TeknoTalk

Seçimlerde Parmak İzi Teknolojisi Neden Kullanmıyoruz? Zimbabwe Yapıyor

2019 Türkiye Genel Seçimlerinde Parmak İzi Teknolojisini Neden Kullanmıyoruz?

Önümüzde 2019 Türkiye cumhurbaşkanlığı seçimi ve Yerel Yönetimler Seçimleri var. e-devlet gibi bir çok teknolojik alt yapıyı kullandığımız bir altyapıya sahipken; Biz önümüzdeki 2019 genel seçimlerinde parmak izi neden kullanmıyoruz?

Doğrusunu isterseniz henüz bunun nedenini bilmiyoruz. Biz işin teknolojik tarafına bakıyoruz elbette. Dünyada örnekleri var ve en son haberde Zimbabwe’den geldi.

Zimbabwe hükümeti, genel seçimlerde kullanılmak üzere parmak izi biyometrik kimlik çözümü konusunda  Amerikan şirketi Ipsidy ile sözleşme imzaladığını duyurdu. Bu anlaşma kapsamında yazılım ve donanım ihtiyacını karşılayacak Zimbabve’nin önümüzdeki 2018 genel seçimlerinde kullanılacak Otomatik Parmak İzi Tanımlama Sistemini – Automated Fingerprint Identification System (“AFIS”)   kullanması planlanıyor.

Seçimlerde Parmak İzi Teknolojisi – Zimbabwe Seçim Komisyonu Genel Seçimlerde Kullanmak için Onayladı – Bizde neden olmasın !

Anlaşma uluslararası bir ihale sonunda Amerikan Şirketi tarafından kazanıldı ve Zimbabwe Seçim Komisyonu tarafından onaylandı ve imzalandı.

Ipsidy çözümün AFIS teknolojisi ve iş akışı yönetimi ile desteklenen; tam anlamıyla entegre bit IDSearch / IMS Biyometrik Kayıt Defteri çözümü olduğunu belirtiyor.

Sistemin detaylarında Kimlik doğrulama konusunda kişinin mobil cihazları da kullanılabiliyor.

2019 Genel Seçimlerinde Parmak İzi Teknolojisini bizde kullanabilir miyiz?  Bence Neden Olmasın!

iAfrikan

Exit mobile version