Sosyal Medya

Samsung

Samsung’un varisi Jay Y. Lee rüşvetten hapse giriyor

samsung'un varisi rüşvetten hapse giriyor. Dört yıl önce mahkeme süreci verilen 2,5 yıllık hapis cezası ile tamamlanmış oldu.

Samsung’un varisi Jay Y. Lee rüşvetten hapse giriyor

Bloomberg’in bildirdiğine göre Samsung varisi Jay Y. Lee, rüşvet suçlamaları nedeniyle iki buçuk yıl hapis cezasına çarptırıldı ve dört yıl önce başlayan bir mahkeme süreci bu şekilde tamamlanmış oldu.

Lee, 2017’de aslında 5 yıllık bir cezaya çarptırılmıştı ancak temyiz süreci sonrasında kısa bir süre yaklaşık 1 yılsonra serbest kalmıştı. Gelen tepkiler üzerine Güney Kore Yüksek Mahkemesi bu kararı bozdu ve Ağustos 2019’da yeni bir yargılama kararı almıştı.

Lee, nüfuz ticareti yapmaktan 20 yıl hapis cezasına çarptırılan Güney Kore başkanı Park Geun-Hye’nin karıştığı yolsuzluk skandalının bir parçası olarak tutuklandı. Lee, servetini Park’ı iki Samsung biriminin birleşmesi de dahil olmak üzere Samsung’un ticari çıkarları üzerinde etkilemek için kullanmaktan suçlu bulundu. Savcılar başlangıçta Lee’nin Samsung’un bile kanunun üstünde olmadığını göstermesi için 12 yıl hapis cezası istemişlerdi.

Gelinen noktada Lee, hapisteyken, bellek yongalarına ve diğer ürünlere olan talebin çok yüksek olduğu kritik bir zamanda Samsung için önemli kararlar veremeyebilir. Özellikle Kore ve Samsung, ABD / Çin ilişkilerinin sertleşmesi nedeniyle geçtiğimiz dönemlerde daha fazla öne çıktı.

Son duruşmada Samsung varisi Lee, uzunca bir özür diledi. Yeni bir Samsung yapma sözü verdi. Yine de Lee hakkında hukuksal başka suçlamalar da var. Sahtekarlık ve hisse senedi manüpülasyonu gibi…

Babası Lee Kun-hee’nin geçen yılın sonlarında ölümünün ardından, Samsung’un başkanı olması hâlâ bekleniyor.