Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Singapur, laboratuvarda yetiştirilen et satışını onaylayan ilk ülke!

Kültürlü ET nedir? Singapur, laboratuvarda yetiştirilen et satışını onayladı.. Eat Just bir hayvanın kasın ve yağ dokusundan kök hücreden...

Singapur, laboratuvarda yetiştirilen et satışını onaylayan ilk ülke!

Eat Just kendi ürettiği kültürlü et’leri nugget’lara bir bileşen olarak yasal olarak kullanabilir.

Singapur, dünyada kültürlü et satışını onaylayan ilk ülke oldu. Geçtiğimiz çarşamba günü Amerikan menşei’li bir girişim olan Eat Just’a ülkeninin Gıda’dan sorumlu Ajansı, üretilecek nugget benzeri ürünlerde bu “suni et – kültürlü et”‘lerin bir bileşen olarak kullanılmasına onay verdi.

Şirket, NBC News‘e yaptığı açıklamada, laboratuarlarda üretilen bu etin başlangıçtaki mevcudiyetinin sınırlı olacağını ve sadece nuggetlerı satan tek bir restoranla başlanacağını bildirdi.

Kültürlü et, Impossible Foods ve Beyond Meat gibi şirketlerden gördüğümüz bitki bazlı alternatiflerden farklı.

Kültürlü et nedir?

Bir hayvanın kasından veya yağ dokusundan kök hücreler alınarak ve büyümelerini destekleyen bir ortama yerleştirilerek oluşturulan gerçek bir ettir.

Şirketin CEO’su Josh Tetrick, süreci bira üretimi ile karşılaştırdı. Elde edilen tavuk etinin hem yenmesi güvenli hem de yüksek miktarda protein ve çeşitlendirilmiş bir amino asit bileşimi içermekte olduğunu söylüyor. Buna ek olarak Eat Just üretim sürecinde herhangi bir antibiyotik kullanımı da söz konusu değil. Bildiğiniz gibi, Endüstriyel tarımda aşırı antibiyotik kullanımı, insan sağlığı söz konusu olduğunda saatli bir bombaya dönüşebiliyor.

Tetrick, NBC News‘e verdiği demeçte, “Et sorununu gerçekten çözmenin [yolunun] hayvansal protein yapmak olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Şirket, yaklaşık iki yıldır onay için çalıştıklarını ve onay sürecinin bir parçası olarak bu işi sürekli yapabileceklerini kanıtlamalarının gerektiğini söylüyor. Ancak özellikle hayvansal gıdaya ulaşmakta hala zorlanan dünyanın az gelişmiş ülkeleri için bu bir kurtuluş yolu da olabilir. Ancak ilk olması açısından önemli…