Sosyal Medya

Mobil

Samsung Dual Pixel Pro, daha iyi otomatik netleme vaat ediyor!

Samsung daha iyi bir netleme performansı sunan akıllı telefon sensörünü duyurdu. Samsung Dual Pixel Pro, daha iyi otomatik netleme vaat ediyor...

Samsung’un yeni telefon sensörü daha hızlı ve daha doğru otomatik netleme vaat ediyor

Samsung, daha hızlı ve daha doğru otomatik odaklama vaat eden Dual Pixel Pro adlı yeni bir özellik ile en yeni akıllı telefon kamera sensörü duyurdu… Yeni 50 megapiksel ISOCELL GN2 sensörü muhtemelen Samsung’un yeni nesil Galaxy akıllı telefonlarına ve diğer cihazlarında göreceğiz…

Hem Samsung hem de Canon tarafından kullanılan Dual Pixel faz algılama teknolojisi ile her sensör pikseli dikey olarak iki foto diyota bölüyor. Bu sayede ışığı biraz farklı açılardan aldıkları için odak, ofsete göre hızlı ve doğrudan hesaplanabiliyor.

Sensördeki her piksel otomatik netleme için kullanılarak hem sensör performansı etkilenmiyor hemde AF hızları artırılıyor. Bu uygulama normal faz algılama sensörlerine göre çok farklı çalışıyor. Onlar sensörün etrafına dağılmış çok fazla AF kullanıyor ve bu yüzden sensör performansı olumsuz etkileniyor.

Dual Pixel Pro ne yapıyor?

Samsung’un Dual Pixel Pro sensörleri pikselleri dikey yerine çapraz olarak ayırıyor. Bunu yaparak, her piksel yukarıdan aşağıya ve daha önce olduğu gibi soldan sağa gelen ışığı karşılaştırabiliyor. Bu sistem örneğin akıllı telefonunuz çevirdiğinizde odaklanmayı çok daha hızlı hesaplıyor.(Bu arada Canon benzer hızları yakalamak için Pixel’i dörde bölmüştü hatırlatmakta fayda var..)

Kademeli HDR!

GN2 sensöründeki bir diğer yeni özellik, Samsung’un kademeli HDR teknolojisi olarak adlandırdığı bir şey. Eğer gün batımı gibi yüksek kontrastlı sahneler çekiyorsanız, kısa, orta ve uzun pozlamalarda birden fazla kare yakalayabileceksiniz. Bu sayede Samsung’un HDR çekim modunda yüzde 24’lük bir enerji tasarrufu vaat edilirken, HDR çekimlerinde sabit bir tutuşun önemi daha fazla artıyor.

GN2 ayrıca Akıllı ISO adlı yeni bir özellik daha kullanıyor. Samsung’a göre, “daha az hareket eseri olan yüksek dinamik aralıklı görüntüler oluşturmak” için tek bir fotoğrafta birden fazla ISO ayarını etkili bir şekilde kullanabiliyor. Aşırı düşük ışıkta, gürültüyü azaltırken ışık hassasiyetini yaklaşık 1 milyon ISO’ya yükselterek, yüksek ISO’da birden çok kareyi hızla alıp işleyebiliyor.

100MP’lik Görüntüler!

Son olarak, GN2, kırmızı, yeşil ve mavi olarak üç ayrı 50 megapiksel katmanı birleştirerek; akıllı bir yeniden mozaik algoritması olan 100 megapiksel görüntüler üretebilir. Samsung’a göre “Bu kareler daha sonra büyütülür ve birleştirilerek ultra yüksek 100 megapiksel çözünürlüklü tek bir fotoğraf oluşturulur.” Daha önce olduğu gibi, daha düşük çözünürlük pahasına, gelişmiş düşük ışık hassasiyeti için dört pikseli tek bir pikselde birleştirebilir.

GN2 sensörü şu anda üretimde ve yaklaşan Samsung Galaxy akıllı telefonlarda görünmesi muhtemel. Bu bir Galaxy Note olabileceği gibi amiral gemilerinden Galaxy S22’de olabilir…Bekleyip göreceğiz…