Sosyal Medya

Ne? Nasıl yapılır?

SEO ile Sitenizin Sıralamasını Nasıl İyileştirirsiniz?

SEO, web sitenizin arama motorlarına uygun hale gelebilmesi için gerçekleştirilen optimizasyonların tamamını içermektedir. Var olan sitelerin rakiplerine kıyasla daha fazla ön plana çıkması, sıralama ve trafik alması için bu uygulamaların yapılması gerekir. Aksi takdirde eksikleri bulunan web sitenin var olan diğer sitelerin gerisinde kaldığı görülecektir.

SEO ile Sitenizin Sıralamasını Nasıl İyileştirirsiniz?

 

SEO, web sitenizin arama motorlarına uygun hale gelebilmesi için gerçekleştirilen optimizasyonların tamamını içermektedir. Var olan sitelerin rakiplerine kıyasla daha fazla ön plana çıkması, sıralama ve trafik alması için bu uygulamaların yapılması gerekir. Aksi takdirde eksikleri bulunan web sitenin var olan diğer sitelerin gerisinde kaldığı görülecektir.

Arama motoru optimizasyonu; dijital pazarlama ve satış sürecinde önemli bir durumdur. SEO ajansı tarafından gerçekleştirilen bu çalışmaların tamamı uzmanlık gerektirmektedir. Alanında uzman bireyler tarafından gerçekleştirilen bu uygulamalar ile sektörünüzde ön plana çıkabilir, sıralamalarınızı iyileştirebilirsiniz.

SERP yani arama sonuçlarında rakiplerinize kıyasla sıralamalarınızın iyi olması gerekir. Üst sıralarda yer alan potansiyel müşterileri markaya çekecektir. Böylece istenen hedeflere erişim de kolaylaşacaktır. Peki yapılan SEO çalışmaları ile sitenizin sıralamasını nasıl iyileştirirsiniz? Hangi çalışmalardan ötürü web sitenin sıralaması üst noktalara taşınır? İşte, konu hakkında bazı detaylar.

Anahtar Kelime Araştırması: Doğru Kelimeleri Seçmek

Web site kurulduktan sonra yapılması gereken ilk aşamalardan birisi içerikleri hazırlamaya başlamak olacaktır. İçerikleri oluştururken en önemli unsurların başında ise doğru kelimeleri seçmektir. İçeriklerin temelini oluşturan anahtar kelimeler ayrıntılı olarak araştırılarak siteye entegre edilmelidir.

Anahtar kelime araştırması bu aşamada öne çıkarak önem arz etmektedir. Bazı SEO araçları kullanılarak anahtar kelime araştırması yapılmaktadır. Bu araştırma sırasında sektörün durumu, rakipler göz önünde bulundurulmaktadır. Özellikle anahtar kelimelerin belirli bir hacimde olması ve rekabet edebilecek düzeyde bulunması şarttır.

Yanlış anahtar kelime seçimi, içeriklerin boşa hazırlanmasına ve maliyetin gereksiz kullanılmasına neden olur. Bu aşamada mutlaka doğru anahtar kelimelerle ilerlemek gerekmektedir. Doğru anahtar kelime çalışmaları ile hem rakiplerin önüne geçilebilir hem de siteye trafik çekilmesi, sıralama alınması mümkün kılınır.

Teknik SEO: Web Sitenizi Arama Motorları için Hazırlamak

SEO ajansı başlıca çalışmalarını teknik SEO alanında yapmaktadır. Çünkü bu alandaki çalışmalar daha teknik bilgi içerir ve uzmanlık barındırmaktadır. Herkes tarafından gerçekleştirilemeyecek işlemlere sahip olmasından ötürü dikkatle hareket etmek gerekir. Aynı zamanda burada yapılacak tüm işlemler diğer SEO çalışmalarına da doğrudan etki edecektir.

Web sitelerin teknik alandaki işlemleri ile arama motorlarına hazırlanması mümkün kılınacaktır. Örneğin, en önemli arama motoru olan Google sitenin hızına önem verir. Site hızının yüksek olması kullanıcı deneyimini olumlu etkiler. Bundan dolayı sitenin rakiplerine kıyasla daha fazla üst sıralarda çıkma olasılığı artar.

Diğer taraftan kullanıcı deneyimi de önemli unsurlardan birisidir. Kullanıcı deneyimini iyileştirmek için yapılacak teknik SEO işlemleri, üst sıralarda yer almayı kolaylaştıracaktır. Elbette teknik SEO bununla sınırlı değildir. İndekslenmesi gereken siteler, sayfaların kategorize edilmesi, arka plandaki çalışmaların tamamı burada yer alarak uzman bir SEO ajansı tarafından işlemler hayata geçirilecektir.

İçerik Optimizasyonu: Kaliteli İçerik Oluşturma

Teknik SEO işlemleri tamamlandıktan sonra sürecin tamamı içeriklerle sürdürülmektedir. Trafik almanın yolu da içerik optimizasyonundan geçmektedir. Doğru içeriklerin oluşturulması kadar bu içeriklerin planlanması, zamanlanması ve yayına alınması gibi çeşitli unsurlar söz konusudur.

Her şeyden önce içeriklerin SEO uyumlu olması gerekir. Ajanslar tarafından özel olarak SEO uyumlu makaleler hazırlanarak web siteye girişi yapılmaktadır. Editörlük işlemi sırasında var olan tüm içerikler kendi içerisinde planlanarak bağlantılarla desteklenmesi sağlanır. Bu işleme iç SEO da denmektedir.

İç SEO kapsamında içeriklerin önemi oldukça büyüktür. Bundan dolayı kaliteli, okunabilir ve SEO uyumlu içerik oluşturmak şarttır. İçeriklerin planlanmasından yayına alınma sürecine kadar profesyonel bir destek lazımdır. Bu desteği oluşturacak olan ise kesinlikle SEO ajansı olmaktadır. Ajanslar tarafından süreç daha sağlıklı gerçekleştirilir.

Backlink Stratejileri: Sitenizin Otoritesini Artırmak

Dijital pazarlama ajansının gerçekleştireceği SEO işlemleri arasında backlink stratejileri de önemli bir yer tutar.. Backlink daha çok SEO’nun dış SEO bölümünde yer almaktadır. Sitenizin otoritesini yükseltmek ve DA puanın iyileştirmelere neden olacaktır. Domain otoritesinin artması, arama motorları tarafından ödüllendirilecek bir durumdur.

Site otoritesini arttırmak adına dışarıdan alınacak olan referans bağlantıları gerekir. Herhangi bir site sahibinin kişisel olarak backlink çalışmasını gerçekleştirmesi sürdürülebilir olmayacaktır. Çünkü sürecin yönetilmesi kadar backlink alınacak adreslerin belirlenmesi bile oldukça zor bir durum olabilmektedir.

Halbuki, SEO ajansı tarafından backlink stratejileri özenle gerçekleştirilir. Oluşturulan stratejiler ışığında web siteye katkı sağlayacak içerikler hazırlanır ve backlink alınacak adresler belirlenecektir. Siteye özel olacak şekilde tamamen ihtiyaca bağlı olarak backlink alınır böylece otorite anlamında site sağlığı iyileştirilmektedir.