Sosyal Medya

Samsung

Samsung’dan Dünya’nın ilk 55 inç kavisli oyun ekranı Odyssey Ark 1000R! 

Teknoloji devi Samsung, Dünya’nın ilk 55 inçlik 1000R kavisli oyun ekranının da yer aldığı yeni Odyssey ekran serisini, oyun geliştiricileri, oyun şirketleri ve oyuncuları bir araya getiren en önemli etkinliklerden Gamescom 2022’de sergiledi.

Samsung’dan Dünya’nın ilk 55 inç kavisli oyun ekranı Odyssey Ark 1000R!

Teknoloji devi Samsung, Dünya’nın ilk 55 inçlik 1000R kavisli oyun ekranının da yer aldığı yeni Odyssey ekran serisini, oyun geliştiricileri, oyun şirketleri ve oyuncuları bir araya getiren en önemli etkinliklerden Gamescom 2022’de sergiledi.

Samsung Electronics, Gamescom 2022 etkinliği kapsamında, Odyssey ArkOdyssey G70B ve G65B dahil, en yeni oyun ekranlarından oluşan Odyssey ekran serisini tanıttı. Kusursuz ve gerçekçi oyun deneyimiyle dikkatleri üzerine çeken yeni Odyssey Ark ekran, 165Hz yenileme hızı, 1ms tepki süresi (GtG) ve yepyeni Kokpit Moduna sahip. Ayrıca, dünyanın ilk 55 inç 1000R kavisli oyun ekranı olma özelliğini taşıyor.

Oyuncular için gerçeklikte çığır açan yeni bir ekran deneyimi: Odyssey Ark

Yeni Odyssey Ark ekranlar, üst düzey görüntü kalitesi ve sinematik surround ses özellikleriyle oyun alanındaki sınırları yeniden belirliyor. Seride yer alan Dünya’nın ilk 55 inç 1000R kavisli ekranı, HAS (Yüksekliği Ayarlanabilir Stand), eğme ve döndürme işleviyle oyun oynama deneyimini bir üst seviyeye taşıyor. Ekranı optimize eden Kokpit Modu sayesinde ise kullanıcının çevresel görüşünü saran daha gelişmiş ve sürükleyici bir görüntüleme sağlanıyor. Samsung’un gücünü Kuantum Mini LED’lerden alan Kuantum Matriks Teknolojisi ise yeni 14 bit işleme, 16.384 siyah renk seviyesi ile her ayrıntıyı mükemmel netlikle sergileyebiliyor, milyonda bir statik kontrast oranıyla zenginleştirilmiş LED’lerin ultra ince ve hassas bir biçimde denetlenmesini sağlıyor.

Odyssey Ark, Samsung tarafından geliştirilen Mat Ekran ve Sound Dome teknolojisi sayesinde kullanıcılara pürüzsüz netlikte, daha canlı bir ekran deneyimi sunuyor. Parlamayla birlikte yansımayı da engelleyen koruma özelliğinin yanı sıra kullanıcılar, dört ayrı hoparlör ve iki merkezi alçak frekans hoparlörüyle sinematik ses kalitesindeki içerikleri izleyebiliyor ve oyun oynayabiliyor. Odyssey Ark, 60W 2.2.2 kanalla beraber, en düşük 45 Hz’lik aralıkta, standart bir oyun ekranı veya oyun hoparlöründen daha üstün ses özellikleri sunuyor.

Odyssey Ark, en iyi oyun, eğlence ve yaşam tarzı deneyimleri için gereken tüm özelliklere sahip bir ekran. Smart Hub, Nesnelerin İnterneti (IoT) araç ve fonksiyonelliğini bir araya getirerek, kullanıcıların SmartThings uygulaması üzerinden sıcaklık ve nem gibi ayarları izleyip değiştirebilmesini sağlıyor. Ayrıca, basit bir Wi-Fi bağlantısıyla mükemmel bir akıllı TV deneyimi sunuyor. Popüler içerik platformlarına ve canlı yayın içeriklerine, Samsung TV Plus ile indirmeye veya giriş yapmaya gerek kalmadan erişim sağlıyor.

