TeknoTalk

Samsung Yeni Telefonlarında FM Hizmetini Aktive Ediyor

Samsung Akıllı Telefonlarındaki FM Özelliğini Tekrar Devreye Alıyor.

Samsung Yeni Telefonlarında FM Hizmetini Aktive Ediyor.

Samsung FM Hizmetini Next Radio ile Yeni Telefonlarına Getiriyor. Son yıllarda yaşanan doğal felaketler sonrasında modası geçmiş gibi görünen FM Hizmeti tekrar ön plana çıktı. Özellikle Amerika ve Kanada’nın bu taleplerine Samsung kayıtsız kalmadı.

Samsung, yeni telefonlarına FM hizmeti getirmek için NextRadio ile işbirliği yapan en son şirket oldu. Şirket özellikle, ABD ve Kanada’daki yaklaşmakta olan tüm akıllı telefonlarında FM yongalarının kilidini açacak.

Dünya genelindeki akıllı telefonların büyük kısmı bir FM çipi ile üretiliyor ancak donanım üreticileri çoğu zaman bu özelliklerin kilidini kullanıma açmıyor.

Samsung Yeni Telefonlarında FM Hizmetini Aktive Ediyor

Radyo modası geçmiş görünebilir, ancak kullanım alanları hala var. Buna ek olarak, yerel FM istasyonlarına bağlanan NextRadio uygulaması, geleneksel akış servislerine göre % 20 daha az veri ve üç kat daha az pil ayarlaması yaparak daha az kaynak kullanıyor.Ve son olarak, bir acil durumda, FM radyo, diğer servislere göre bilgi göndermek ve almak için çok daha güvenilirdir.

Amerika için neden önemli derseniz; Özellikle yaşanan büyük kasırgalardan sonra FM kanalı üzerinden iletişim kurma ihtiyacı tekrar gündeme geldi. FCC Başkanı Ajit Pai geçen yılki kasırga sezonu yıkımı göz önüne alarak Apple’dan;  özellikle iPhone’larda FM dahili yongalarını – FM Çipini aktive etmesini istedi. Ancak Apple en yeni iPhone’larında bile FM özelliğinin olmadığını açıkladı.

Samsung, akıllı telefonlarında FM yongalarını açan ilk şirket değil elbette. LG NextRadio ile Ağustos ayında ortaklık kurmuştu.

The Verge


Samsung Yeni Telefonlarında FM Hizmetini Aktive Ediyor

Exit mobile version