Sosyal Medya

Samsung

Samsung 2018 Q1 Satış Rakamlarını Açıkladı, Galaxy S9 Satışları?

Samsung 2018 Q1 Satış Rakamlarını Açıkladı, Çip işi Hala Çok Kazandırıyor. Samsung Galaxy S9 Satışları Hala İyimi Belli Olmadı.

Samsung 2018 Yılı İlk Çeyrek Satış Rakamlarını Açıkladı

Samsung 2018 Q1 Rakamlarını Açıkladı, Çip işi Hala Çok Kazandırıyor. Samsung 2018 Q1 Satış Rakamlarını Açıkladı, Galaxy S9 Satışları Ne Kadar Oldu?

Samsung Intel’in tahtını 2017 son çeyreğinde ele geçirdikten sonra, dünyanın en büyük çip üreticisi yavaşlama belirtisi göstermedi.

Güney Koreli teknoloji şirketi şirketin 2018 Q1 – Bu yılın ilk çeyreği rakamlarını açıkladı.Bloomberg’in bildirdiğine göre açıklanan rakamlar Galaxy S9 satışlarını da içeriyor fakat söz konusu rakamlar Galaxy S9 satışlarının ne kadar iyi olduğunu tam olarak ortaya koymaya yetmiyor.

Samsung 2018 Q1

Samsung çip bölümü Ocak ayından Mart ayına kadar elde edilen karın büyük bir bölümünü getiren kısım oldu. 2017 Q4 rakamlarına göre biraz artışla 14.7 milyar dolar oldu. Şirket toplamda 56,1 milyar dolarlık bir gelir elde etmeyi planladığı bu yılda önceki aynı döneme göre biraz daha düşük olduğu söylenebilir.

Bloomberg’e göre, Samsung’un telefon ve sunucularda kullanılan bellek yongalarına olan sürekli talep artarken, özellikle iPhone X’in beklentilerin altında gerçekleşen satışlarından etkilenen ekran bölümü kötü performans sergilemiş görünüyor.Bildiğiniz gibi Samsung Apple’ın tüm cihazlarının ekranlarını üretiyor.

Samsung’un büyümesine; bellek yongalarına olan talebin geçen sene kadar olmayacağı görüşü ve Galaxy S9’un “bana göre çokta yüksek olmayan satışlarını” arttırmak için gerçekleştirilecek “artan pazarlama maliyetleri” bir engel oluşturabilir.

Samsung resmi olarak Galaxy S9’un satış performansını henüz açıklamada ancak Nisan ayının sonunda bu yönde daha doyurucu rakamlar açıklanabilir.

BloombergSamsung