Sosyal Medya

Akıllı/Smart Cihazlar

Sezgisel Yönetim için Open i-Pro Multi-AI Sistemi

Yapay zekâ destekli kameralarımızın ve uygulamalarımızın yanında i-PRO Multi-AI Sisteminin tanıtımı, CCTV altyapılarını bir sonraki seviyeye taşımak isteyen işletmelere güçlü bir yapay zekâ temelli yeni güvenlik ekosistemi yaratma olanağı tanıyor.

Open i-Pro Multi-AI Sistemi, en yeni yapay zekâ güvenlik uygulamalarının gücünden faydalanıyor

Sınır analizlerine dayalı basitleştirilmiş sezgisel yönetim için yapay zekâyı mevcut CCTV altyapısına daha uygun maliyetle entegre edilmesini sağlıyor.

Panasonic, mevcut CCTV altyapısına sorunsuz bir şekilde entegre ederek şirketlerin son teknoloji yapay zekâ kameralarının ve uygulamalarının gücünden faydalanması için tasarlanan i-Pro Multi-AI Sistemi’ni duyurdu. Ücretsiz olan eklenti yazılımı, kullanıcıların yapay zekâ analizlerini video yönetim sisteminin yanı sıra birçok i-PRO kameradan da kolayca yönetmesini sağlıyor. Görüntü kalitesinden veya ağ performansından ödün vermeden daha hızlı, daha verimli ve doğru yapay zekâ destekli güvenlik çözümü oluşturuyor.

Panasonic ve Genetec’in ortak düzenlediği LinkedIn Lıve çevrimiçi etkinliğinde tanıtılan i-Pro Multi-AI Sistemi, yerleşik VMS Video Insight’ın yanı sıra Genetec Security Center’ın en son sürümü ile (V5.10.1) entegre edildi. Yapay zekâ özellikli en yeni i-PRO S ve X Serisi kameralar ve ücretsiz yapay zekâ güvenlik uygulamaları bir araya gelerek yapay zekâ odaklı yeni bir güvenlik ekosistemi yaratıyor.

Sistem, sınır analizine sahip yapay zekâ özellikli i-PRO kameraları kullanarak Video Yönetim Sistemi (VMS) sunucusu ve müşteri tarafındaki eklentilerle birlikte çalışıyor. i-Pro Multi-AI Sistemi, yüksek oranda doğru analizler sağlamak üzere yapay zekâ özellikli kameradan elde ettiği derin öğrenme imkanını kullanarak en iyi çekilen görüntüleri ve meta verileri topluyor ve filtreliyor. Güçlü veriler, yapay zekâ temelli tespit ve alarmlar, arananlar listesini izleme ve CCTV altyapısının kapasitesini artırmak üzere zaman kazandıran vaka sonrası aramalar için kullanılabiliyor.

Ücretsiz Yapay Zekâ uygulamaları ile tamamlanıyor

Multi-AI Sistemi, AI-VMD ve AI Privacy Guard gibi i-PRO’nun mevcut dahili yapay zekâ uygulamalarının yanı sıra üç yeni yapay zekâ uygulaması olan AI Face, AI People ve AI Vehicle Detection ile birlikte kullanılabiliyor. Uygulamaların tamamı, meta veriye dayalı hızlı ve kolay görüntü araması sağlıyor. Bu uygulamalar, şehrin güvenlik kameraları ve kamu güvenliği için uygun olmasıyla öne çıkıyor.

AI Face Detection yüksek kesinlikte yüz tanıma sağlıyor. Uygulama, düşük ışıklandırmaya sahip ortamlarda, arkadan aydınlatmanın olduğu mekanlarda ve özellikle mevcut pandemi koşullarında maskeyle kapatılan yüzler için daha da verimli bir kullanım sunuyor.

AI People, insan yüzünün karakteristik özelliklerini tespit edebiliyor, sınıflandırabiliyor ve cinsiyet, yaş ve kıyafet rengi gibi kullanışlı kategorilere ayırabiliyor. Bu detaylı bilgiler, bir kişiyi kolayca tanımlamak için daha sonradan araştırılabiliyor.

AI Vehicle Detection, araç tipi ve rengi gibi araçların karakteristik özelliklerini tespit edebiliyor ve sınıflandırabiliyor. Ek olarak yapay zekâyı tamamen görsel kullanımdan daha ileri taşımak amacıyla harici mikrofonlardan elde edilen korna, silah sesi, bağırma veya bardak kırılması gibi seslerin sınıflandırması özelliği varsayılan olarak ekleniyor.

Panasonic Business Avrupa Güvenlik Çözümleri Başkanı Gerard Figols, konuyla ilgili şunları söyledi:

“Yapay zekâ destekli kameralarımızın ve uygulamalarımızın yanında i-PRO Multi-AI Sisteminin tanıtımı, CCTV altyapılarını bir sonraki seviyeye taşımak isteyen işletmelere güçlü bir yapay zekâ temelli yeni güvenlik ekosistemi yaratma olanağı tanıyor. Bu sistemler halihazırda Genetec gibi piyasada öncü olan üçüncü parti VMS tedarikçileri ile uyumlu bir şekilde kullanılabildiği için güvenlik pazarını yapay zekâ ile tanıştırmak düşük maliyetli ve kolay hale geliyor.”