Sosyal Medya

Samsung

Samsung Galaxy F62, 7000 mAh’lik dev bataryalı telefon!

Samsung amiral gemisi özellikleri, daha büyük bir batarya ile ve uygun fiyatla vereceği modelini Hindistan'da satışa sundu. Galaxy F62...

Samsung, dev bataryalı Galaxy F62’yi Hindistan’da satışa sundu!

Galaxy Note 10’daki aynı işlemciye sahip F62 tam da olması gerektiği pazarda satışa sunuldu. Dünyanın en kalabalık ülkelerinden birinde… Hindistan’da…

Akıllı telefonlardan büyüyen ekranlar, giderek artan daha verimli işlemci geliştirmelerine rağmen, kullanıcıların daha uzun ömürlü akıllı telefon ihtiyacının henüz tam olarak karşılandığını söylemek zor.

Neyse ki Samsung’un pilleri daha büyük modelleri satışa sunması, özellikle orta seviye akıllı telefonların revaçta olduğu kalabalık ülkelerde, bu ihtiyaca ilaç gibi gelebilir. Samsung Galaxy F62 modelini 22 Şubat’ta Hindistan’da satışa sunacağı açıklandı.

Özelliklerinde belki de en dikkat çekici olanı 7000 mAh’lik bir bataryası olması. 2019’da piyasaya sürülen Galaxy Note 10’da kullanılan aynı işlemcinin bu modelde kullanıldığını görüyoruz. Exynos 9825 yani. F62’nin şimdilik iki varyantı var. 6GB RAM’li yaklaşık 330 dolarlık bir modeli ile 8GB’lık RAM ile 358 dolarlık bir modeli.

Ekran büyüklüğü tarafında ise 6.7 inç 1080p OLED ekran 32 MP selfi kamerası ve merkezde delgeç ekran; arka tarafta ise dörtlü bir kamera seti var. Bu özellikleriyle bir dönemin amiral gemisi özellikleri denebilir.

Kamera dörtlüsünde, 64 megapiksel ana kamera, 123 derecelik görüş alanına sahip 12 megapiksel ultra geniş, 5 megapiksel makro kamera ve 5 megapiksel derinlik sensörü bulunuyor.

Yan tarafa monte edilmiş parmak izi sensörü ile birlikte yeşil, gri ve mavi renkleri olacak.

 

Cihazın içinde yukarıda belirttiğimiz gibi, Exynos 9825 işlemcisinin yanı sıra Galaxy F62; 1 TB’a kadar genişletilebilen 128 GB depolama alanına sahip olacak. Çift SIM kart için kasada yer bulunuyor ve pil, kutuyla birlikte gelen şarj cihazı kullanılarak 25W’da hızlı şarj edilebilir.

Samsung’un OneUI 3.1 yazılımını kutudan çıkarır çıkarmaz çalışıyor ve NFC Samsung Pay hizmetinin yanı sıra, Samsung’un bir dizi fotoğrafı ve videoyu aynı anda seçebilmeniz için otomatik olarak bir araya getiren kamera yazılımı “Tek Çekim” desteği olacak.

Görünen o ki Samsung Galaxy F62, Samsung’un geçmiş amiral gemisi özelliklerinin, büyük bir pil ile birlikte uygun fiyatlı bir telefona dönüşmüş hali. Umarız ülkemizde de satışa sunulur.