Sosyal Medya

Akıllı/Smart Cihazlar

San Francisco’daki 2 bin acil sağlık çalışanı Covid-19 için bu yüzüğü kullanıyor

Sağlık çalışanları ABD'de bu yüzüğü kullanıyor. Sıcaklıklarındaki değişiklikleri takip etmek için bu akıllı yüzük onlara yardımcı oluyor.

Daha iyi akıllı yüzükler COVID-19 enfeksiyonlarını tahmin edebilir

UCSF ve Oura, erken belirtileri tespit edecek bir algoritma geliştirmeyi umuyor.

Akıllı yüzükler veya daha geliştirilmiş akıllı bileklikler sizin Koronavirüs’e yakalanıp yakalanmadığınızı, erken aşamada farkına varmanıza yardımcı olabilir.

SF Chronicle‘ın raporlarına göre, San Francisco’daki yaklaşık 2.000 acil sağlık çalışanı, COVID-19‘un yayılmasını sınırlamak amacıyla sıcaklıklarını ve diğer hayati önemlerini Oura’nın akıllı yüzükleriyle takip ediyor. Oura ve California San Francisco Üniversitesi’nden araştırmacılar (UCSF) bu verileri COVID-19’un başlangıcını öngörecek ve virüsü içermeye yardımcı olacak bir algoritma geliştirmek için kullanmayı umuyorlar.

UCSF Tıp Merkezi ve Zuckerberg San Francisco Genel Hastanesi’ndeki çalışanlarda bu yüzüğü takıyor ve Oura 150.000 kullanıcıdan başka bir veri paylaşmasını istedi.

Bu akıllı yüzükler tam kapsamlı izleyiciler değildir, ancak vücut ısısını, kalp atış hızını ve diğer hayati değerleri kaydediyor. Yakın vadede, sadece COVID-19 değil, ateşi veya yaklaşan bir hastalığı varsa en hızlı şekilde sağlık çalışanlarını uyarabilirler.

Ancak bunun işe yarayabileceğine dair bazı göstergeler var. Oura Ring sayesinde, Finlandiyalı bir iş yöneticisi sıcaklığının normalden yüksek olduğunu; (yaklaşık 100.4 Fahrenheit) ve kalbinin ve solunum oranlarının biraz arttığını fark etti. Aksi takdirde normal hissettiği halde, bir koronavirüsü sıcak noktasında bulunuyordu ve bu yüzden test edildi. Sonuçlar COVID-19 için pozitifti. Bu Akıllı Yüzük olmasaydı, bu değişiklikleri fark etmeyeceğini Faceboook’ta yazdı…