Sosyal Medya

Samsung

Samsung Galaxy A Serisinde, en ucuz 5G modeli de yer alıyor!

Samsung Nisan ayında Galaxy A serisi 5 model satışa sunuyor. Üstelik bunlar arasında en ucuz 5G modelide yer alacak.

Samsung Galaxy A Serisinde, şimdiye kadar ki en ucuz 5G modeli de yer alıyor!

Yeni Samsung Galaxy A serisinde 5 model yer alıyor ve bu ay satışa sunuluyor. Bu modeller arasında en ucuz 5G modeli de yer alıyor.

Samsung’un S21 serisi ve bu yılın sonlarında piyasaya sürmeye planlanan katlanabilir akıllı telefonları arasında daha uygun fiyatlı, bütçe dostu model arayanlar içinde güzel alternatifler olacak.

Galaxy A52 5G

Galaxy A serisi işte tam bu hedef için tasarlanmış modellerden oluşuyor. Serinin en tepesinde Mart ayında Awesome lansman etkinliğinde uzunca bahsedilen Galaxy A52 5G modeli yer alıyor ve fiyatı 499 dolar olarak açıklandı.

Galaxy A52 5G’nin göze çarpan özelliklerine kısaca baktığımızda ise; 120 Hz’lik ekran yenilem hızına sahip 6.5 inçlik bir Süper AMOLED ekran, 4.500 mAh’lik batarya yer alıyor. 64 MP’lik bir sensör tarafından yönetilen arka dörtlü kamera ve Qualcomm’un nispeten yeni snapdragon 750G yonga seti kullanılıyor…

Bu modeller Samsung’un tüm premium modelleri gibi 3 yıl boyunca düzenli Android güncellemeleri alacak…

Galaxy A42 5G

Bir sonraki model ise Galaxy A42 5G, yine kardeşi gibi 750G yonga setinden güç alıyor. Bazı özellikleri kısıtlanmış bir model. 6GB RAM yerine 4GB RAM kullanılmış. A52’deki 32 MP’lik kamera yerine bunda 13 MP kamera ve arka tarafında sayıca daha az kamera seti olduğunu düşünebilirsiniz.  ( A42, derinlik verilerini yakalamak için 8 megapiksel ultra geniş ve 2 megapiksel sensörle çevrili, f / 1.8 diyafram açıklığına sahip 48 megapiksel bir ana arka shooter’a sahip.)

Böyle olsa bile A42 5G modelinde A52’nin yapmadığı bir şeyde var. mmWave 5G’yi destekleyen tek model ve biraz daha büyük bir batarya tam 5.000 mAh’lik yer alıyor.

Ciddi bir şekilde fark edilen A42 5G’nin abisine göre biraz daha büyük bir ekranı var. 6.6 inçlik bu ekran çentiğe sahip. Tek kötü tarafın diğerine göre 60 Hz ve HD+ desteği var.

Büyük ekran olması daha iyi olduğu anlamına gelmiyor yani…

Galaxy A32 5G

Samsung’un ucuz bir 5G modeli yapma konusundaki hamlesi olan modeli bu A32 5G.  Fiyatı 280 dolar…

Samsung, MediaTek’in 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolamaya sahip Dimensity 720 yonga setlerinden birini ve görsel olarak daha çekici AMOLED panel yerine 6,5 inç HD + LCD ekran kullanarak maliyetleri düşürmeyi başardı.

(En azından yenileme hızı 90Hz’de zirveye çıkıyor.) Bunun dışında, A32, A42 ile aynı pili ve aynı ön ve arka kamera kurulumlarını kullanıyor, sadece bir değişiklikle: A32 ayrıca 5 megapiksel makro kamera içeriyor.

Samsung’un serisini tamamlayan, aynı 6,5 inçlik Infinity-V ekranı paylaşan A12 ve A02’ler gibi görünüyor.

180 dolarlık A12, bir MediaTek P35 yonga seti, 3 GB RAM ve 32 GB depolama ile birlikte 8 megapiksel ön kamera ve 16 megapiksellik bir ana sensörle gösterilen bir arka dörtlü kamera sistemi ile çalışacak.

Bu arada, 110 $ ‘lık A02’ler, bu ekranı sayesinde geçen yılki modelden önemli ölçüde daha büyüktür, ancak 13 megapiksel ana ve 2 megapiksel makrolar için beklentilerinizi düşük tutmanız iyi olur.

İşlemci tarafında üç yıllık Snapdragon 450 kullandığından ihtiyatlı bir performans beklenebilir.

Samsung’un her zamanki gibi bol model anlayışı devam ediyor. o kadar fazla modeli aynı anda piyasaya sunuyor ki şaşırıyorsunuz.

Bütçenize uygun bir Samsung’un özelliklerini karşılaştırmak gerçekten zor oluyor. Ben her zamanki gibi bu modellerden en ucuzunun daha çok satılmasını bekliyorum.

Galaxy A42 8 Nisan’da resmi olarak satışa çıkıyor. 9 Nisan’da A52 5G ve A32 5G modeli satışa sunuluyor. Geriye kalan A12 ve A02 ise 29 Nisan’da satışa sunuluyor.