Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Rolls-Royce, Vietjet Air’in 40 adet Trent 7000 motoru satın alma taahhüdünü memnuniyetle karşıladı

Rolls-Royce (LSE: RR., ADR: RYCEY) Vietjet Air'in 20 adet Trent 7000 motorlu A330neo uçağını satın almayı taahhüt ettiğini duyurdu. Havayolu bu satın alımla Trent 700 motorlarıyla çalışan yedi A330ceo uçağından oluşan mevcut geniş gövde filosunu genişletecek.

Rolls-Royce, Vietjet Air’in 40 adet Trent 7000 motoru satın alma taahhüdünü memnuniyetle karşıladı

 

Rolls-Royce (LSE: RR., ADR: RYCEY) çığır açan yeni bir dizi hidrojen araştırma testine başladığını duyurdu.

Rolls-Royce (LSE: RR., ADR: RYCEY) Vietjet Air’in 20 adet Trent 7000 motorlu A330neo uçağını satın almayı taahhüt ettiğini duyurdu. Havayolu bu satın alımla Trent 700 motorlarıyla çalışan yedi A330ceo uçağından oluşan mevcut geniş gövde filosunu genişletecek.

Sürdürülebilirliğe odaklanan Vietjet Air, koltuk başına yakıt verimliliğinde yüzde 14’lük bir iyileşme sağladığı ve emisyonları da önemli ölçüde düşürdüğü için A330neo/Trent 7000 kombinasyonunu tercih etti. Emisyonlardaki bu azalma ile havayolu, kullanım ömrü boyunca her bir uçağın yüz bin tondan fazla CO2 emisyonunu önlemesini sağlayacak.

Trent 7000, dünyanın en gelişmiş motor ailesinin teknoloji ve deneyiminden faydalanıyor. Trent ailesinin en yeni üyesi olan Trent 7000, Trent XWB teknolojisine dayanmakta olup hizmete girdiğinden bu yana olağanüstü bir güvenilirlik sunuyor.

Rolls-Royce – Sivil Havacılık Müşteri İlişkileri Başkanı Ewen McDonald, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Bu taahhüt ile Vietjet Air, güvenilir ve tutarlı bir müşteri deneyiminin yanı sıra önemli sürdürülebilirlik kazanımları sağlamak için Trent 7000’in gücüne olan güvenini gösterdi. Önümüzdeki yıllarda faaliyetlerini sürdürülebilir bir şekilde genişletirken Vietjet Air’i desteklemeye devam edecek olmaktan gurur duyuyoruz.”

Vietjet Air’in İcra Kurulu Başkanı Dinh Viet Phuong ise şunları ifade etti: “En yeni nesil Airbus A330neo ile son teknoloji ürünü Trent 7000 motorlarının kombinasyonu, Vietjet Air’i yeni teknolojik zirvelere taşımaya, uçuşlarımızın kalitesini ve operasyonlarımızın güvenilirliğini ve verimliliğini artırmaya yardımcı olacak. Özellikle en yeni nesil, yüksek verimlilikte Rolls-Royce motorlarının filomuza eklenmesi, Vietjet Air’in 2050 yılına kadar net sıfır emisyon elde etmeye yönelik Çevresel Sosyal Yönetişim(ESG) planına önemli ölçüde katkıda bulunacak.”