Sosyal Medya

Android

Samsung Galaxy Note 5’ten Kötü Haber

Galaxy Note serisi, Samsung'un can damarlarından birisidir. Peki, daha şimdiden yüzbinlerce kişinin beklediği Note 5 hakkında kötü bir haberimiz var dersek?

Galaxy Note serisi, Samsung’un can damarlarından birisidir. Şimdiden yüzbinlerce kişinin beklediği Note 5 hakkında kötü haber var!

Bazı akıllı telefon kullanıcıları için güncelleme, diğer her şeyin üzerinde olabiliyor. Öyle ki sırf güncellemeleri daha önce alabilmek için yurt dışı çıkışlı telefonları tercih edenler bile oluyor. Eğer güncelleme sizin için de bu kadar önemliyse ve Galaxy Note serisiyle yakından ilgileniyorsanız, sizin için kötü bir haberimiz var demektir.

Bildiğiniz gibi Samsung’un Note serisinin yeni modelini çıkarma tarihi Ekim ayıdır. Yeni Note modeli bazen Ekim’in başında bazen de bu ayın ortalarında tanıtılır ve satışa sunulur. Peki bu neden önemli?

Hemen açıklayalım, Google Android’in yeni sürümü olan Android M’i Haziran ayı içerisinde tanıtacak. Ancak yeni sürümün kullanılabilir hale gelmesi ve tüm dünyaya servis edilmesi için Sonbaharın bekleneceği ifade ediliyor. Yani basit bir hesapla bile, Samsung’un yeni amiral gemisinin Android M ile satışa çıkamayacağı anlaşıyor.

samsung-galaxy-note-4-7315-003

Ne Samsung’un telefon tarihini ileriye çekeceğini ne de Google’ın Android M’yi daha erken servis edeceğini düşünülmüyor.

Bu durumda da Galaxy Note 5’i satın alacak akıllı telefon meraklıları yeni sürümü ancak yılbaşından sonra deneyebilecek demektir.

Tıpkı Galaxy Note 4’ün Android 5.0 Lollipop sürümünü yeni yılda alması gibi.