Sosyal Medya

Güvenlik/Koruma

Rus Hacker Grubu Dow Jones’a Saldırdı!

Rus hacker grubu yayınlanmamış borsa hareket bilgilerine ulaşmak için Amerikan borsası Dow Jones’un bilgisayar ağına saldırdı.

Rus hacker grubu yayınlanmamış borsa hareket bilgilerine ulaşmak için Amerikan borsası Dow Jones’un bilgisayar ağına saldırdı.

Bilgisayar korsanlığı için gerekli araçların gelişimi ve daha masraflı hâle gelmesi, bilgisayar korsanların gözünü ekstra gelir kaynaklarına çevirmesine neden olmuşa benziyor. Bloomberg’de yer alan bir haber de bu durumu doğruluyor.

Habere göre, bir Rus hacker grubu yayınlanmamış borsa hareket bilgilerine ulaşmak için Amerikan borsası Dow Jones’un bilgisayar ağına saldırdı. Dow Jones, hafta içinde 3 bin 500 çalışanını etkileyen bir açığın varlığını duyurmuştu.

Ancak Rus hacker grubu tarafından yapılan saldırının Dow Jones’un duyurduğu açığa göre çok daha kapsamlı olduğu ve en az bir yıllık bir geçmişinin bulunduğu belirtiliyor.

Bilgisayar korsanları daha önce de para kazanmak adına şirketlerin içinden bilgi almayı denemişti. Amerikan federal savcılar, geçtiğimiz ağustos ayında Ukraynalı bir hacker grubunun BusinessWire, MarketWired ve PR Newswire gibi halkla ilişkiler platformlarına saldırdığını ve şirketlerin ambargolu duyurularını ele geçirmeye çalıştığını duyurmuştu. Söz konusu siber saldırı için açılan ilgili bir kamu davasındaysa saldırı sayesinde 100 milyon dolarlık yasadışı kazanç elde edildiği belirtilmişti.