Sosyal Medya

Donanım

Samsung’un yeni T9 Taşınabilir SSD’si T7’den iki kat daha hızlı

Samsung bugün yeni bir taşınabilir katı hal sürücüsünü (SSD) duyurdu. Taşınabilir SSD T9, USB 3.2 Gen 2x2 arabirimi aracılığıyla 2.000 MB/s'ye kadar sıralı okuma ve yazma hızları sunuyor. SSD, 1 TB, 2 TB ve 4 TB seçenekleriyle gönderiliyor.

Samsung’un yeni T9 Taşınabilir SSD’si T7’den iki kat daha hızlı

Samsung bugün yeni bir taşınabilir katı hal sürücüsünü (SSD) duyurdu. Taşınabilir SSD T9, USB 3.2 Gen 2×2 arabirimi aracılığıyla 2.000 MB/s’ye kadar sıralı okuma ve yazma hızları sunuyor. SSD, 1 TB, 2 TB ve 4 TB seçenekleriyle gönderiliyor.

 

Samsung, T9’un selefi T7’den yaklaşık iki kat daha hızlı olduğunu söylüyor. Şirket basın bülteninde ise  “USB arayüzü, yüksek çözünürlüklü videolar veya büyük dosyalar aktarılırken daha yüksek hızlar sağlayan, video düzenleme gibi ağır iş yükleri sırasında yaratıcıların zamanından etkili bir şekilde tasarruf sağlayan 20 Gbps veri aktarım hızları sağlamak için 10 Gbps’lik iki işlem hattını mümkün kılıyor” diye yazdı.

Ayrıca Samsung, 4 GB’lık bir videoyu yaklaşık iki saniyede veya 90 dakikalık 4K kaydı 12 saniyede aktarabildiğini de söylüyor.

Cihaz kauçuk kaplamalı alüminyum bir gövdeye sahip. Samsung, bunun dokuz metreye kadar düşmelere dayanabileceğini açıkladı. SSD, USB Tip C’den C’ye ve USB Tip C’den A’ya kablolarıyla birlikte gelirken ve beş yıllık sınırlı bir garanti içerecek.

Model Samsung’un Magician yazılımını kullanırken, Windows, iOs ve Android’te kullanılabilecek.

Samsung Taşınabilir SSD T9 Fiyatları Nasıl Olacak?

Samsung Taşınabilir SSD T9 bugün Samsung’un web sitesinde ve perakende ortaklarında (Amazon dahil) mevcut,

  • Samsung Taşınabilir SSD T9 1TB 140 $
  • Samsung Taşınabilir SSD T9 2TB 240 $
  • Samsung Taşınabilir SSD T9 4TB 440$