Sosyal Medya

Donanım

Sandisk Taşınabilir 8TB SSD Prototype ve 1TB USB-C disk

Sandisk Taşınabilir 8TB SSD Prototype ve 1TB USB-C disk. Hem USB-A hem USB-C kullanılabilen 1TB USB Disk. Bu yaz satışa sunulacak.

Sandisk Taşınabilir 8TB SSD Prototype ve 1TB USB-C disk

Sandisk CES 2020 Fuarında, süper hızlı 20 Gbps hızında veri transferi yapabilecek Taşınabilir SSD Prototipini tanıttı. Kapasitesi ise 8TB…

Taşınabilir SSD pazarında hali hazırda 2TB yaygın olarak kullanılıyor. 4TB’lık modeller ise oldukça nadir. Ancak Sandisk bunu daha ileri taşıyor ve CES 2020 Fuarında 8TB’lık bir taşınabilir SSD Prototipi gösterdi.

İşin güzel tarafı şirket, 20Gbps aktarım hızı ile dünyanın en yüksek kapasiteli, cep boyutunda SSD’si olacağını söylüyor. Mevcut Extreme Taşınabilir Harici SSD modellerinden biraz daha büyük görünüyor olsa da; daha yüksek kapasite ve dört kat fazla hız için buna değer.

Model bir prototip olduğundan Sandisk Taşınabilir 8TB SSD’nin ne zaman piyasaya sürüleceğini söylemek zor. Ancak 4TB’lık seçeneklerin biraz daha yaygınlaşabileceğini düşünürsek, pazarın bu pahalı olması muhtemel seçeneğe hazır olması biraz daha zaman alabilir.

Sandisk’in 1TB microSD kartlarını ilk satışa sunan şirket olduğunu düşünürsek, bunu da yapmaları beklenebilir.

Yakında satışa sunulacak bir diğer ürünü ise,  1TB SanDisk Ultra Dual Drive Luxe thumb drive

Çift bağlantı noktası sayesinde, hem USB-A hem de USB-C ile kullanılabilecek. Bu onu hem telefonlar hemde dizüstü bilgisayar kullanımı için ideal bir seçenek yapıyor. USB-A’dan USB-C bağlantı noktasına geçmek içinse 180 derece çevirmeniz yeterli olacak.

Tamamen metal kaplama, bu nedenle anahtarlıklarda kullanmak oldukça kolay olacak.

SanDisk’in Extreme Taşınabilir SSD’leri güvenilir ve ekonomik çözüm sunuyor. Bu nedenle daha yüksek kapasitelere ve daha yüksek hızlara sahip bir güncelleme, çok fazla veri taşımak veya dosyaları hızlı bir şekilde yedeklemek isteyen insanlar için harika… Özellikle USB-C’ye geçişin bu kadar kolay olması en güzel özelliği…