Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Samsung Harman’ı 8 Milyar Dolara Satın Aldı

Samsung Harman International'ı Satın Aldı,Samsung özerk otomobil sektörüne büyük bir satın alma ile girdi! 8 Milyar dolar Ödendi!

Samsung özerk otomobil sektörüne büyük bir satın alma ile girdi!

Samsung Harman International Industries’i 8 Milyar dolara satın aldı. 

Otomobil parçaları ile tüketiciler tarafından Harman Kardon ses bölümü ile bilinen parça tedarikçisi rekor bir fiyata el değiştirdi.
Samsung Electronics, Harman International’ı hisse başına 112 dolar ödemiş oldu. 8 Milyar dolarlık bu anlatma; Samsung tarihinin en büyüğü olarak göze çarpıyor.Şirket içinde buna benzer teknolojileri üreten bir teknoloji devi için aslında alışılmadık bir hareket.

Elbette bu satın alma Samsung’u bir anda Google’ın hakim olduğu özerk otomobil sektöründe anında daha büyük bir oyuncu yapmaya yetiyor. Tıpkı diğer oyuncular Apple, otomobil üreticisi Tesla, GM ve Volvo gibi.

Samsung Harman’ı satın alarak özerk otomobile sektörüne hızlı bir giriş yaptı!

Harman CEO’su Dinesh Paliwal, Samsung’un ekran, bağlantı ve işleme teknolojisinin firmasının otomotiv ürünleriyle iyi bir uyum içinde olduğunu söylüyor. Basın açıklamasında Paliwal;

“Samsung, Harman için ideal bir ortaktır ve bu satış, otomotiv müşterilerimize muazzam avantajlar sağlayacaktır” dedi.

Samsung Başkan Yardımcı Oh-Hyun Kwon ise ;

“Harman’ın benzersiz otomotiv sipariş ağının Samsung’un otomotiv platformumuzu geliştirmesi planları için güçlü temel oluşturduğunu” söyledi.

Başarısız satın alma tecrübesi 90 yıllarda var!

Samsung buna benzer en büyük satın almasını 90’lı yıllarda 840 milyon dolarla AST satın alarak gerçekleştirmişti. Samsung hatırlamıyorsanız bunu sebebi satın aldıktan kısa bir süre sonra o bölümü kapatmasından olabilir. Bu başarısızlık aslında Samsung’un yeni teknolojileri kendisinin geliştirmeye karar vermesinin de asıl nedeni olarak görülüyordu.

472135652

WSJ Journal’a göre Harman Kardon,JBL ve dbx gibi ürünleri ile bilinen Kaliforniya merkezli şirketin gelirlerinin üçte ikisi otomobil endüstrisinden geliyor.

Şirket, BMW, Toyota, Volkswagen ve diğer otomobil üreticilerinin oluşturduğu 30 milyondan fazla araçta kullanılan bilgi-eğlence, güvenlik, güvenlik ve telematik cihazları ve hizmetlerini bir araya getiriyor.

Samsung bu satınalma için şu anki şirket hisse fiyatına kıyasla yüzde 28 oranında prim ödemiş oldu.

Samsung otomotiv sektörüne nasıl girileceği merak konusu iken şirket satın alma yolu ile bunu gerçekleştirmiş oldu.

Samsung’un şu anki nakit rezervleri 70 Milyar dolar. Satın alma işlemini finanse etmek için bu nakit parayı kullanmayı umuyor. Anlaşma bekleme süresinden dolayı 2017 ortalarında bitmiş olacak.