Sosyal Medya

Android

Samsung Galaxy S6 ve S6 Edge için Yeni Güncelleme

Samsung Galaxy S6 ve Samsung Galaxy S6 Edge modelleri için yeni günceleme yayımlandı. Yeni güncelleme güvenlik açıklarının gideriyor.

Samsung Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge için yeni güncellemesini Avrupa’daki kullanıcılarına sunmaya başladı.

Samsung, Avrupa’daki Samsung Galaxy S6 ve Samsung Galaxy S6 akıllı telefon sahipleri için Eylül ayı güvenlik güncellemesinin dağıtımına başladı. Peki Google ve Samsung ortaklığında sunulan güvenlik güncellemesinde neler var?

Samsung ve Google güvenlik açıklarını kapatıyor

Samsung’un geçtiğimiz haftalarda Eylül ayı başında dağıtımına başlayacağını duyurduğu yeni Güvenlik Onarım Sunumu ile doğrudan Google tarafından gelen 66 adet yamanın yanı sıra Samsung’un da kendisinin bulduğu ve yamaladığı 9 açık kapatılıyor. Yani iki şirket güvenlik için ortaya güzel bir karışım yapmış durumda.

Samsung’un kapattığı açıklardan bir tanesinin SystemUI ile ilgili olduğu belirtiliyor. Haziran ayında tespit edilen açığın fimg2d sürücüsündeki boş işaretçi referanssızlığı sebebiyle oluştuğu ve yeni güncellemenin bunu kapattığı ifade ediliyor. Samsung’un geriye kalan 8 güncellemesi ise şirkete ait ürünlerdeki sorunları gideriyor.

Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge’in güncellemesi nasıl yapılır?

Avrupa’daki Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge sahipleri, 140 MB boyutundaki OTA güncellemesini cihazlarının Ayarlar/Cihaz Hakkında/Yazılım Güncellemesi menüsünü takip ederek yükleyebilirler.

Samsung S6 İlk güncellemesini Aldı.