Sosyal Medya

Güvenlik/Koruma

Smart TV Saldırısı, Hackerlar Havadaki Sinyalleri Kullanarak SALDIRABİLİR!

Smart TV Saldırısı, Hackerlar Havadaki Sinyalleri Kullanarak SALDIRABİLİR! Smart TV Hacking, Akıllı TV'lerinizin Güncelleştirmelerine Dikkat!

Hackerlar havadaki sinyalleri kullanarak Akıllı TV’lerinize saldırabilir.

Smart TV Saldırısı, Smart TV Hacking – Akıllı TV’lerinizin ele geçirilmesi için İnternete Bağlı Olması Bile Gerekmez!

Evlerimize daha fazla akıllı cihaz ekledikçe, kapı zili veya akıllı termostatımız aracılığıyla bile saldırıya maruz kalma riskimiz giderek artmaktadır.

Artık savunmasız cihazlar listesinin belki de en başında Smart TV’leri yani Akıllı TV’lerinizi ekleyebilirsiniz. Üstelik İnternet bağlı olmak zorunda bile değil.

Güvenlik danışmanı Rafael Scheel, birkaç Samsung akıllı TV’ye yönelik bir saldırı göstererek Akıllı TV’lerinizin işletim sistemlerinde “Root Erişim Hakkı” kısaca yönetici hakkı elde etmeyi başardı.

Demo kullanımı, ucuz, uzak, ölçeklenebilir – daha gelişmiş saldırılara kapı açıyor.

 

Ars Technica’da yer alan habere göre bu tür bir güvenlik ihlalinin bilgisayar korsanlarının “ev ağındaki diğer cihazlara saldırmak veya kullanıcının kamera ve mikrofonu ile casusluk yapmak” gibi şeyler yapmasına izin vereceğini belirtti.

Smart TV Hacking – Smart TV Saldırısı -Smart TV’yi Ele Geçirme

İsviçreli Güvenlik Danışmanlık Şirketi Oneconsult için bu yöntemi geliştiren Schell, Zararlı Komutları (Digital Video Broadcasting – Terrestrial (DVB-T)) Digital Video Yayıncılığı – Karasal (DVB-T) Sinyali üzerinden Akıllı TV’nize Yerleştirmek için oldukça ucuz bir Verici Kullandığını Açıkladı.

Çoğu Akıllı Tv DVB-T istasyonlarına ayarlıdır ve Akıllı TV’lerin Çevrimiçi içeriğe ulaşmak için arka planda kullandıkları Web tarayıcılarında, Web tarayıcılarından bildiğimiz güvenlik kusurlarını hedeflemek için kullanılabilecek güvenlik açığı içermektedir.

Bu açık kullanılarak Smart TV Saldırısı ile Akıllı TV’nizi ele geçirmek oldukça kolay görünüyor. Üreticilerin Akıllı TV Güncellemelerini hızlı yaymak konusundaki zaafiyetlerini de göz önüne alırsanız. Akıllı TV’lerinizin ve evinizdeki diğer Akıllı Cihazların ne derece tehlike altında olabileceğini görebilirsiniz.

Peki Hangi Ülkelerde Bu Tehlike Geçerli, Engadget’ın haberine göre ise DVB-T kullanan belirli ülkeler var. Bu istismarı uygulamak için gereken Hibrid Geniş Bant TV Formatını desteklemeyi sürdüren küçük bir alt grup söz konusu.

Yine de Smart TV Saldırısı’nın bu tür açıklarla daha da genişlemesi mümkün gibi görünüyor. Akıllı TV’lerinde güncellemelerini tıpkı akıllı telefonlarda olduğu gibi yakından takip etmek sanırım en sağlıklı olanı.

 

Ars Technica