Sosyal Medya

Donanım

Yeni Kuantum Noktalı ve Kavisli Monitör Samsung CH711,1800R Kavisli

Samsung CH711, Yeni Kuantum Noktalı ve Kavisli Monitör Samsung CH711, Oyunculara yönelik kavisli Samsung monitör. DETAYLAR BURADA!

Samsung, oyunculara yönelik kavisli ve yeni kuantum noktalı monitörü CH711’i  duyurdu.

Samsung CH711, Oyunculara yönelik sunulan CH711’in ekran son derece keskin ve 1,800R kavisli.

Samsung, “oyuncuları göz önünde bulundurarak” oluşturulan yeni kavisli bir kuantum noktalı monitörü olan CH711’i ortaya çıkardı. Keskin görünümlü beyaz renk şemasına ve aşağıdaki tanıtım pazarlama resimlerinden de anlaşılacağı üzere Mac kullanıcılarını ve tasarımcıları hedefliyor gibi görünüyor.

Yeni Kuantum Noktalı ve Kavisli Monitör Samsung CH711,1800R Kavisli

27 ve 31.5 inç boyutlarındaki ekranlarda 2,560 x 1,440 çözünürlük, 1,800R eğrilik söz konusu. 178 derece görüntüleme açısı ve sRGB kapsama alanının yüzde 125. Üzerindeki kabloları standda gizli olduğu için dikey konumda kullanılabiliyor.

Samsung burada OLED teknolojisine benzeyen Quantum Dot Teknolojisini kullanıyor. Aynı teknolojiyi TV’lerinde de kısa bir süre kullanan Samsung, Eylül ayında düzenlenen IFA 2016’da aynı teknolojiyi kullandığı 2 yeni model monitörünü duyurmuştu.

Görüntü uzmanları arasında hangi teknolojinin  “kuantum nokta (Samsung’un tercih ettiği) veya OLED (LG tarafından kullanılan)”  daha iyi olduğu tartışmaları hala devam ediyor.

Samsung CH711 Galeri

Samsung Ch711 Quantum Noktalı Monitörlerde gecikme yaşanmaz!

Bununla birlikte, kuantum noktalı ekranlarda OLED’in gecikme sorunları yaşanmaz, bu nedenle muhtemelen oyun için yada oyuncular için çok daha iyidirler.

Kavisli TV’leri şahsen ben pek sevmiyorum. Ancak oyuncular için çok daha iyi bir görüş açısı ve oyunun içinde daha iyi hissettirdiği kesin. Genelde ekrana yakın olduğumuz için oyun oynarken kavisli ekran çok daha iyi performans sunuyor. Bununla birlikte 1800R’lik bir kavisle  Gözlerin eğriliklerini yakından takip ettiğini de gösteriyor.

Samsung CH711’de kullanılan Kuantum noktalar sayesinde renklerin “daha zengin ve daha canlı” olduğunu söylüyor.

Beyaz renkli şık bir gövdeye sahip Samsung CH711’de 27 inç ve 31.5 inçlik seçenekleri olacak. Her iki ekran büyüklüğünde de 2560 x 1440 WQHD çözünürlük desteği ve her bir ekran 1800R değerinde kavise sahip. Eğer oyun oynamak veya film izlemek isterseniz, monitöre uzaklık dikkate alındığında gerçekten de mükemmel bir görsel deneyim sunulacak gibi görünüyor. Şirket, 178 derecelik görüş açısının bulunduğunu, monitörün her uzaklıktan zengin ve canlı renkler sunduğunu vurguluyor.

Fiyat konusunda bir detay henüz yok. Ancak GFG70 ve CF791 modelleri Quantum Nokta teknolojisi kullanılan modelleriydi.

CES 2017’de CF711 konusunda çok daha fazla detaya sahip olacağız.

Güncelleme!

Yeni Samsung Quantum Dot Kavisli Monitör CES 2017’de tanıtılıyor

Yeni CH711 kavisli monitör, daha canlı ve sarmalayan oyun ve multimedya deneyimi için tasarlandı.

CES 2017’de Samsung Electronics, eğlence amaçlı ekran görüntüleme pazarındaki süregelen liderliğini ortaya koyarak; yeni CH711 Quantum Dot kavisli monitörünü tüketicilerin karşısına çıkaracak.

Samsung Electronics Ekran Görüntüleme Birimi Kıdemli Başkan Yardımcısı Seoggi Kim,

Günümüz multimedya tüketicilerinin, haklı olarak yüksek beklentileri var ve oynattıkları veya izledikleri içeriğin tam potansiyelini ortaya çıkaran ve onları tamamen içinde hissettiren, gerçek anlamda ileri bir deneyim talep ediyorlar. Bu yılın kavisli Quantum Dot monitör serisi muhteşem bir tasarım ve hiç olmadığı kadar zengin renk ve derin kontrast sunuyor. Bunları CES 2017’de paylaşmayı dört gözle bekliyoruz” dedi.

