Sosyal Medya

Samsung

Samsung Galaxy S21 Serisi’nin 14 Ocak’ta tanıtılacağı bildiriliyor

Samsung Galaxy S21 Serisi'nin 14 Ocak'ta tanıtılacağı bildiriliyor. Samsung'un Hindistan'daki bir mağazası ön siparişlere başladı bile...

Samsung’un Galaxy S21 serisini 14 Ocak’ta tanıtacağı bildiriliyor

Samsung’un yeni amiral gemisi serisi Galaxy S21 Serisi CES 2021’in son gününe denk gelen 14 Ocak’ta tanıtılacak.

Güney Koreli teknoloji devinin son amiral gemisi sandığımızdan daha önce duyurulabilir. Android Authority‘nin haberine göre Hindistan’da bir Samsung Mağazasında Galaxy S21 Serisinin 14 Ocak’ta tüm dünya da tanıtılacağı belirtildi.

Bengaluru’daki perakende satış mağazası çalışanlarına göre ise 29 Ocak’ta raflarda olacak. Bu tarihler Android Police’in bu hafta başında belirttiği tarihlerle de uyumlu gözüküyor. Eğer bu tarihler doğruysa Samsung tanıtım tarafından stratejik bir değişikliğe gitmiş olabilir.

Şirket, tipik olarak Galaxy S telefonlarını Şubat ayında, Barselona’daki Mobil Dünya Kongresi öncesinde veya sonrasında Unpacked etkinliklerinde duyuruyordu. Bu kez pandemi ve CES 2021 (11-14 Ocak tarihleri arasında)’in son gününü gözüne kestirmiş görünüyor.

Android Authority’ye göre, Bengaluru’daki Samsung mağazası, S21 Plus ve S21 Ultra modelini içeren Galaxy S21 serisi için bir ön sipariş sistemi başlattı. Buna göre müşteriler 2.000 Rs (27 $) depozito karşılığında öncelik  kapabilir ve tanıtım sonrasında istedikleri modele karar verebilirler. Tabi burada gerçek cihaz fiyatları henüz bilinmiyor.

Renkleri konusunda ise Galaxy S21 gri, pembe, beyaz ve mor renk seçenekleriyle sunulacak. Galaxy S21 Ultra da ise bu renklere beyaz yerine siyah eklenecek. Özellikle siyah ve gümüş renkler en üst seviye S21 Ultra’larda kullanılacak.

İşlemci tarafında ise Snapdragon işlemciler yerine Samsung’un kendi üretimi Exynos 2100’ün kullanılacağı belirtiliyor. Ancak daha önce Snapdragon 875’in kullanılacağı haberleriyle bu biraz çelişiyor.

Kamera tarafında ise birinci kamera 108 MP olacak ve buna 10MP’lik iki kamera seti daha eşlik edecek. bu ikiliden birisi ise 10X optik zoom’a sahip olacak.