Sosyal Medya

Donanım

Samsung, Galaxy Chromebook 2 üzerinde çalışıyor

Samsung, Galaxy Chromebook 2 üzerinde çalışıyor. Yeni modelde pil ömründe iyileştirmeler olabilir ancak tüketiciler için fiyatı daha önemli.

Samsung, Galaxy Chromebook 2 üzerinde çalışıyor

Samsung görünüşe göre eskisine benzer bir Galaxy Chromebook üzerinde çalışıyor.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, bu yılın başlarında ilk Galaxy Chromebook’un piyasaya sürdü. Ancak şirketin bunun devamını getirmeye çalıştığını,  Evan Blass (a.k.a. evleaks) tarafından sızdırılan bir fotoğraftan anlıyoruz. Chromebook 2 görseline baktığımızda ise bazı küçük farklılıklarla selefine benzediğini görüyoruz. Samsung, bağlantı noktalarını yeniden düzenlemiş ve her yerde aynı renk olmasını sağlamış gibi görünüyor.

Galaxy Chromebook 2’nin satın almaya değer olup olmadığını özellikleri ve fiyatlandırması belirleyecek. İlk Chromebook’un fiyatı 999 dolardı. Chrome Os destekli bir dizüstü bilgisayar satın almak için verilecek en pahalı seçeneklerden birisi oldu. Piyasada yarısı fiyatına ve daha azına sahip Chromebook modelleri vardı. Örneğin PixelbookGo yalnızca 650 dolara mal oluyordu.

Samsung’un üzerinde çalıştığı ikinci Chromebook modelinde muhtemelen daha iyi pil ömrü sağlayan yükseltmeler görebiliriz. İlk model günlük 4 saatlik bir efektif kullanım ömrü sunuyordu ve bir çok teknoloji sitesi tarafından kabul edilemez olarak tanımlandı. 4K ekran bellik çok fazla enerji tüketiyor ve Samsung’un bir şekilde buna çözüm bulacağını tahmin etmek zor değil…