Sosyal Medya

Donanım

Samsung’un yeni monitörleri bir “bulut oyun konsolu” gibi!

Yeni Odyssey oyun monitörleri, bir dizi bulut oyun hizmetine hızlı erişim sağlayan özelliği içeren en son modeller olarak karşımıza çıkıyor. Aslında, Odyssey G70B ve G65B, şirketin hem Gaming Hub hem de Smart Platform'un yerleşik olduğu ilk monitörleri oldu.

Samsung’un yeni Odyssey monitörlerinde Oyun Merkezi ve Akıllı Platform yerleşik olarak bulunuyor

Samsung, yeni Odyssey Monitörlerinde, bulut oyun akışlarını monitörün içerisinden oynanabilecek şekilde tasarladı. Yani Xbox Cloud Gaming ve Stadia gibi oyunlardan oyun akışı yapmak için herhangi bir konsola veya PC’ye artık ihtiyacınız olmayacak.

Samsung’s Gaming Hub özelliğini başlattığından beri artık daha fazla TV ve Monitörün bir oyun konsoluna dönüştüğünü görmeye başlıyoruz. Bunun son örneği ise yeni Odyssey Monitörlerinde görüyoruz.

Yeni Odyssey oyun monitörleri, bir dizi bulut oyun hizmetine hızlı erişim sağlayan özelliği içeren en son modeller olarak karşımıza çıkıyor. Aslında, Odyssey G70B ve G65B, şirketin hem Gaming Hub hem de Smart Platform‘un yerleşik olduğu ilk monitörleri oldu.

Samsung, ekranlarıyla – monitörleriyle kullanıcılara, mutlaka bir PC’ye ihtiyaç duymadan bir ev ofis ortamı kurmanın mümkün olduğunu gösteriyor. Yeni monitörler hem Samsung DeX ile uyumlu hem de Microsoft 365 bulut hizmetlerine erişebiliyor.

Ayrıca bir akıllı telefonu bu ekranlara yansıtabilir bu sayede, Netflix ve Amazon Prime gibi yerlerden şovlar ve filmleri izleyebilirsiniz. Her iki monitörde de uzak alan sesli mikrofon ve sesli asistan işlevleri bulunuyor.

G70B, 28 ve 32 inç boyutlarında satışa sunulacak!

Ultra HD çözünürlük ve düz IPS ekran ile 144Hz yenileme hızına ve 1ms tepki süresine sahip olacak. Oyunseverler için NVIDIA G-Sync Uyumu ve AMD FreeSync Premium Pro uyumu sertifikalandırılmıştır.

G65B ayrıca QHD kavisli ekranıyla birlikte FreeSync Premium Pro’ya sahip. 27 ve 32 inç seçenekleri, 240 Hz yenileme hızına ve 1 ms tepkime süresi olacak.

Her iki monitörde de Samsung Game Bar var.

Samsung, dev gibi Odyssey Ark monitörünün ayrıca Gaming Hub içerdiğini belirtiyor. Uyumlu bir oyun kolu – kontroller dışında herhangi bir ek donanım olmadan Xbox Cloud Gaming, NVIDIA GeForce Now, Google Stadia, Utomik ve Amazon Luna (ikincisi yalnızca ABD’de mevcuttur) gibi oyunlardan oyun akışını kullanabileceksiniz.

Buda oyun konsolu bağımlılığının sonun gelebileceğine dair bir işaret olabilir.

Monitörlerden döndürülebilir, 55 inçlik kavisli ekranlı olanı, aynı anda üç farklı uygulamayı ve girişi görüntülemenize olanak tanıyor, böylece aynı anda YouTube izlerken bir taraftan da oyun oynayabilirsiniz.

3,500 dolardan başlayan Odyssey Ark, şimdi ön sipariş vermeye hazır. Samsung, bu yıl G70B ve G65B’yi sunmaya başlayacak. Gamescom’da olan şanslılardansanız, ekranları Samsung’un standında bizzat inceleyebilirsiniz.