Sosyal Medya

Donanım

Samsung’un yeni dashcam hafıza kartı 16 yıla kadar kesintisiz kayıt sunuyor

Arabaların içerisinde kullanılan hafıza kartları çok önemli. Samsung'un yeni Dashcam hafıza kartları, muhtemelen hafıza kartından önce arabanız varsa arabanızı bile değiştirmiş olabileceğiniz bir kullanım ömrü sunuyor. İşte detaylar...

Samsung’un yeni dashcam hafıza kartı 16 yıla kadar kesintisiz kayıt sunuyor

Dünyanın bir çok ülkesinde arabaların içerisinde kullanılan hafıza kartları çok önemli. Samsung’un yeni Dashcam hafıza kartları, muhtemelen hafıza kartından önce arabanız varsa arabanızı bile değiştirmiş olabileceğiniz bir kullanım ömrü sunuyor. İşte detaylar…

Bir araç içi kameralı hafıza kartı satın aldığınızda uzun ömürlülük en önemli şeylerden biridir ve Samsung, şimdiye kadarki en uzun ömürlü kartlardan bazılarına artık sahip olabileceğini düşünüyor.

Marka, 256 GB’lık yeni bir model –  16 yıla kadar sürekli kayıt yapabilen yeni nesil Pro Endurance microSD kartlarını piyasaya sürdü – flash bellek ölmeden önce yeni bir araba alma ihtimaliniz belki de daha yüksek. Düşük kapasiteli kartlar o kadar uzun süre dayanmıyor (128 GB’lık model “yalnızca” sekiz yıl kullanım ömrü sunuyor), ancak bu yine de sık sık değiştirmelerden kaçınmanıza yardımcı olacak yeni bir model var.

Samsung’un önceki dashcam serisi tipik olarak beş yıl kullanım ömrü sunuyor. Bu modeller iki ila dört yıllık kesintisiz kayıtların yaygın olduğu bir alanda ortalamanın üzerinde kabul ediliyordu. Bu çıta bir anlamda daha da yukarı çekilmiş oldu.

Tüm kartlar 100 MB/sn’ye varan hızlarda okuma ve 30 MB/sn veya daha yüksek hızlarda yazma özelliğine sahip. Bu nedenle 1080p veya 4K çekim yapmakta sorun yaşamazsınız. Samsung ayrıca kartları düşmelere, mıknatıslara, suya, aşırı sıcaklıklara ve X ışınlarına dayanıklı olarak tasarlanmış.

Pro Endurance serisi şu anda mevcut, 32GB hafıza kartı için 11 dolardan başlıyor ve en üst seviye 256GB model için 55 dolara kadar çıkıyor. Büyük miktarda videoyu korumak istiyorsanız, nispeten düşük maksimum depolama alanı hayal kırıklığı yaratabilir. Bununla birlikte, güvenilirliğin kesinlikle hayati olduğu araç kameraları, vücut kameraları ve diğer kameralar için gerçekten büyük olmalı.