TeknoTalk

Samsung TV’lerin Tarihsel Ekran Boyutu Gelişimi, 54mm’den 2,3mm’ye!

Samsung TV’lerin 54mm’den 2,3mm’ye baş döndüren yolculuğu!

Samsung, tam 14 yıldır üst üste global TV pazarında liderlik koltuğunda yerini güçlü şekilde koruyor. Bunun da en büyük nedeni markanın yıllar boyunca tüketicilerin beklentilerini karşılamak için sürekli yaptığı yenilikler. Samsung’un 2006 yılında piyasaya sürdüğü Bordeaux LCD TV’nin lüks parlak çerçevesi 54mm genişliğindeyken; günümüzde Samsung’un Sonsuz Ekran teknolojisi sayesinde, televizyon ve çevresi arasındaki sınırlar adeta ortadan kalktı ve 2,3 mm kalınlığında ultra ince çerçeveli TV’ler hayatımızın vazgeçilmez bir parçası oldu. İşte Samsung TV’lerin baş döndüren ekran boyutu yolculuğu…

Samsung’un geliştirdiği TV’ler, görüntü kalitelerinin yanı sıra ekran boyutları açısından da yıllar boyunca çarpıcı gelişimi gözler önüne seriyor. Bu gelişim sayesinde Samsung marka televizyonlar sinema deneyimini artık evlerimize taşıyor.

Samsung daha büyük ekranlar geliştirmek için çok çalışmakla kalmıyor, aynı zamanda mümkün olan en iyi izleme deneyimini sunmak için televizyonların tasarımını geliştirmeye de odaklanıyor. Ürün Tasarımcısı Seungho Lee bu durumu;

Samsung’un QLED 8K 2020 televizyonları, kullanıcıların tam bir sürükleyicilikle izleme ve dinleme deneyimine odaklanmasını sağlıyor. Bu yenilikçi ekranlarla, ekran alanının %99’unun kullanılması ve optimize edilmiş izleme deneyimi için televizyon ekranlarındaki sınırları ortadan kaldırmak amacıyla çerçeve boyutlarını küçülttük.” sözleriyle özetliyor.

QLED 8K 2020 serisi ve Samsung’un büyük ekran televizyonları, tasarım yolculuğunda da birçok yeniliği beraberinde getirdi:

Samsung televizyonlarının ekran boyutu gelişimi

Tasarımsal mükemmelliğe giden yolda Samsung TV’lerin boyutundaki çığır açan değişim de önemli bir rol oynadı. İşte Samsung TV’lerin ekran boyutundaki büyük gelişimi ortaya koyan tarihi yolcuğun kilometre taşları:

Exit mobile version