Sosyal Medya

Samsung

Samsung’un yeni Note 20 Serisi telefondan çok bir dizüstü bilgisayar!

Samsung'un yeni Note 20 Serisi telefondan çok bir dizüstü bilgisayar. Samsung beklendiği gibi yeni özelliklerle ve geliştirilmiş kamerasıyla.

Samsung’un yeni Note 20 Serisi telefondan çok bir “Lite” dizüstü bilgisayar gibi!

Çarşamba günü, Samsung Galaxy Note ailesine en son eklemeleri tanıtmak için sanal Unpacked etkinliğinde “sahneye çıkan yeni amiral gemisi” Note 20 ve Note 20 Ultra modeli oldu… Beklendiği gibi daha büyük ekranda daha iyi özellikler sunan bir cihaz…

Bu yılın başlarında satışa sunulan S20 serisinde olduğu gibi, Samsung bu serideki yükseltmeleri temsil etmesi için Note 10’dan Note 20’ye çıkardı model numarasını. Hem Note 20 hem de Note 20 Ultra modelinde geliştirilmiş kamera setleri, gelişmiş S-PEN özellikleri, daha iyi ekran yenileme hızları ve tabi ki 5G desteği sunuluyor…

Note 20 modelinin 999 dolardan başlayacağını, Note 20 Ultra modelinin ise 1.299 dolardan başlayacağını belirtelim. Her iki model içinde 6 Ağustos itibariyle ön siparişler başladı ve 21 Ağustos’ta Samsung mağazalarından da görüp alabileceksiniz…

Note 20 ve Note 20 Ultra arasından çok fazla fark olmamakla birlikte, özelliklerinin kısa bir özetini yapabiliriz…

Yenilenmiş Tasarım ve Ekran

Note 20 Ultra, 6,9 inç Quad HD + kenardan kenara ekrana (496 ppi) sahipken, Note 20 6,7 inç düz FHD + ekrana (393 ppi) sahip. Esasen bu; Note 20 Ultra’nın aşağıdaki fotoğraflarda görebileceğiniz gibi kavisli Note 20’den daha keskin, daha karemsi bir görünüme sahip olduğu anlamına gelir.

Her iki telefon da Samsung’un imza niteliğindeki Infinity-O ekranlarından yararlanarak her yerde minimum çerçeveye sahip. Ayrıca dinamik kontrast için HDR10 + sertifikasına, süper pürüzsüz 120 Hz yenileme hızına ve 10 megapiksel delikli selfie kamerasına sahipler.

Note 20 Ultra, 6,8 inç ekrana sahip geçen yılın Note 10+ modelinden çok daha büyük olmasa da , “daha küçük” kardeşi Note 20 kesinlikle 6,3 inç Note 10’dan daha büyük. Bu anlamda artık her yerde daha büyük telefonlar görebilirsiniz.

Ve S20 serisinde olduğu gibi, Samsung, Note’un kamera sensörlerinin tasarımını yeniledi. Note 10 serisindeki hap şeklindeki modüllerin (ve önceki Note modellerinin) aksine, Note 20’nin arka kamera modülü daha dikdörtgen ve modern görünüyor.

Renk seçeneklerine gelince, Note 20 ve Note 20 Ultra Mystic Bronze ve Mystic Grey renklerinde satışa sunulacak. Ancak Note 20’de Mystic Green varyantı bulunurken, Ultra da Mystic White olarak sunulacak.

Elbette olmazsa olmaz S-Pen hakkında …

S-Pen olmadan Note 20 serisi anlamsız olur…

Bu yılki ürün yelpazesi için Samsung, kaleminin yeteneklerini tamamen yenilemedi, ancak kalemi hareket ettirmenize ve ekran görüntüsü alma veya Ana ekrana geri dönme gibi hızlı eylemleri tetiklemenize olanak tanıyan Her Yerde Eylemler adlı yeni bir özellik ekledi.

Bu, geçen yıl Note 10 ile sunulan ve bunun yerine kamera kısayollarına daha fazla odaklanan bir özellik olan Air Actions‘a ek olarak. S Pen’in hareket kontrollerini kullanarak, Note 20’nin kamerasını kablosuz olarak başlatabilir ve hatta kamera modları arasında geçiş yapabilirsiniz.

Samsung, Note 20’nin Note 10’a kıyasla S-Pen gecikmesinde yüzde 40’lık bir iyileşme gösterdiğini iddia ediyor. Bu rakam Note 20 Ultra’da yüzde 80’e varıyor, ancak bu özelliklerin hepsini önümüzdeki günlerde kendimiz test edip görmemiz gerekecek.

Şirket ayrıca Samsung Notes uygulaması için yeni bir canlı senkronizasyon özelliğini duyurdu. Bilgisayar, tablet veya telefon kullanıyor olmanıza bakılmaksızın, notlarınız Samsung hesabınızda oturum açtığınız sürece tüm cihazlarda eşitlenecektir.

Ek özellikler arasında, PDF’lerin belirli bölümlerini vurgulama veya açıklama ekleme ve ayrıca not aldığınız notlara göre kaydedilmiş sesin belirli bölümlerini arama becerisi bulunur. Bu nedenle, tek yapmanız gereken belirli bir kelimeye dokunmaktır ve Notlar uygulaması onu kaydın o kısmıyla otomatik olarak eşleştirecektir.

Geliştirilmiş Kameralar

Note 20 Ultra, f / 1.8 diyafram açıklığına sahip 108 megapiksel geniş açılı lens, f / 2.2 diyafram açıklığına sahip 120 derece 12 megapiksel ultra geniş lens ayrıca 12 megapiksel telefoto ve f / 3.0 diyafram açıklığına sahip üçlü kamera setine sahiptir.