Odyssey Ark, özel olarak geliştirilmiş, güneş enerjisiyle çalışan Ark Dial kumandayla birlikte çalışıyor. Bu kumandayla, Esnek Hareket Ekranı, Çoklu Görünüm, Hızlı Ayarlar ve Oyun Çubuğu gibi denetimlere hızlıca ve kolayca erişilebiliyor. Ark Dial kumanda, güneş paneli ile donatılmasının yanı sıra USB Type-C bağlantısı ile de şarj edilebiliyor.

Odyssey G70B ve G65B: Beklentileri tamamıyla karşılayan güçlü oyun ekranları

Odyssey serisinin yeni üyeleri G70B ve G65B oyun monitörleri, Samsung’un Smart Platformu özelliğine sahip ilk oyun monitörleri olarak öne çıkıyor. Hem G70B hem de G65B, bilgisayara gerek kalmaksızın home office ortamı oluşturmak için akıllı işlevsellik özellikleri sunuyor. Her iki monitör de çeşitli BT cihaz ve hizmetlerine tek bir ekran üzerinden bağlanma imkanı sunarak, daha verimli bir çalışma ortamı yaratıyor. Kullanıcılar, Windows veya Mac bilgisayarlara kablosuz bağlanabiliyor, Samsung DeX kullanabiliyor, Apple AirPlay 2 ile de akıllı telefon ekranını monitöre yansıtabiliyor. Ayrıca, dilediklerinde Microsoft 365 bulut hizmetlerine de erişebiliyor. Tüm bunların yanı sıra Netflix ve Amazon Prime gibi önde gelen OTT (internet üzerinden izleme) servis sağlayıcılarında en yeni dizi ve içerikleri izleyebiliyor.

Odyssey Ark’ta da bulunan IoT işlevselliğinin yanı sıra G70B ve G65B, kullanıcıların cihazı Bixby ve Amazon Alexa gibi sesli yardımcılar üzerinden kontrol etmelerini sağlayan çok hassas Uzak Alan Sesi mikrofonuna sahip. Her Zaman Açık Ses özelliği ise kullanıcıların monitör kapalıyken de konuşma bilgilerinin monitörün ekranında görüntülenmesini ve Bixby etkileşimini sağlıyor.

G70B, 144 Hz yenileme hızı ve 1 ms yanıt süresi (GtG) sunan 28 ve 32 inç boyut seçenekleriyle satışa sunuluyor. Bu özelliklerin tamamı kusursuz oyun deneyimi sağlayan NVIDIA G-SYNC Uyumlu ve AMD FreeSync Premium Pro üzerinden geliştirilmiş, UHD çözünürlüklü, düz IPS ekranda yer alıyor. 27 ve 32 inç boyut seçenekleriyle sunulan G65B ise, 240 Hz yenileme hızı ve 1 ms yanıt süresi (GtG) özelliğine sahip. 1000R kavisli QHD ekran ise oyunculara rekabet avantajı sağlayacak kusursuz oyun deneyimi sunan FreeSync Premium Pro özelliğiyle standartları tümden değiştiriyor.

Hyesung Ha: “Oyun dünyasının muhteşem geleceğini gözler önüne seriyoruz”

Samsung Electronics Görsel Ekran Bölümü Başkan Yardımcısı Hyesung Ha, yeni Odyssey ekran serisiyle ilgili,

“Samsung olarak, Gamescom 2022’de oyun dünyasının muhteşem geleceğini, dünyanın her yerinden oyun tutkunlarına sunmanın ve en son inovasyonlarımızı gözler önüne sermenin heyecanını yaşıyoruz. Büyüleyici Odyssey Ark ve süper akıllı yeni G70B ve G65B ekranlar sayesinde, oyun ekranları üzerinden yepyeni bir deneyimin kapısını aralarken, uzmanlığımızı da pekiştirmeye devam ediyoruz.” dedi.

Samsung Odyssey Ark, tüm dünya ile birlikte Türkiye’de de ön siparişe açılırken, G70B ve G65B ekranların ise bu yılın son çeyreğinden itibaren tüm dünyada satışa sunulması planlanıyor.

  • Samsung’un Odyssey oyun ekranları serisiyle ilgili daha fazla bilgi almak için  web adresi ziyaret edilebilir.
  • Geleceğin oyun dünyasını keşfetmek içinse web adresinden Samsung Odyssey Twitch kanalı takip edilebiliyor.