Sosyal Medya

Samsung

Samsung, Forbes’un “Dünyanın En İyi İşverenleri” listesinde kesintisiz dört yıldır birinci sırada

Samsung Electronics bir kez daha Forbes tarafından "Dünyanın En İyi İşvereni" seçildi. Samsung’un aralıksız dördüncü kez listenin ilk sırasında yer almasını sağlayan bu etkileyici başarı, çalışanlarına verdikleri desteğin yıldan yıla güçlenen ivmesiyle gerçekleşiyor.

Samsung, Forbes’un “Dünyanın En İyi İşverenleri” listesinde kesintisiz dört yıldır birinci sırada

 

Samsung Electronics bir kez daha Forbes tarafından “Dünyanın En İyi İşvereni” seçildi. Samsung’un aralıksız dördüncü kez listenin ilk sırasında yer almasını sağlayan bu etkileyici başarı, çalışanlarına verdikleri desteğin yıldan yıla güçlenen ivmesiyle gerçekleşiyor.

 

Forbes, Statista ile çalışarak ABD, İngiltere, Almanya, Çin, Hindistan, Vietnam ve Kore’nin de dahil olduğu 50 ülkeden 170.000’den fazla çalışanla anketler gerçekleştirdi. Ankete katılanlar, şirketlerinin sosyal sorumluluk duruşunu, ekonomik performansını ve çalışma koşullarını değerlendirerek yanıtlar verdi ve kendilerine, çalıştıkları şirketi aile üyelerine ve arkadaşlarına tavsiye edip etmeyecekleri soruldu. Ayrıca çalışanlardan aynı sektörde faaliyet gösteren diğer şirketleri de değerlendirmeleri istendi. Tüm yanıtlar birleştirilerek her şirket bir puan elde etti; son liste, en yüksek puanı alan 700 şirketle oluşturuldu.

 

Ankete dahil olmak için herhangi bir ücret ödemeyen şirketler, anket sürecine ve sonuçlarına müdahalede bulunmazken, ayrıca tüm katılımcıların bilgileri tamamen gizli tutulmuştur.

 

Samsung’un Forbes listesinde gösterdiği kesintisiz başarı, çalışanların şirketlerinden yüksek düzeyde memnuniyet ve gurur duymasının yanında, şirketin sektörde sahip olduğu olumlu itibara da dayanıyor. Forbes, listeyi duyururken Samsung’un da aralarında bulunduğu önde gelen şirketlerin büyüme fırsatlarını, küresel iş birliklerini, uzaktan çalışmayı ve çalışanlara anlamlı işler sunmayı nasıl başardığının da altını çizdi.

 

Samsung Electronics, her seviyeden çalışanının, yaptığı işten en iyi şekilde yararlanmasını sağlayan, rahat ve güvenli bir iş ortamı sunmak için çalışma kültürünü ve sistemlerini yenilemeye devam ediyor. Şirket ayrıca, kurum içi restoranlar, klinikler, fitness merkezleri, ruh sağlığı danışmanlık hizmetleri ve diğer tesisler gibi kendi iş alanının dışında imkanlar da sağlıyor.

 

Samsung ayrıca, “Creative Lab” adlı kurum içi bir girişim programı yürütüyor. Çeşitlilik ve kapsayıcılık konularında ortak hedefleri paylaşan yöneticiler ve çalışanlar, bu program kapsamında kurulan ve gönüllülerden oluşan Çalışan Kaynak Grubu’nda (ERG) faaliyet gösteriyor. “Solve for Tomorrow” ve “Samsung Innovation Campus” gibi şirketin faaliyet gösterdiği ülkelerdeki insanlara destek olan birçok sosyal sorumluluk programıyla Samsung, çalışanların şirketleriyle daha fazla gurur duymasını da sağlıyor.

 

Samsung, inovasyonu ve iş birliklerini teşvik etmek için, “Mosaic” adlı şirket içi bir fikir paylaşım platformunu, küresel bir karşılıklı yetenek değişim programı olan Samsung Yetenek Değişim Programı’nı (STEP) ve çalışanların küresel liderler olarak yetişebilmesini desteklemek için entegre iş ve liderlik eğitimi sunan Samsung Electronics Üniversitesi’ni (UniverSE) hayata geçirip bu girişimlere desteğini sürdürüyor. Tüm bu faaliyetler, Samsung’da çalışmayı tercih eden yetenekli çalışanların daha fazla gelişmesine, kendini şirkete daha bağlı hissetmesine ve daha memnun çalışmasına katkıda bulunuyor.

Forbes’un ilgili makalesi : Meet The World’s Best Employers 2023

Forbes’un listeleri: World’s Best Employers