Sosyal Medya

Samsung

Samsung Galaxy S24 Ailesi Karşılaştırma Videosu! Exynos 2400 İşlemci Kötü mü?

Samsung Galaxy S24, S24 Plus ve S24 Ultra arasındaki işlemci farkı nasıl? S24 Ultra Snapdragon 8 Gen 3 işlemciye sahipken, S24 ve S24 Plus Exynos 2400 işlemci ile Ultra'nın performansına göre ne kadar geride kalıyor? 

Samsung Galaxy S24 Ailesi Karşılaştırma Videosu! Exynos 2400 İşlemci Kötü mü?

 

Samsung Galaxy S24, S24 Plus ve S24 Ultra arasındaki işlemci farkı nasıl? S24 Ultra Snapdragon 8 Gen 3 işlemciye sahipken, S24 ve S24 Plus Exynos 2400 işlemci ile Ultra’nın performansına göre ne kadar geride kalıyor? 

 

Samsung Galaxy S24 Ailesi şu anda markanın en gözde serilerinden birisi. Fakat satışa sunulduğu günden beri oldukça beğenilen “Samsung Galaxy S24 Serisinde” kullanılan iki farklı işlemci modeli bir çok kullanıcının kafasını karıştırmış durumda. Bu kafa karışıklığını gidermek isteyen değerli dostum Teknoloji Yazarı ve Dijital İçerik Üreticisi Özgür Çetin YouTube kanalında bu konuyu derinlemesine incelediği bir yeni video paylaştı.

 

Kesinlikle izlemenizi tavsiye ediyorum.

Samsung Galaxy S24 Ailesinde 2 Farklı İşlemci Kullanıldı! Peki Exynos 2400 işlemci performansı nasıl?

Yukarıda belirttiğim gibi Samsung, S24 ailesinde iki türde işlemci kullanıyor. Ailenin S24 ve S24 Plus modellerinde Exynos 2400 işlemci tercih edilirken, Galaxy S24 Ultra Modelinde ise Snapdragon 8 Gen 3 kullanılmış.

Özellikle Samsung telefon kullanıcısı olduğunu bildiğim Özgür Çetin bu işlemci farklılığını yani S24 ve S24 Plus’ta kullanılan Exynos 2400 işlemciyi sentetik testler ve kullanım deneyim testi ile S24 Ultra’daki Snapdragon 8 Gen 3 ile karşılaştırdı.

Samsung Galaxy S24, S24 Plus ve S24 Ultra Karşılaştırmasında Neler Var!

Özgür’ün tespitleri ve çalışmasını kıymetli buluyorum. Günlerce veri topladığını şahsen biliyorum.

Samsung Galaxy S24, S24 Plus ve S24 Ultra Karşılaştırma Videosu’nda;

  • YouTube kanalında gelen yorumlardaki “Exynos işlemcinin kötü ve performansının düşük olduğu” iddialarınında doğru olup olmadığına bakıldığını ifade etmek isterim.
  • Ayrıca Videoda PCMark, Geekbench ve GFXBench sentetik testleri ile PCMark Battery testinin sonuçlarını da göreceksiniz.
  • Oyun tarafında ise PUBG Mobile ve Genshin Impact oyunlarında performanslar test edildi. Hatta ve hatta bu oyunlarda S24 Serisinin tüm modellerinin verdiği FPS değerlerini ve ısı değerlerini bulabilirsiniz.

Ek olarak yapay zeka uygulamalarıda test edildi!

Bir fotoğraftaki bir nesneyi büyütüp tekrar oluşturan Özgür, Aynı fotoğraf üzerinden aynı işlemi tekrarlayarak ta sonuçları sizlerle paylaşıyor.

Oldukça detaylı bir video ve içerik hazırlayan Özgür Çetin’in emeğine sağlık diyorum.

Sizi Özgür Çetin’in karşılaştırma videosu ile başbaşa bırakıyorum. Merak edenler mutlaka izlemeli…

 

Özgür Çetin’in Samsung Galaxy S24 modellerini karşılaştırdığı video için tıklayınız

 

 

 


Küçük bir not daha:

Samsung, ABD, Kanada, Çin, Hong Kong ve Tayvan dışındaki tüm ülkelerde S24 ve S24 Plus modellerinde Exynos 2400 işlemcisini kullanıyor. Adı geçen ülkelerde ise Snapdragon 8 Gen 3 işlemcisi kullanılıyor. Yani bu ülkelerde tüm S24 modellerinde aynı işlemci kullanılıyor. Türkiye’nin de aralarında bulunduğu dünyanın diğer ülkelerinde (ki Samsung markasının anavatanı olan Kore de dahil olmak üzere) İlk iki modelde Exynos 2400 işlemci kullanılıyor.