Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

SAS Hackathon 2023 Analitiğin Afet Yönetiminde Önemine Dikkat Çekiyor!

Dünya analitik lideri SAS tarafından düzenlenen SAS Hackathon 2023’e bu yıl, analitik ve yapay zeka çözümleriyle geliştirilebilecek, afet yönetimi, afet öncesi hazırlık konuları ekleniyor.

SAS Hackathon 2023 Analitiğin Afet Yönetiminde Önemine Dikkat Çekiyor!

 

Dünya analitik lideri SAS tarafından düzenlenen SAS Hackathon 2023’e bu yıl, analitik ve yapay zeka çözümleriyle geliştirilebilecek, afet yönetimi, afet öncesi hazırlık konuları ekleniyor. Hackathon’da gençlerin yenilikçi fikirleri ile deprem, sel gibi felaketlerde, afet öncesi hazırlık çalışmalarına, afet planlamasının oluşturulmasına ve afet sonrası etkilerin azaltılmasına destek olacak çözümlerin geliştirilmesi hedefleniyor.  

Tüm dünyanın ilgi ile takip ettiği SAS Hackathon 2023 her sene olduğu gibi veri bilimcileri, yapay zeka uzmanlarını bir araya getiriyor. Alanında uzman ve farklı deneyimlere sahip jüri üyeleri tarafından değerlendirilecek olan projeler ile gerçek hayatta iş süreçleri, afetler ve pek çok insani konuda analitiğin de gücüyle yaratıcı çözümler bulunması hedefleniyor. Hackathon’a katılım gösterecek projeler ve ekipler bulut tabanlı, ölçeklenebilir ve acil bir durumda hızla devreye alınabilen potansiyel yeni çözümler geliştirmeye odaklanıyor.

SAS tarafından düzenlenen Hackathon’a bu yıl tüm ülkemizi ve Suriye’yi derinden sarsan depremlerin ardından, analitiğin deprem, sel gibi doğal afetlerden önce ve sonra acil durum yönetimini iyileştirmeye odaklanacak, üniversiteli gençlerin katılacağı yeni bir bölüm de eklendi. Bu yeni bölüm için başvurular da 20 Mart 2023’e kadar uzatıldı.

“Bu Yıl Afet Yönetimi Önceliğimiz!”

SAS Türkiye ve Orta Asya Genel Müdürü Rasim Eğri, SAS Hackathon’daki bu yılki değişikliğe ilişkin şunları belirti:

Doğal afetler öncesi ve sonrası, hazırlığın etkin bir şekilde yapılması, gereken eylemlere ilişkin ön görüler oluşturulmasında oldukça etkili oluyor. Bu kapsamda insani, maddi, ekonomik ve çevresel etkilerle planlı bir şekilde başa çıkılmasının hedeflenmesi de çok önemli. Bu yılki SAS Hackathon’da, bu noktada verilerin, analitiğin, yapay zekanın doğal afetlerden önce ve sonra acil durum yönetimini iyileştirmeye nasıl yardımcı olabileceklerine odaklanarak, hayata geçirilebilecek çözümleri keşfe çıkmak istiyoruz. Analitiğin gücüyle yaratıcı çözümler oluşturmayı hedefleyen üniversiteli gençleri bu yıl SAS Hackathon’a davet ediyoruz.”

SAS Hackathon’a bu yıl eklenen ve analitiğin doğal afetlerden önce ve sonra acil durum yönetimini iyileştirmeye odaklanacak yeni bölüm için başvurularınızı SAS Communities’in ilgili sayfasından yapabilirsiniz: