Sosyal Medya

Güvenlik/Koruma

Siber güvenlik dünyasının yeni gözdesi, “hizmet modeli”

TD SYNNEX Türkiye Genel Müdürü Behçet Yumrukçallı, “Şirketler iş ortakları aracılığı ile siber güvenlik operasyonlarının bir kısmını ya da tamamını kapsayan hizmet satın alabilir.” dedi.

Siber güvenlik dünyasının yeni gözdesi, “hizmet modeli”

Türkiye’de güvenlik çözümleri pazarının 2025 yılında 344 milyon dolara ulaşacağı tahmin edilirken sektörde yaşanan yetenek açığı karşısında şirketler, “hizmet modelini” benimsemeye başladı. Dijital korsanların sadece saldırıya odaklanırken şirketlerin güvenliğin yanı sıra ticari faaliyetlerine de odaklanmak zorunda olduklarına dikkat çeken TD SYNNEX Türkiye Genel Müdürü Behçet Yumrukçallı, “Şirketler iş ortakları aracılığı ile siber güvenlik operasyonlarının bir kısmını ya da tamamını kapsayan hizmet satın alabilir.” dedi.

Günümüzde siber güvenlik pazarı, “hizmet modeli” ile sunulan çözümler sayesinde yetenek açığına karşın büyümeye ve gelişmeye devam ediyor. Fortune Business Insights’a göre, 2022 yılında 155,83 milyar dolar olan pazar büyüklüğünün yıllık ortalama yüzde 13,4’lük artış ile 2029 yılına kadar 376,32 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Benzer şekilde IDC’ye göre Türkiye’nin güvenlik çözümleri pazarının da önümüzdeki yıllarda istikrarlı bir şekilde büyüyerek 2025 yılında 344,89 milyon dolara yükseleceği tahmin ediliyor.

Çoğu şirket siber saldırıların baskısı altında olduğundan kullandıkları çözümlerden de sonuç almak istiyor. Ayrıca, şirketlerde tehdit seviyesine bağlı olarak savunmalarını yukarı ve aşağı yönde ölçeklendirmeye yönelik artan bir talep de bulunuyor. Bu ölçeklendirme sayesinde uygun maliyetler ile siber güvenlik sağlanıyor. Bu nedenle şirketler kendilerini korumak için kurum içi güvenliklerini güçlendirmeye yardımcı olacak “hizmet modeli” ile güvenlik için tedarikçilere yöneliyor. Diğer yandan fidye yazılımlarının da “hizmet modeli” ile sunulabilmesi nedeniyle siber saldırılar son yıllarda artarak devam ediyor. Saldırganlar artık şirketlerin sistemlerinde daha uzun süre fark edilmeden kalmalarını sağlayan gelişmiş teknikler kullanıyor. Bu da dijital korsanların geçmişte hızla verileri elde edip sistemlere zarar verme taktiklerinin de değiştiği anlamına geliyor. Günümüzde saldırganlar artık sistemlerde saklanıp en değerli verilerin ve en kritik dosyaların nerede olduğunu öğrenmek için uzun süre gözetleme yapıyor.

Hizmet modeli şirketlerin güvenliğini güçlendirirken net bir yatırım getirisi de sağlıyor
Konuyla ilgili açıklamada bulunan TD SYNNEX Türkiye Genel Müdürü Behçet Yumrukçallı,

“Dijital korsanlar sadece saldırıya odaklanırken şirketler güvenliklerinin yanı sıra ticari faaliyetlerine de odaklanmak zorunda. Birçok şirketin güvenlik açıklarını, sertleşen regülasyonları ve kullandıkları güvenlik çözümlerini düzenli olarak değerlendirecek zamanı olmuyor. Ancak ‘hizmet modeli’ şeklinde sunulan güvenlik çözümleri sayesinde şirketler, TD SYNNEX gibi iş ortakları aracılığı ile siber güvenlik operasyonlarının bir kısmını ya da tamamını kapsayan bir hizmet alabilir.” dedi.

TD SYNNEX’in Türkiye’de distribütörlüğünü üstlendiği, “hizmet modeli” ile güvenlik sağlayan çözümlerin şirketlerin güvenliklerini güçlendirirken net bir yatırım getirisi elde etmelerine de yardımcı olduğunu belirten Yumrukçallı, “Distribütörlüğünü üstlendiğimiz çözümler, ölçeklendirilebilir olduklarından doğru tehdit seviyesini karşılayacak şekilde konumlandırılabiliyor. Ayrıca müşterilerimiz kendilerine bu çözümleri herhangi bir zamanda yalnızca ihtiyaç duydukları ölçekte kullanarak ödemelerini de buna göre uygun maliyetlerde yapabiliyor. Buna ek olarak, doğru güvenlik çözümlerini alma konusunda kapsamlı bir rehberlikten de faydalanabiliyor. Bir iş ortağı olarak tüm çözümleri uygun şekilde kullanmalarına yardımcı olmak için yanlarında yer alıyoruz. Böylece farklı çözümlerin birbirleriyle rekabet etmemelerini, aralarında gereksiz ve maliyetli çakışmalar olmamasını sağlıyoruz. Türkiye’deki şirketlere de mevcut işlerini geliştirirken bir siber güvenlik hizmeti almaları için küresel çapta geniş ağımız ile destek oluyoruz. Distribütörlüğünü yaptığımız küresel markaların çözümlerini, müşterilerimize sunmanın yanı sıra çalışanların bu teknolojileri nasıl uygulayacaklarını öğrenmeleri için teknik eğitim de veriyoruz. Hizmet modeli ile sunduğumuz gelişmiş güvenlik çözümlerinin kolay kullanılabilirliği ve geniş kapsamlı desteklerimiz sayesinde iş ortaklarımız güvenle faaliyetlerini yürütebilir ve siber güvenliklerine yaptıkları yatırımın karşılığını alabilir.” şeklinde konuştu.