Renkli ve kavisli bir eğlence deneyimi

Samsung’un yeni CH711 Quantum Dot kavisli monitörü, oyun tutkunları düşünülerek tasarlandı. 27 ve 31,5 inç’lik seçenekleri bulunan ve 2017 yılında piyasaya sürülmesi planlanan CH711; izlenen içerik fark etmeksizin canlı ve çarpıcı resim kalitesi sunuyor.

1.800R değerinde kavis ve ultra geniş 178 derecelik görüş açısına sahip CH711; odanın neresinde olursanız olun içeriğin net bir şekilde görünür olmasını sağlıyor. Ergonomik tasarımı tam bir konfor için izleyenlerin monitörün yatay ve dikey konumunu ayarlamasına olanak tanıyor. Neredeyse yüzde 125 sRGB renk kapsamı ve 2.560×1.440 WQHD çözünürlük desteği ile CH711, her mesafeden detaylı renk görünümü için standartları değiştiriyor.

CH711’in ince, sofistike 360 derece tasarımı, her tür masaüstünü ve dekoru tamamlıyor. Şık, beyaz gövdesi, üç taraflı sınırsız ve muhteşem bir tasarıma sahip ve elektrik ve HDMI kablolarını stant borusu içinde görünmez ve düzgün bir şekilde saklıyor.

Quantum Dot monitörü evrimi

Özellikle profesyonel ve tutkulu oyuncular için tasarlanmış 24 ve 27 inç’lik CFG70 kavisli monitörleri, ideal oyun deneyimi yaratmak için Samsung’un Quantum Dot resim teknolojisinin görsel zarafetini kavisli monitörlerin ultra geniş görünümü ile birleştiriyor. CFG70, ‘Gaming UX’ kullanıcı arayüzü gibi bir dizi oyuncu dostu özelliğin yanı sıra FPS, RTS, RPG ve AOS oyun türlerinin her biri için resim sunumunu optimize etmek üzere gelişmiş kalibrasyon seçenekleri sunuyor.

1.500R değerinde kavis ve ultra geniş 21:9 en-boy oranına sahip CF791 Quantum Dot kavisli monitör, iş için kullanılırken de rakipsiz bir netlik ve detay sunarak bir o kadar iyi performans sağlıyor. Yan Yana Resim (PBP) teknolojisini kullanarak kullanıcılar, her tür bağlı HDMI’dan veya DP giriş kaynağından içerikler yükleyebilir ve bunu ekranın herhangi bir yerine yerleştirebilirler. Tamamlayıcı Resim İçinde Resim (PIP) işlevi de kullanıcıların, çözünürlük veya görsel kalite kaybı olmadan içeriği küçültüp ekranın herhangi bir yerine yerleştirmesine olanak tanıyor. Ek olarak entegre yükseklik ayarlı stant, ergonomik konfor sunuyor ve CF791’i her tür çalışma istasyonu veya ofis ortamı için ideal kılıyor.

Oyun başlasın

Yeni monitörlerinin piyasaya sürülmesini kutlamak için Samsung, CES 2017 ziyaretçilerine şirketin interaktif oyun alanında ilk elden dostane bir rekabet deneyimleme fırsatı sunacak. Samsung standı, ziyaretçilerin CFG70 Quantum Dot kavisli oyun monitörleri üzerinde günümüzün başlıca oyunlarından birkaçını oynayabileceği interaktif istasyonlar içerecek. Rekabeti canlı yayınlamak ve monitörlerin mükemmel görsel sunumunu daha geniş CES kitlelerine göstermek için destekleyici geniş formatlı SMART LED ekranlar da olacak.

Geleceğin ekranları

CES katılımcıları, 2017’nin başında piyasaya sürülmesi planlanan Samsung’un yeni yüksek çözünürlüklü monitör dalgasını da ilk kez görme şansını yakalayacak:

* 28 inç’lik UH750 monitör, Samsung’un oyun dostu özelliklerini ultra hızlı 1 m/s tepki süresi, Quantum Dot resim gösterimi ve yüksek kalite UHD çözünürlük ile ince, dar bir çerçeve tasarımı içinde birleştiriyor.

* 23,8 ve 27 inç’lik SH850 modeller, her tür eve veya ofise uyacak şık bir dış görünüş ve kare bir tabana sahip düz, üç taraflı, çerçevesiz bir tasarımda WQHD çözünürlük ve DP papatya dizimi bağlantı sunar. SH850 monitörler, aynı zamanda mükemmel izleme konforu için eğilme ve bükülme becerilerine sahip yüksekliği ayarlanabilir bir stant ve dayanağa sahip.

Samsung