Bu özellikler size tanıdık geliyorsa, bunun nedeni büyük 108 megapiksel geniş açılı lensin ilk olarak Şubat ayında Galaxy S20 Ultra ile tanıtılmış olmasıdır . Ayrıca Note 20 Ultra’da optik yakınlaştırma teknolojisinin yazılım tabanlı; yapay zeka destekli dijital yakınlaştırma ile bir kombinasyonu olan Space Zoom özelliği bulunurken, S20 Ultra’da görülen 100x kayıpsız yakınlaştırma ile aynı değil. Bunun yerine, 50x’e kadar Space Zoom ve optik görüntü sabitleme (OIS) ile 5x optik zoom’a sahip olacaksınız.

Note 20’ye gelince, arkada 12 megapiksel ultra geniş lens (f / 2.2), 12 megapiksel geniş açılı lens (f / 1.8) ve 64 ile tamamlanmış üçlü kamera kurulumu da bulunuyor. megapiksel telefoto lens (f / 2.0). Zoom yetenekleri çok daha az iddialı, ancak telefoto lens kullanılarak 30x’e kadar yakınlaştırma mümkün.

Her iki Note 20 modelindeki yeni sensörler, öncekilerden büyük bir yükseltmedir. Geçen yılki Note 10 ve 10+, 12 megapiksellik bir ana lens ve telefoto lens ile birlikte 16 megapiksel ultra geniş lens içeriyordu. 10+, VGA çözünürlüklü “DepthVision” uçuş süresi (ToF) lensinin eklenmesiyle bir adım daha ileri gitti.

Note 20 serisinin video gücü açısından, her iki telefon da 21: 9 en boy oranıyla 8K (24 fps) kayıt yapabiliyor. Ayrıca, yakınlaştırma hızı, pozlama, aydınlatma ve ses üzerinde daha fazla kontrol ile 120 fps’ye kadar video çekmenize olanak tanıyan bir Pro Video modu da vardır. Ve çok kaynaklı mikrofon kontrolü ile birden fazla ses kaynağı kaydedebilir, çıkışı seçebilir ve hatta arka plan gürültüsünü kesebilirsiniz.

Yine, bu özelliklerden herhangi birinin iyi çalışıp çalışmadığı görülecek. Sadece sıkı oturmanız ve bu telefonları doğru testlerden geçirmemizi beklemeniz gerekecek.

Yenilenmiş gövdenin altında ne var?

5G desteğinden nasıl bahsettiğimizi hatırlıyor musunuz? Bu, Qualcomm’un hem Note 20 hem de Note 20 Ultra’da bulunan en yeni yongası Snapdragon 875+ ile mümkün oldu. Her iki telefon da mmWave bandıyla uyumludur, yani gülünç derecede yüksek hızlardan yararlanabilirsiniz tabi bunun için 5G destekli bir ülkede olmanız şart…

Satın almak istediğiniz modele bağlı olarak göz önünde bulundurmanız gereken farklı bellek ve depolama seçenekleri de vardır. Note 20 yalnızca tek bir konfigürasyonda mevcuttur: 8GB RAM / 128GB depolama. Note 20 Ultra, 12GB RAM ve 128GB veya 512GB depolama alanı seçeneği ile birlikte gelir.

Pil ömrüne gelince, iki telefon arasında çok fazla fark yok. Note 20, önemli bir 4.300mAh bataryaya sahipken, Note 20 Ultra, 4.500mAh daha büyük bir batarya ile bunu biraz geliştiriyor. Her ikisi de Samsung’un Kablosuz PowerShare özelliği ile uyumlu, bu da diğer cihazlarınızı telefonun arkasına yerleştirerek çalıştırmanızı sağlar.

Samsung DeX Uyumlu!

Note 20 serisi, kullanıcıların telefonlarını klavye, fare ve monitöre bağlamasına olanak tanıyan masaüstü benzeri bir deneyim olan Samsung DeX ile de uyumlu. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, Note 20 telefonlarını kablosuz olarak bir Samsung Smart TV‘ye bağlayabilecekler. Böylece, telefonunuzu TV’nize aktarmak için artık uyumlu bir kablo veya donanım kilidi bulma konusunda endişelenmenize gerek yok.

Samsung ayrıca, Note 20’nizi herhangi bir Windows 10 PC’ye yansıtmanıza olanak tanıyan Windows Bağlantısı özelliği için desteği de yükseltti. Bu şekilde, tüm uygulamalarınıza, fotoğraflarınıza ve mesajlarınıza erişmek için telefonunuzu çıkarmanız gerekmez.

Dikkat çekmeye değer son özellik, yerleşik Ultra Geniş Bant Teknolojisine (UWB) sahip olduğu için Note 20 Ultra’ya özel Yakında Paylaşım‘dır. Temelde Apple’ın AirDrop‘una eşdeğer ve kullanıcıların diğer UWB özellikli Galaxy cihazlarıyla içerik ve dosya paylaşmasına izin verir.

6 Ağustos’ta ön Sipariş başladı, 21 Ağustos’ta mağazalarda!

Samsung Note 20 ve Note 20 Ultra, seleflerine göre oldukça büyük bir yükseltmeyi temsil ediyor ve tüm Galaxy ailesi için yeni bir yüksek özellikler çıtası oluşturuyor.

Elbette, mevcut cihazınızdan (Galaxy veya değil) yükseltmeye değip değmeyeceğini belirlemek için  Note 20 ve Note 20 Ultra’yı daha iyi takip etmek gerekebilir. Eliniz çabuk tutmak isteyenler için Ön sipariş başladı.