’un, Dört çekişli ve 563 beygir üreten 6.7 litrelik bir V-12 motora sahip olduğunu ve yol tutuşunun tüm Rolls-Royce modelleri gibi mükemmel olduğunun altını bir kez daha ifade etmek istiyorum.”

Onu kullanınca da fark ettiğim en harika özelliklerinden birisi vites değiştirme işlemlerinin, otomobilin GPS’i ile birlikte çalışan otomatik bir sekiz vitesli şanzıman tarafından gerçekleştirilmesi. Yani çok hızlı vites geçişleri var ve bunu gaza bastığınızda kesinlikle hissediyorsunuz.

Rolls-Royce Cullinan SUV’den Rolls-Royce Ghost Sedan’a

SUV Cullinan’dan inip Ghost’a binince şunu çok net fark ediyorsunuz. Bu iki model karakter olarak birbirinden çok farklılar fakat her iki modeldeki el işçilikleri ve yaşattığı lüks zaten paha biçilemez.

Ghost daha yere yakın, aracın tüm güçünü gaza bastığınızda hissediyorsunuz.

Vites geçişleri sanki bir F1 yarışındaymışçasına şıkır şıkır geçiyor ve bana kesinlikle bir F1 Pilotu gibi olduğumu hissettirdi. Yol altınızdan sessizce kayıyor. Kaçla gittiğinizi özellikle açık alanda iseniz kesinlikle fark edemezsiniz.

İnanılmaz seri…

Yaşadığım duyguyu ve ortamı size şöyle tarif etmek isterim;

“Gövdesinde o meşhur ve elle çizilen Rolls-Royce çizgisi, sizi kuçaklayan kapılar, muhteşem jantlar. Kapıyı açtığınızda ise “Çıkırt” diye açılış sesi.

Direksiyon simidi üzerinde Rolls-Royce “R” sinden tutunda yine yıllardır değişmeyen analog saat ve manuel ayarlanabilen klima. Dokunmatik ekran ile her türlü özelliği bu modelde rahatça ulaşıp kullanabilirsiniz.

Sanki bir uçak kokpiti gibi. Cullinan modelinde olduğu gibi tavan’da “Start Light  –  Gökyüzü ” özelliğini açtım, gökyüzünde yıldızlar var sanki. Kapı kolları tavan aydınlatmaları, özel deri koltuklar, kapı kollarında Spirit of Ectasy kapartması ise elinizle hissetmenizi tavsiye ederim.”

Ghost’tan indiğimde ise bitti mi? ben ne kullandım dedim… 🙂 Araba mı yoksa sanat eseri kıvamında bir uçak mı?

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Behti Soykan (@behtisoykan)’in paylaştığı bir gönderi

Tüm bu yaşananlara baktığımda bütçesi olanların bu araçlara olan tutkuları kesinlikle anlaşılabilir. Ancak her bir Rolls-Royce’un kişiselleştirme seçeneklerinden dolayı kesinlikle bir parmak izi gibi bir birinden farklı olabileceğini de artık biliyorum.

Her bir Rolls-Royce sahibi kendi karakterine uygun bir model yaratıyor. Bu yüzden her bir Rolls-Royce modelinde bir öncekinden çok daha farklı duygular ve hissiyatlar deneyimleyebilirsiniz.

Sanırım değişmeyen tek şey Rolls-Royce’un emekçilerinin bu araçlara tam 119 yıldır verdiği emek, tutku, sabır ve kalite…

Onlara şimdi her zamankinden çok ama çok daha fazla saygı duyuyorum…

Rolls-Royce ile ilgili güncel bilgileri ve paylaşımları @rollsroycemotors ve @rollsroyceistanbul Instagram hesaplarından takip etmeyi de unutmayın…