Sosyal Medya

Otomobil

ROLLS-ROYCE SPECTRE Küresel Testleri Tamamladı!

Rolls-Royce Motor Cars, tamamen elektrikli otomobili Spectre’ın 2,5 milyon kilometrelik test sürecinin sonuçlandığını duyurdu.

ROLLS-ROYCE SPECTRE Küresel Testleri Tamamladı!

 

Rolls-Royce Motor Cars, tamamen elektrikli otomobili Spectre’ın 2,5 milyon kilometrelik test sürecinin sonuçlandığını duyurdu.

 

-40°C ile +50°C arasında değişen sıcaklıklara ve Kuzey Kutbu’ndaki kar, buzdan çöllere, yüksek dağ geçitlerine ve dünyanın mega şehirlerine kadar uzanan koşullarda marka, 120 yıllık tarihindeki en zorlu geliştirme sürecini tamamladığını açıkladı.

 

Yolda, Spectre’ın performansla ilgili işlevlerinin her biri, Rolls-Royce mühendisleri tarafından en ince ayrıntısına kadar gözlemlendi, analiz edildi ve ayarlandı.

 

Otomobili test etmek için toplam 50.000 saatten fazla zaman harcandığını belirten Rolls-Royce  ‘’Life Style’’ analizi içeren ek bir test sürecine de tabi tutuldu.

 

Ek test programı, müşterilerin mühendislerin yeni bir Rolls-Royce’a getirilmesi muhtemel çok özel talepleri tahmin etmelerine, nihai mühendislik ve moda deneyiminin uygun özellikleri ve tepkileri içermesini sağlamalarına olanak tanıyor. Mühendisler bu bilgiyi kullanarak, belirli bir alaka düzeyine sahip bir dizi değişkeni değerlendirdiler.

 

Bu test aynı zamanda, dört tekerlekten direksiyon gibi özelliklerin sınırlı alana sahip yollara ve mülk yaklaşımlarına erişim alanlarında gerekli manevra kabiliyeti avantajlarını sunmasını sağlamak için belirli şehir merkezi varış noktalarını da kapsar.

 

Benzer şekilde, Spectre’nin dünya çapında yerleştirileceği ortamlar göz önüne alındığında, önemli müşteri endişelerini ele alan çok sayıda statik test prosedürü gerçekleştirildi.

 

Aracın teknik özelliklerinde veya performansında gerekli ayarlamaları vurgulamak için, testin Life Style Analizi aşaması teknik yol testinde olduğu gibi uygulanır.

 

SPECTER CO 2  EMİSYONLARI VE TÜKETİM RAKAMLARI

WLTP: Güç tüketimi: 21,5 kWh/100km*

Elektrikli menzil: 323 mil / 520 kilometre*

CO 2 emisyonları 0 g/km.

*Ön veriler henüz onaylanmadı, değişebilir.

 

1. Yakıt tüketimi, CO 2 emisyonları, güç tüketimi ve elektrik menzili ile ilgili resmi veriler, zorunlu ölçüm prosedürüne uygun olarak belirlenmiştir ve tip onayı tarihinde geçerli olan (AB) 715/2007 sayılı Yönetmeliğe uygundur.

2. WLTP bilgileri, menzillerdeki herhangi bir özel ekipmanı dikkate alır. 1 Ocak 2021’den beri tip testi yapılan araçlar için resmi bilgiler artık NEDC’ye göre değil, yalnızca WLTP’ye göre mevcuttur. WLTP ve NEDC ölçüm prosedürleri hakkında daha fazla bilgi için bkz. WLTP: yeni zamanlar, yeni kurallar.

3. Karşılaştırma amacıyla gösterilen menzil ve güç tüketimi değerleri. Bu rakamlar, akünün başlangıç şarjı, takılan aksesuarlar (kayıt sonrası), hava koşullarındaki değişiklikler, sürüş stilleri ve araç yükü gibi bir dizi faktöre bağlı olan gerçek hayattaki sürüş sonuçlarını yansıtmayabilir.

Resmi enerji ve yakıt tüketimi ve resmi spesifik CO 2 hakkında daha fazla bilgi

yeni binek otomobillerin emisyonları, tüm satış noktalarında ücretsiz olarak sunulan “Yeni Binek Otomobillerin Yakıt Tüketimi, CO 2  Emisyonları ve Elektrik Tüketimi Rehberi”nde bulunabilir.

 

Birleşik Krallık’ta http://carfueldata.direct.gov.uk/, http://www.dat.de/angebote/verlagsprodukte/leitfaden-

Almanya’da kraftstoffverbrauch.html ve/veya yerel hükümet yetkiliniz.