Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Trafik Sigortasında ‘Sbm Trafik Sorgulama’ Dönemi

Trafik sigortasında beklenen ‘teklifli indirim’ dönemi dün başladı. Sbm Trafik Sorgulama Hizmete Girdi. Ucuz Trafik Sigortası Sorgulama!

Trafik sigortasında beklenen ‘teklifli indirim’ dönemi dün başladı. Sbm Trafik Sorgulama Hizmete Girdi.

İnternetten sigorta fiyat teklifi Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’nde www.sbm.org.tr Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’nin internet sitesinden (www.sbm.org.tr) sorgulama yapılarak trafik sigortası için fiyat alınacak.

Sbm Trafik Sorgulama
Araç sahipleri artık Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’nin internet sitesinden sorgulama yapıp teklif alabilecek. Fiyat inmezse Hazine yeniden devreye girecek.

sbm-trafik-sorgulama-ekrani Sbm Trafik Sorgulama

Yaklaşık 16.5 milyon taşıt sahibinin beklediği trafik sigortasında ‘teklifli indirim’ dönemi başladı. Uygulamadan yararlanabilmek için Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’nin internet sitesinden (www.sbm.org.tr) sorgulama yapılması gerekiyor.

Araç sahipleri T.C. kimlik numarası ve araç plakasını girdiklerinde 29 şirketin trafik sigortası bedeline ilişkin teklifleri karşılarında görebilecek.

Uygulama dün itibariyle devreye girdi. Ancak uygulamanın ilk günü 20’ye yakın şirketin fiyat teklifi verir hale geldiği görünürken uzmanlar “Tüm şirketlerin teklif vermesi gerekiyor. Sorun diğer şirketlerin henüz altyapılarını hazır hale getirememiş olmaları.

Sbm Trafik Sorgulama Ekranı üzerinden Nasıl Fiyat Teklifi Alınır?

Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’nde “www.sbm.org.tr” Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’nin internet sitesine (www.sbm.org.tr) girin.

Karşınıza çıkan ekrandan ;

  1. Tc Kimlik  veya Vergi numaranızdan birini girin.
  2. Araç plakanızı girin.
  3. Doğrulama için resimde yer alan kodu girin.
  4. Teklif Al’a basın.

Sistem 3 dakika içinde size teklif verebilen şirketlerin sizin aracınıza verecekleri trafik sigortası teklifini hazırlayacak.

İlk günler olması sebebi ile hata veren sigorta şirketi sayısı fazla. Ancak önümüzdeki bir kaç gün içinde bunun giderilmesini bekliyoruz.

Teklif verilmedi. (KOD: 5008) Hatası – Teklif verilmedi. (KOD: 5002) Hatası

Bu hata o sigorta şirketinin sisteme dahil olmadığını yani gerekli altyapıyı henüz hazırlamadığını belirtiyor.

Unutmayın!

Artık pahalıya yaptığınız eski trafik sigortanızı iptal edip daha ucuza aldığınız teklif ile yeni bir trafik sigortası yaptırabilirsiniz. Yaptırdığınız yeni trafik sigortasından sonra diğer şirkete başvurup iptal edebilirsiniz. Eski Trafik sigorta şirketi kalan günleriniz için size ücret iadesi yapmak zorunda.

Sbm.org.tr

1305483_620x410

Teklif vermeyen sigorta şirketlerine ceza geliyor!

Hazine Müsteşarlığı dün itibariyle Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’nin internet sitesinde sigorta şirketlerinin verdiği trafik sigortası tekliflerini kontrol etmeye başladı. Fiyat önerisinde bulunmayan firmaya 12 bin TL’ye kadar ceza verilebilecek.

Hazine Müsteşarlığı dün itibariyle Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’nin internet sitesinde sigorta şirketlerinin verdiği trafik sigortası tekliflerini kontrol etmeye başladı.

 

29 şirketin tekliflerinin aynı anda görülebileceği uygulamanın ilk olarak 20 Ekim 2016 olarak planlandığına dikkat çeken bir Hazine yetkilisi, keyfi uygulamalara karşı gerekli önlemlerini alındığını belirterek, “Normalde üç hafta sonra uygulamaya geçecekti ama biz bunun 1 Ekim’den itibaren uygulanmasını istedik.

29 şirketin tamamı da teklif vermek zorunda. İlk bir iki gün aksaklık olabilir. Dünden itibaren raporlamalar geliyor. Uzmanlar raporlara bakacak” dedi. Edinilen bilgiye göre 16.5 milyon taşıt sahibinin yaptırdığı zorunlu trafik sigortası için fiyat önerisinde bulunmayan firmaya 12 bin TL’ye kadar ceza verilebilecek.