Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Social Business Global Acil Barınma İhtiyacı için Karavan Konaklama Ağı oluşturdu!

Social Business Global Derneği Başkanı İsmail Hilmi ADIGÜZEL, Ahbap Derneği ile birlikte,  Kahramanmaraş'ta 7,7 ile 7,6 ve Gaziantep'te 6,5 ile 6,4 büyüklüğündeki depremlerin ardından afet bölgesine yardıma giden ekiplerin ve bölge halkının acil konaklama ihtiyacının karşılanması için karavan sahipleri ile birlikte 7/24 mobilize ağ oluşturduklarını ifade etti.

Social Business Global Acil Barınma İhtiyacı için Karavan Konaklama Ağı oluşturdu!

Social Business Global Derneği Başkanı İsmail Hilmi ADIGÜZEL, Ahbap Derneği ile birlikte,  Kahramanmaraş’ta 7,7 ile 7,6 ve Gaziantep’te 6,5 ile 6,4 büyüklüğündeki depremlerin ardından afet bölgesine yardıma giden ekiplerin ve bölge halkının acil konaklama ihtiyacının karşılanması için karavan sahipleri ile birlikte 7/24 mobilize ağ oluşturduklarını ifade etti.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde sabah saat 04.17’de 7.7, saat 04.26’da merkez üssü Gaziantep’in Nurdağı ilçesi olan 6,4 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

Gaziantep depremi ve Kahramanmaraş depreminde Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu ve Akdeniz Bölgesi’ndeki birçok il ve ilçe sarsıldı.

Bölgeye AFAD koordinasyonu ile çok sayıda destek ekibi yönlendirildi. Ahbap Derneği de arama kurtarma gönüllüleriyle deprem bölgelerinde arama kurtarma faaliyeti için görev aldı.

Arama kurtarma ekiplerinin ve bölgede bulunan vatandaşların acil barınma ihtiyaçlarının karşılanması için Social Business Global, karavan sahipleriyle 7/24 hazır destek karavan konaklama ağını Social Business Global Derneği Türkiye ofisi tarafından web sitesi üzerinden www.socialbusinessglobal.org/depremkaravanagi/ oluşturdu.

Bölgeden gelen taleplere göre yakınlık derecesine göre planlanan ağdan karavan sahipleri ile hızlı koordinasyon sağlanıyor.

Social Business Global Türkiye Lideri İsmail Hilmi ADIGÜZEL yaptığı açıklamada,

soğuk kış gününde yaşanan bu depremde arama kurtarma ekiplerinin ve bölge halkının en önemli ihtiyacının barınma ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz.” dedi.

Adıgüzel, bu sebeple bölgede bir yardım ağı oluşturup hem yığılmanın önüne geçmek hem de koordineli bir şekilde arama kurtarma ekiplerine destek olmak istediklerini söyledi.

Ağa katılan tüm karavan sahiplerine gönülden teşekkür ediyor, telefonlarının sesi açık bir şekilde bizlerden telefon beklemelerini rica ediyoruz” dedi.

https://www.socialbusinessglobal.org/depremkaravanagi/