Sosyal Medya

Android

Samsung Galaxy A5 Sahiplerine Müjde

Samsung, Galaxy A5 ve A7 için güncelleme yayınlandı

Samsung, Galaxy A5 ve A7 için güncelleme yayınlandı

Samsung’un en çok eleştirilen yönü ne diye sorsak, muhtemelen birçok teknoloji meraklısı aynı yanıtı verecektir: Yetersiz güncelleme desteği. Evet, Güney Koreli şirketin onlarca farklı modelle akıllı telefon piyasasının tamamına yayılmak istemesi sonucu, doğal olarak hepsine birden yetişemediği bir gerçek.

Galaxy S ve Note serisinin güncelleme desteğini eksik etmeyen şirket, konu orta segment modeller olunca oldukça farklı bir politika izliyor. Genelde bu modellerin pek güncelleme alamadığı bir gerçek ancak Galaxy A serisinin son üyeleri bu konuda diğerlerine göre daha şanslı.

Daha önce yayımladığımız haberlerimizde, Galaxy A5 ve A7’nin Android 5.0.2 Lollipop güncellemesini alacağını, bunun içinde muhtemel tarihin Haziran ayı olduğunu duyurmuştuk. İşte tam da öyle oldu ve güzel haber Polonya’dan geldi.

galaxy-a5

An itibariyle Polonyalı Galaxy A5 kullanıcıları, yeni Android sürümünü denemeye başladı. A7 güncellemesinin ise bir iki gün içinde servis edilmesi bekleniyor. Polonya’dan başlayan güncellemenin, bir hafta içerisinde ise, tüm Avrupa’ya servis edilmesi bekleniyor. Son bir not, güncellemenin boyutu 920MB, yani şimdiden telefonunuzda yer açsanız fena olmaz.