Sosyal Medya

Ne? Nasıl yapılır?

Sitenizin Popülerliğini Arttırmak İçin Google Reklamlarına Önem Verin

Sitenizin Popülerliğini Arttırmak İçin Google Reklamlarına Önem Verin

Reklamcılık sektörünün internet dünyasındaki etkisi gün geçtikçe artıyor. İnternet reklamları popüler hale geldikçe en sık kullanılan reklam platformu Google haline geldi. Google reklamlarının bu kadar popüler olmasının nedeni internet kullanıcılarının yaklaşık %89’unun web arama motoru olarak Google’ı tercih etmesidir. Google reklamları ile hedef kitlenizi ve sitenizin tıklanma sayısını arttırabilirsiniz. Dijital reklamcılık platformlarında diğer rakiplerinizin önüne geçerek daha fazla kazanç elde edebilirsiniz.

Google Reklamları Nelerdir?

Google Adwords ve Google Adsense olmak üzere iki çeşit Google reklamı vardır. Sitenizin ve içeriğinizin ihtiyacına uygun olarak farklı reklam hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. Kişisel web sitelerinizde Google reklamlarını yayınlamak için Adsense kullanabilirsiniz. Bu reklamların gösterim ve tıklanma sayısına göre gelir elde etmeniz mümkün. Gerekli kodları kopyalayıp yapıştırarak reklamların sitenizde görünmesini istediği yerleri kolaylıkla belirleyebilirsiniz.

Mobil reklamlar, arama motoru reklamları, Youtube video öncesi reklamları ya da Google iş ortağı web site reklamları gibi pek çok seçeneği tercih edebilirsiniz. Organik ziyaretçi sayınızı arttırmak içinse Google Adwords hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. Adwords, arama motorlarında üst sıralarda yer almanızda da oldukça etkilidir.

Google Adwords Tıklanma Sayınızı Arttırıyor

Günümüzde en fazla ziyaretçiye sahip olan web sitelerinden olan Google, reklama ihtiyaç duyan firma ve kuruluşların ilgisini topluyor. Bu nedenle pek çok kullanıcı Google Adwords hizmetlerini kullanmayı tercih ediyor. Adwords uygulamaları sayesinde reklamlarınızın arama motorlarında en üst sıralarda görüntülenmesini sağlayabilirsiniz. Kullanıcıların belirli anahtar kelimeleri aratması sonucunda reklamınız sayfanın alt kısmında ya da sağında da yer alabilir.

Reklamlarınızın bu şekilde görüntülenmesi istiyorsanız metin, URL ve başlık planlaması için belli bir bütçe ayırmanız gerekir. Talep ettiğiniz Google reklamları istenilen ülkede ve bölgede görüntülenebilir. Reklamınızın görüntülemesini istediğiniz hedef kitleyi cinsiyet ve yaş bazından da filtreleme seçeneğiniz mevcuttur.

Google reklamları için Adwords kullanacaksanız doğru ve etkili anahtar kelimeleri belirlemelisiniz. Bunun için reklamınız hakkında araştırma yapmalı, olabildiğince kısa ve sade anahtar kelimeler seçmelisiniz. Reklamınız hangi konudaysa bu alanda en çok merak edilen ve en çok aranan kelimeleri değerlendirebilirsiniz. Böylece Google, reklamlarınızın en üst sıralarda görüntülenmesini sağlar. Bunların dışında kaliteli ve güvenli site yapısına sahip olmanız da arama motorlarında popüler olmanıza yardımcı olur.

Google Adwords ile Satışa Yönelik Reklamlar Oluşturun

Oluşturacağınız Adwords reklamları sayesinde işletmeniz, Google üzerinde daha görünür hale gelir. Kullanıcılar web sitenize kolaylıkla ulaşabilir. Bu nedenle satışa yönelik reklamlar oluşturmak önemlidir. Adwords hizmetleri işletmenize uygun olarak kişiselleştirilmiş reklamlar sunar. Düşük maliyetle etkili reklamlar yapabilmek Adwords’ün önemli avantajlarından biridir. Hem büyük hem de küçük ölçekli firmalar Google’ın hesaplı reklam seçeneklerinden yararlanarak web sitelerine daha çok ziyaretçi çekebilir ve satışlarını arttırabilir.

Profesyonel Destek Hedef Kitlenizi Canlandırır

Reklamlarınızın ulaşacağı doğru hedef kitlenin seçimi için Google reklamları konusunda çalışan profesyonel bir ekipten destek alabilirsiniz. Böylece her Landing Page için sitenizin kalite skoru belirlenebilir. Reklamlarınız için ödediğiniz ücretler kalite skoru ölçeğine göre azalabilir veya artabilir. Sadece Google reklamları için değil tüm dijital reklamcılık platformları için optimize edilmiş kalite skorları, kullanıcı dostu web siteler oluşturmak için önemlidir.

Böylece siteniz için ayırdığınız maliyetler de azalır. İhtiyaçlarınıza uygun SEO ve analizleri yapabilen profesyonel ekipler, kalite skorunuzun artmasına yardımcı olur. Sempeak’in alanında deneyimli ekibinden destek alarak Google reklamları ile sitenizin popülerliğini arttırabilirsiniz. Doğru kitlelere ulaşmak için ihtiyacınız olan Google reklamları Sempeak’in güvenilir ve etkili analizleri ile sizinle buluşuyor.