Sosyal Medya

Donanım

Samsung’tan 55 inçlik Odyssey Ark! Oyun monitörlerinde yeni boyut!

Samsung 55 inçlik Odyssey Ark Oyun Monitörü... 65Hz mini LED ekran, altı hoparlör ve iki uzaktan kumanda ile başka neye ihtiyacınız var ki? 

Samsung’un 55 inçlik Odyssey Ark’ı, Oyun monitörlerini yepyeni bir boyuta taşıyor!

65Hz mini LED ekran, altı hoparlör ve iki uzaktan kumanda ile başka neye ihtiyacınız var ki?

2022, monitörler için harika bir yıl oldu. Dünyanın ilk QD-OLED monitörünü Alienware’den ve bir başka monitörünü de MSI’dan gördük.  Buna mukabil bu yazın başlarında Sony, yeni Inzone oyun donanımı markasıyla mücadeleye katıldı. Ancak şimdi Samsung, Odyssey Ark ile işleri tamamen yeni bir seviyeye taşıyor.

 

1000R derecesine sahip bir kavisliğe sahip devasa bir kuantum mini LED panele sahip olan Ark, harika görseller ve şaşırtıcı derecede iyi ses ile sürükleyici bir deneyim sunuyor. Samsung, Ark’ın yalnızca 4K çözünürlüğe, 165 Hz yenileme hızına ve 1 ms yanıt süresine sahip dünyanın ilk 55 inç monitörü olduğunu iddia etmekle kalmıyor, aynı zamanda HDR 10+ ve Dolby Atmos ses desteğini de sunuyor.

Ve birçok monitördeki ses genellikle sonradan akla gelse de (herhangi bir çıkış sağlayabileceklerini varsayarsak), Ark’ta toplam altı hoparlör bulunuyor: her köşede bir ve arkada iki woofer olmak üzere tabi. Tüm bunlar için Samsung, Ark’ın hoparlörlerinin bir ses kubbesi oluşturmak için tasarlandığını söylüyor.

Diğer ultra geniş ekranlarla karşılaştırıldığında, Ark’ın boyutları, bir tür yüksek teknoloji ürünü koza gibi etrafınızı sarmasına izin veriyor olması piyasadaki diğer oyun ekranlarına kesinlikle benzemediğini gösteriyor. Zengin renk çeşidi ve mat yüzeyi sayesinde, grafiklerinizi bozan yansımalar konusunda endişelenmenize gerek kalmıyor. Monitör ayrıca VRR için AMD FreeSync Premium Pro’yu da destekliyor, böylece bir konsolda veya PC’de oyun oynuyor olsanız da olabilecek en iyi performansı elde edebilirsiniz. Bildiğimiz OLED ekranda olduğu gibi saf siyahlar görmezken, Samsung, Ark’ın kontrastının önceki nesil monitörlerinden 4 kat daha iyi olduğu belirtiliyor.

Bu arada, Ark’ı kontrol etmeyi kolaylaştırmak için Samsung, her ikisi de yerleşik güneş panellerine sahip olan bir değil iki uzaktan kumanda içeriyor, böylece onları şarj etme konusunda endişelenmenize gerek kalmıyor. Kumandalardan ilki bir tv kumandasına benziyor bu nedenle aslında özel hissettiren Wireless Ark Dial kumandası. Bu kumanda Video ayarlarını hızla değiştirmenize, ses seviyesini ayarlamanıza ve monitörün özel görüntüleme modları arasında geçiş yapmanıza olanak tanıyor. Kullanımı son derece kolay ve hepsinden iyisi, birçok rakip monitörde yaptığınız gibi arkaya uzanıp gizli düğmeler veya joystick ile uğraşmanıza gerek yok.

Ark ile ilgili en iyi şeylerden birkaçı da, bu dev panelden en iyi şekilde yararlanmanıza yardımcı olmak için Samsung’un içerdiği tüm modlar ve özelliklerdir.

İlk olarak, Ark’ın tam 55 inç’ine ihtiyacınız yoksa, içeriğinizin boyutunu ayarlamanıza ve hareket ettirmenize izin veren Flex Move Screen  özelliği var. Ayrıca NVIDIA GeForce Now, Xbox Cloud Gaming ve Google Stadia gibi oyun akış platformlarını yerel olarak destekleyen Samsung Oyun Merkezi de var. Arkada RGB aydınlatma bile var.

Ancak, bir başka özellik var ki… Pencereleri istediğiniz gibi taşıma ve yeniden boyutlandırma yeteneği de dahil olmak üzere aynı anda üç farklı uygulamayı açmanıza izin veren Çoklu Görünüm modu bir çokları gibi benim favori özelliğim… 

Bu, yanınızda bir film ve sosyal medya varken oyun oynayabileceğiniz veya iki oyun ve YouTube’u açarak veya temelde aralarında herhangi bir şey yaparak ikiye katlayabileceğiniz anlamına gelen bir özellik yani… Kişiselleştirme özellikleri kapsamında, özellikle beğendiğiniz bir düzen varsa, o düzeni kaydedebilir, böylece bir dahaki sefere her şeyi tek bir dokunuşla açabilirsiniz.

Burada bir hatırlatma yapmak gerek, HDMI sınırlaması nedeniyle, aynı anda yalnızca Ark’ın yerleşik uygulamalarından ve bir harici cihazdan gelen içeriği görüntüleyebilirsiniz…”

Son olarak, Ark’ın dikey yönlendirmeye yazılımcılar için Portrait Modu gibi veya Samsung’un dediği gibi Kokpit moduna dönebilen özel hareketi var. Multi View ve Flex Move gibi monitörün tüm özellikleri için bu şekildeyken bile hala destek alabiliyorsunuz. Kullanıcıya gerçekten bir uçak kokpitindeymiş hissi veriyor.

Gelelim fiyatına!

Samsung Odyssey ARK 3.500 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

Bu yıl piyasaya sürülen diğer monitörlerin hiçbiri sizin için yeterince büyük değilse, Samsung’un yeni amiral gemisi oyun monitörü, ev savaş istasyonunuzun ihtiyaç duyduğu devasa merkez olabilir.

Odyssey Ark için ön siparişler bugün başlıyor ve rezervasyon indirimleriyle birleştiğinde, potansiyel müşteriler Eylül ayı başlarında satışlar resmi olarak yayınlanmadan önce 300 $ ‘a kadar bu şekilde bir tasarruf sağlayabilir.